ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΥΜΑ-ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!!

3-6-2013
Tον Φεβρουάριο του 2013 παρουσιάσθηκε  μελέτη  για την μετανάστευση του Ιδρύματος .NOTRE EUROPE του οποίου ιδρυτής είναι ο JACQUES DE DELORS . Το ίδρυμα αυτό  ένα απο τα  thin tanks  της Ευρωπαικής Ένωσης τα οποία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην χάραξη της πολιτικής της.
Την μελέτη αυτή υπογράφει  ο Hans Martens , διευθυντής του European Policy Centre (EPC) , ενός άλλου εξίσου σημαντικού  thin tank της Ε.Ε.
Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι ότι οι μετανάστες και η ενσωμάτωση τους στην αγορά εργασίας και στο ασφαλιστικό σύστημα είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της χειμαζόμενης δημογραφικά Ευρώπης. Στην απορρόφηση των μεταναστών πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι χώρες ανεξαιρέτως.
Η μελέτη αυτή είναι μέρος ενός πακέτου έντεκα μελετών οι οποίες παρουσιάσθηκαν τον Φεβρουάριο του 2013 και έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα αλλά παράλληλα αντικατοπτρίζουν με τον πιο καθαρό τρόπο την αντίληψη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στα ανώτερα κλιμάκια  της Ε.Ε και δείχνουν με σαφήνεια το μέλλον.

Το link της Αγγλόφωνης παρουσίασης για την λεπτομερή ανάγνωση της  είναι   το http://www.notre-europe.eu/media/migrationeuwelfarestate-martens-ne-jdi-feb13.pdf    
Παρακάτω  θα παραθέσουμε μετάφραση της σύνοψης της μελέτης.
Hans Martens

Η έκθεση έχει τίτλο ''Μεταναστευση . Μια παραγνωρισμένη πρόκληση για την σωτηρία του ευρωπαικού κράτους πρόνοιας .

Στην σύνοψη της αναφέρει :  <<οι επιπτώσεις της μελλοντικής  δημογραφικής εξέλιξης της Ευρώπης δύναται  να επιφέρει σοβαρό αντίκτυπο στον Ευρωπαικό τρόπο ζωής ιδιαίτερα καθώς οι πιέσεις στην χρηματοδότηση του Ευρωπαικού συστήματος πρόνοιας και συντάξεων αυξάνονται καθώς oi γεννιές των μεταπολεμικών  baby boomers βγαίνουν στην σύνταξη την ίδια στιγμή που ο δείκτης γεννήσεων είναι στο χαμηλότερο σημείο απο το 1960. Αυτό σημαίνει ότι λιγότεροι άνθρωποι εισέρχονται στο σύστημα απο όσους εξέρχονται.
Είναι απαραίτητο να γίνουν μετταρυθμίσεις και το ερώτημα είναι εάν η μετανάστευση (πρός την Ευρώπη)  μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί , αλλά μόνο αν οι Ευρωπαικές οικονομίες έχουνε την δυνατότητα να αναπτυχθούνε αρκετά ώστε να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας με τις  οποίες θα ενσωματωθούν οι μετανάστες στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων και να μπορούν να συνεισφέρουν με τις ασφαλιστικές εισφορές τους.
Το εγχείρημα αυτό θέτει πολλές προκλήσεις στην πραγματοποίηση του και κάνει απαραίτητη την αλλαγή και την δραστική βελτίωση των πολιτικών  ενσωμάτωσης των μεταναστών ειδικά των Ευρωπαικών  χωρών που ήδη έχουν θετικό πληθυσμιακό ισοζύγιο οι οποίες έχουν αποδειξει ότι ενσωματώνουν πιο δύσκολα τους μετανάστες. Η βελτίωση της απορρόφησης των μεταναστών δεν θα βασιστεί μόνο στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την αναγκαιότητα και τα οφέλη  της  απορροφησης των μεταναστών αλλά και με την λήψη μια σειράς πρωτοβουλίων σε όλη την Ευρώπη.>>
Άλλες προτάσεις για την διάσωση του κράτους πρόνοιας  είναι η αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανάλογες με το αυξημένο προσδόκιμο ζωής, επανεξέταση των διατιθέμενων πόρων για περίθαλψη -συντάξεις , αύξηση παραγωγικότητας το δημόσιου τομέα ,παράβλεψη του πολιτικού κόστους στην εφαρμογή των μετταρυθμίσεων.
Όσο για την προέλευση των μεταναστών αυτή θα είναι πρωτίστως απο χώρες του Τρίτου κόσμου.

Greek Spirit.
 Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την ομώνυμη σελίδα του Hellenic Sunrise στο Facebook


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων