ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ S-300 ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ/ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ/ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΚΕΨΕΩΝ.
1) ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΓΚΩΔΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΣΩ ΘΑΛΑΣΣΗΣ/ΑΡΑ ΣΤΕΝΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΟ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ/ΤΑΡΤΟΥΣ, Ή ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ ΡΩΣΙΑ/ΑΡΝΤΑΧΑΝ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ-ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΙΡΑΚ. ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΝΤΟΝΩΦ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ.Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΤΟ ΣΟΥΕΖ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΑΡΑ ΚΡΙΣΗ ΙΣΡΑΗΛ-ΡΩΣΙΑΣ ΑΡΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
*ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΕΠΙ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΜΠΟΤΑΖ.
*Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΑΣΕΙ ΣΥΘΗΚΗΣ ΜΟΝΤΡΕ/1936 ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ-ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
*ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ-ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ-ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΠΡΟΣ ΙΡΑΝ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΘΑΝΟ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΟΧΙ.
2) Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ-ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ-ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ …ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΑΔΥΝΑΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ , ΕΝΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ. ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΡΩΣΙΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙ. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ….ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ…ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
3)ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΑ, ΕΝΩ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΡΤΟΥΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΚΕΝΤΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Ο ΕΚΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΝΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΠΙΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΟΥΔΑ-ΙΚΟΝΙΟ- ΚΑΙ ΠΟΡΤ ΣΑΙΝΤ. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ. ΑΠΕΙΛΗ. Η ΜΟΣΧΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΝΕΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ.ΑΔΙΕΞΟΔΟ.ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΕΚΤΑΚΤΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ.
4) Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΖΩΝΗ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ, ΕΝΩ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. Η ΜΟΣΧΑ ΑΠΕΙΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΙ. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ-ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΣΦΟΔΡΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ. ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ. ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΑΓΙΚΗ. ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΣΥΡΡΑΞΗ.ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ…ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ. Ο ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ ΖΗΤΑΕΙ ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΣΑ/ΟΗΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΟΙ ΗΠΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ Η ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 5047/ΑΚΡΩΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΥΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΠΑΝΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ. Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΧΑΟΥΣ. ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ 4 ΤΗΣ GLOBAL STRIKE ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ…ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ….
ΤΑ ΟΣΑ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. ΤΟ 2012 ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΛΑΒΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ /ΤΕΤΟΙΑ WAR GAMES ME TOYΣ S300. AYTA ΠOY ERXONTAI. ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΜΟΣΧΑ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ Ή ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ….ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ…ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ…./ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΟ POWER POINT 102 SLIDES ME OΛΑ ΑΥΤΑ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ….ΑΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
http://www.drougos.gr/?p=33226

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων