ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ 4 ΝΕΚΡΟΥΣ - 400 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ


Χάος στην Κωνσταντινούπολη και φήμες για 4 νεκρούς . Οι ταραχές εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις τις Τουρκίας με την βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει επιβάλλει περιορισμούς στον τύπο σχετικά με την κάλυψη των ταραχών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 νεκρούς. Οι ταραχές που ξεκίνησαν από ακτιβιστές στην Κωσταντινούπολη ενάντια στην οικοδόμηση πάρκου μετατράπηκαν σε μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του Ερντογάν . Το κλίμα υποδαυλίζει και η υπερβολική βία που χρησιμοποίησε η αστυνομία. Στα επεισόδια σκοτώθηκε και γυναίκα αμερικάνικης υπηκοότητας .
Τα επεισόδια έρχονται ακριβώς την στιγμή που η Τουρκία έχει ανάγκη την εσωτερική συνοχή και ειρήνη για να μπορέσει απερίσπαστη να εκτελέσει τον ρόλο της ως υποστηρικτής των ισλαμιστών ανταρτών στην Συρία , εκτελώντας ''συμβόλαιο θανάτου του Άσαντ '' που έχει συνάψει με την διεθνή κοινότητα . Παρόλο που είναι νωρίς γiα συμπεράσματα , η προοπτική μιας Τουρκικής ΄΄άνοιξης΄΄ είναι ότι χειρότερο για τις ΗΠΑ και τους χρηματοδότες των ισλαμιστών τζιχαντιστών ανταρτών στην Συρία.
Οι ΗΠΑ και ΕΕ ανησυχούν σφόδρα για τις εξελίξεις εφόσον ο Ερντογάν τους είναι χρήσιμος  για την εφαρμογή των σχεδίων τους στην Μ Ανατολή και ενδεχόμενη ανατροπή του θα σήμαινε το τέλος των σχεδιασμών του για την περιοχή.
Η κυβέρνηση Ερντογάν στερούμενη πολιτικών αντανακλαστικών απέτυχε να εκτιμήσει εγκαίρως την κατάσταση και με την υπέρμετρη αστυνομική βία έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα συνοχής της Τουρκίας και την λαϊκή δυσαρέσκεια η οποία υποβόσκει κάτω από το Τουρκομπαρόκ περίβλημα της Τουρκικής εκδοχής του ''success story''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων