ΑΣΣΑΝΤ : ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Η ΗΡΩΑΣ ;- ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


22-8-2013
Στις αρχές Μαΐου 2013 παραστρατιωτικές ομάδες που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ προέβησαν σε εκτελέσεις αμάχων  Σουνιτών στην  παραλιακή Συριακή  κωμόπολη Μπάιντα ( Baida) . Εικόνες και βίντεο με τα 150 θύματα δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο  και για πρώτη φορά το καθεστώς Άσσαντ δεν  προέβη σε  καμία διάψευση του γεγονότος παρόλο που τα στοιχεία που διέρρευσαν  το ενοχοποιούν πέρα από κάθε αμφιβολία .

Ο Άσαντ στην έναρξη της Συριακής κρίσης είχε χρησιμοποιήσει τον τακτικό εθνικό στρατό της Συρίας εναντίον των Σουνιτών ισλαμιστών ανταρτών με πενιχρά αποτελέσματα .Οι Ισλαμιστές αντάρτες χρησιμοποιούν μεθόδους και τακτικές που ούτε οι Αμερικάνοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν , ούτε οι Τούρκοι στο Κουρδιστάν .
Η λύση στην αντιμετώπιση των ανταρτών δόθηκε από τον σύμμαχο και εταίρο της Συρίας , το Ιράν.
Οι Ιρανοί   ''Φρουροί της Επανάστασης '' αλλά και η Χεζμπολάχ δημιούργησαν και εκπαίδευσαν Συριακή πολιτοφυλακή στα πρότυπα των παραστρατιωτικών οργανώσεων . Η πολιτοφυλακή επανδρώνεται από Αλαουίτες  , όπως και ο 'Ασσαντ ,και Σιίτες. Οι Αλαουίτες αποτελούν το 12% του πληθυσμού της Συρίας και στο παρελθόν ήταν παραγκωνισμένοι ως μειονότητα. O Μπασάρ Αλ Άσαντ ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος Μπάαθ το 2001 και τον ίδιο χρόνο εκλέχθηκε ως πρόεδρος της Συρίας .Το Μπάαθ είναι πολιτικό κόμμα κοσμικού χαρακτήρα χωρίς θρησκευτικές εκφάνσεις. Η πολιτική του Άσαντ απέναντι στους Σουνίτες -Σιίτες -Αλαουίτες -Χριστιανούς Ορθόδοξους και Κούρδους επίσημα είχε ως κοινό παρανομαστή την εξομάλυνση των διαφορών και την και την ίση μεταχείριση , στο μέτρο του δυνατού. Ωστόσο οι Σιίτες οι όποιοι αποτελούν την πλειοψηφία και διοικούν την χώρα  ήταν πάντοτε προσανατολισμένοι προς το Σιιτικό Ιράν δέχονταν την βοήθεια του και την επιρροή του .
Η Συριακή κρίση από λαϊκή εξέγερση εναντίον της φτώχειας και των αδικιών έχει μετατραπεί σε σύγκρουση μεταξύ Σουνιτών Μουσουλμάνων εναντίον των υπολοίπων θρησκευτικών ομάδων στη Συρία . Η Συριακή κρίση θεωρήθηκε ευκαιρία για τα Αραβικά Σουνιτικά κράτη να ελέγξουνε την κατά κύριο λόγο Σιιτική Συρία αλλά και να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει ερείσματα στην Μέση Ανατολή.
Ο Άσαντ σήμερα και αφού έχει επιβιώσει χρησιμοποιεί την κρίση ως την τέλεια ευκαιρία για να ξεφορτωθεί τους Σουνίτες εφόσον αυτοί θεωρούνται πλέον ως εχθροί της Συρίας .
Η πολιτοφυλακή του Άσαντ εκτός από τις επιτυχίες της εναντίον των Ισλαμιστών Σουνιτών ανταρτών ασχολείται με την προσπάθεια εκτόπισης Σουνιτών αμάχων πληθυσμών των δυτικών περιοχών της  Συρίας. Η εκτόπιση των Σουνιτών -που ήδη αποτελούν μειοψηφία- από τα παράλια της Συρίας και τις εύφορες και πλούσιες δυτικές περιοχές θα δώσει την δυνατότητα στην Συρία να τις διατηρήσει στην κατοχή της σε ενδεχόμενο σχέδιο διχοτόμησης ή τριχοτόμησης της επιβληθεί από την διεθνή κοινότητα. Οι Σύροι Σιίτεςκαι Αλαουίτες θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για πετύχουν τα παραπάνω , ακόμα και εγκλήματα όπως φάνηκε στην πόλη Μπάιντα .
Η στάση του Άσαντ από την έναρξη της κρίσης τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει έντονη κριτική εναντίον του από την Σιιτική κοινωνική ελίτ της Συρίας που ως ένα βαθμό τον θεωρεί υπεύθυνο τόσο για τα αίτια της όσο και την διαιώνιση της.
Η στάση  του Άσαντ απέναντι στους Σουνιτικούς πληθυσμούς έχει ως δευτερεύοντα στόχο την συσπείρωση των Σιιτών και Αλαουιτών γύρω απόν αυτόν και την ανάδειξη του ως αναμφισβήτητου ηγέτη τους και την απομόνωση των επικριτών του.

Τι φοβάται η Τουρκία

Πιθανή  ανάδειξη των Σιιτών και Αλαουιτών στην μεταπολεμική Συρία ως μοναδική δύναμη έστω και σε ένα διχοτομημένο κράτος φοβίζει την Τουρκία. Στην Τουρκία το 10% του πληθυσμού είναι Αλεβίτες Μουσουλμάνοι.Ο Αλεβισμός είναι παρακλάδι του Σιιτισμού.  Η Τουρκία ποτέ δεν παραδέχθηκε την ύπαρξη Αλεβιτών και πάντα τους θεωρούσε κίνδυνο για το κράτος . Οι Αλεβίτες στην Τουρκία είναι ουσιαστικά υπό διωγμό παρόλο που είναι και αυτοί Τούρκικης καταγωγής . Ο Αλεβισμός στην Τουρκία αντιμετωπίζεται από το κράτος ως επικίνδυνη αίρεση , τους απαγορεύεται να κατέχουν δημόσιες-κρατικές θέσεις  και απαγορεύεται η φανερή λατρεία της θρησκείας τους. Πρόσφατα δεκάδες Τούρκοι στρατιωτικοί απολύθηκαν διότι κατηγορήθηκαν ότι είναι Αλεβίτες. Οι ίδιοι οι Αλεβίτες υποστηρίζουν ότι αποτελούν το 30% του πληθυσμού της Τουρκίας .Λόγω των διωγμών που έχουν υποστεί θεωρούνται πλέον αποκομμένοι απο την Τουρκική εθνική συνείδηση και είναι επιρρεπείς σε ιδέες ανατροπής του Σουνιτικού καθεστώτος στηνΤουρκία. Η δημιουργία  Σιιτικού -Αλαουτικού κράτους στα Νότια της Τουρκίας θα αποτελούσε για τους Αλεβίτες ότι το Συριακό και Ιρακινό Κουρδιστάν για τους Κουρδους αντάρτες στην Τουρκία. Θα αποτελούσε το εφαλτήριο για τον σχηματισμό ενεργής αντίστασης. Οι Αλεβίτες ήδη θεωρούνται από τις μυστικές Τουρκικές υπηρεσίες αποσταθεροποιητικό παράγοντας εν αναμονή.
Greek Spirit
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων