ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ-ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΕΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ-ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ

 24-10-2015
Πλήθος αναλύσεων στο διαδίκτυο περί της προσέγγισης ΕΕ(Γερμανίας) και Τουρκίας όπου η τελευταία πλασάρεται ακόμη και ως υποψήφια για ένταξη και σε κάθε περίπτωση θα δοθεί άδεια σε όλους τους Τούρκους υπήκοος να ταξιδεύουν ελεύθερα την Ε.Ε. απο το 2016.
Όλα είναι προσχεδιασμένα.Παρακάτω θα δείτε άρθρο του helleinic sunrise το οποίο αφορά στην επίσκεψη του Χέρμαν Βαν Ρομπάι το 2013 στην Τουρκία.Ο τότε πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου είχε δηλώσει ανοιχτά το πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις Τουρκίας -Ε.Ε. Εκείνη την εποχή κανείς δεν έδωσε σημασία, ακόμα και ο πόλεμος την Ουκρανία και η ανακατάληψη της Κριμαίας αποτελούσαν θεωρίες συνομωσίας παρόλο που συνέβησαν μετά απο ένα χρόνο, πόσο μάλλον η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε..Ο Ρομπάι έκανε και δηλώσεις σχετικά με την Κύπρο και την συνεκμετάλευση των κοιτασμάτων της επ ωφέλεια των τουρκοκύπριων. 


ΧΕΡΜΑΝ ΡΟΜΠΑΙ : Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΕΙΝΑΙ  ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ- Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ
24-5-2013
Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου επισκέφθηκε την Τουρκία χθες την 23 Μαΐου 2013 και προέβη σε δηλώσεις στήριξη της υποψηφιότητας της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε. Συγκεκριμένα σε ομιλία του σε συνδιάσκεψη  της Τουρκικής ένωσης εμπορικών επιμελητηρίων σχετικά με την υποψηφιότητα της Τουρκίας ο Van Rompuy δήλωσε '' η αποδοχή της Τουρκίας (στην Ε.Ε) είναι ζωτικής σημασίας'' .
 Κατόπιν σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Tayyip Erdoğan ο Van Rompuy είπε πως πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα η οποία να επιτρέπει στην Τουρκία να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γιατί αποτελεί πολύ σημαντικό εταίρο της Ε.Ε και ότι   Τουρκία αποτελεί πολύ σημαντική υποψήφια χώρα.Ο Van Rompuy δήλωσε ότι η κατάργηση της βίζας για του Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη είναι στις άμεσες προτεραιότητες στην πλαίσια της  ατζέντας της  υποψηφιότητας της ως μέλος της Ε.Ε. Το δικαίωμα να ταξιδεύουν χωρίς βίζα οι Τούρκοι πολίτες στην Ε.Ε  τους είχε δοθεί με ειδική συμφωνία το 1973 και τους αφαιρέθηκε το 1982 λόγω του στρατιωτικού πραξικοπήματος  στην χώρα.
Επίσης δήλωσε ότι τα κοιτάσματα της Κύπρου θα ωφελήσουν όλους τους Κύπριους , εννοώντας και τους Τουρκοκύπριους.
Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου εξήρε τις μεταρρυθμίσεις της Τουρκίας στον τομέα της δικαιοσύνης και στην έξοδο της   μετά απο 52 χρόνια από  .τον έλεγχο του ΔΝΤ .
Η υποψηφιότητα της Τουρκίας ως μέλος της Ε.Ε είχε παγώσει μετά από την σθεναρή αντίδραση του Γάλλου προέδρου Nikola Sarkozy .
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων