Στο χάος ο Λίβανος -Η Τουρκία ετοιμάζεται για εμπλοκή με την Συρία -προβλέπεται αστάθεια στο ΙράνΒυθίζεται στο χάος και ο Λίβανος .Μετά την τρίτη ημέρα συγκρούσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτικών πολιτοφυλακών των κατοίκων της Τρίπολης ρουκέτα έπληξε το κέντρο της Βηρυτού. Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε μέσα απο τον Λίβανο . Ο εθνικός στρατός του Λιβάνου παραμένει θεατής .  Η εντάσεις και τα πάθη στον Λίβανο αποτελούνε αντίκτυπο της  δράσης της Χεζμπολά στην Συρία και του μίσους μεταξύ σουνιτών και σιιτών μουσουλμάνων . Η  Χεζμπόλα είναι σιιτική οργάνωση  η οποία αποτελείται από πολιτικό κόμμα με συμμετοχή στην κυβέρνηση αλλά και από παραστρατιωτικό σκέλος  το οποίο συμμετέχει στον πόλεμο της Συρίας στο πλευρό του Άσαντ. Οι σουνίτες μουσουλμάνοι είναι αντίθετοι με την δράση της σιιτικής Χεζμπολά της οποίας οι πρόσφατες επιτυχίες εναντίον των σουνιτών αντικαθεστωτικών ανταρτών στην Συρία αποτελούν το κόκκινο πανί για τους Λιβανέζους σουνίτες οι οποίοι βλέπουν την σιιτική μειονότητα του Λιβάνου να αποκτά δύναμη. Η Χεζμπόλα χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από το σιιτικό θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν.Ο ηγέτης της Χεζμπόλα Χασάν Νασράλα χθές δήλωσε ότι θα πολεμήσει μέχρι τέλους στο πλευρό του Άσαντ και εναντίον της σουνιτικής Αλ Κάιντα , με την οποία έχει σχέση μεγάλο κομμάτι των αντικαθεστωτικών αναταρτών στην Συρία. Η Χεζμπόλαχ έχει μεγάλη στρατιωτική ισχύ με χιλιάδες μαχητές και βαριά όπλα και πυραύλπους τα οποία προμηθευει το Ιράν.
Στην Τουρκία ο Τ. Ερντογάν σε ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πόλη Ρειχανλί -η οποία πριν μια εβδομάδα επλήγη από βομβιστική επίθεση με 40 νεκρούς - καταδίκασε το καθεστώς Άσαντ ως δικτατορικό και κάλεσε τους Τούρκους να  μην ξεσπάνε την οργή τους επάνω στους Σύρους πρόσφυγες καθώς είναι μουσουλμάνοι αδερφοί. Είναι φανερό ότι ο Ερντογάν με την ρητορική του εναντίον του Άσαντ προετοιμάζει την Τουρκική κοινή γνώμη για την πιο στενή εμπλοκή της Τουρκίας στην Συριακή κρίση και προσπαθεί να αναδειχθεί ως ηγέτης κοινής αποδοχής και από τους Άραβες , ηγέτης ο οποίος θα αναλάβει την εκκαθάριση του καθεστώτος Άσαντ.(περισσότερα εδώ ) Η Τουρκία ούτεν καν υποψιάζεται σε ποια περιπέτεια πάει να μπλεξει ..
Παράλληλα στο Ιράν το συμβούλιο των  ' 'φρουρών της επανάστασης '' - το όργανο των Αγιατολάχ με 100 χιλιάδες στρατιωτικές δυνάμεις το οποίο ελέγχει την όποια πολιτική δραστηριότητα στην χώρα- επεμβαίνει αυθαίρετα στην ανάδειξη υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου απορρίπτοντας κατά βούληση υποψήφιους που είναι αντίθεοι στο θεοκρατικό καθεστώς. Οι αυθαιρεσίες αυτές αποτελούν χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας η οποία πιθανόν να σημάνει κινητοποιήσεις των Ιρανών και πίεση στο καθεστώς των Μουλάδων οι οποίοι χρηματοδοτούν και υποστηρίζουν με στρατό τον Άσαντ .(περισσότεραεδώ)
Greek Spirit.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων