Κωνσταντινούπολη: Ένας φοιτητής νεκρός σε αιματηρά επεισόδια

Συγκλονίζει ο θάνατος Τούρκου φοιτητή που βρισκόταν στο Πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη μαζί με άλλους φοιτητές, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα οικιστικό σχέδιο.

Την ώρα που οι άνδρες της τουρκικής αστυνομίας προσπαθούσαν να απωθήσουν βίαια και με ρίψη δακρυγόνων τους διαδηλωτές, τραυματίζοντας δέκα, ο Κερέμ Καν Καρακάς, έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο.

Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα haberedikkat.com, αλλά και η τουρκική Indymedia, η καρδιά του νεαρού Κερέμ δεν άντεξε καθώς οι άνδρες της τουρκικής αστυνομίας «βομβάρδισαν» την περιοχή με δακρυγόνα και καπνογόνα.


Αυτός είναι ο φοιτητής που έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ

Το τραγικό περιστατικό θυμίζει τον θάνατο συνταξιούχου διαδηλωτή όταν πριν δύο χρόνια περίπου συμμετείχε σε διαδήλωση στην περιοχή Χόπα. Ο 54χρονος Μετίν Λοκουμτσού, υπέστη καρδιακή προσβολή λόγω της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων.


Τουλάχιστον 60 άτομα έχουν μέχρι στιγμής τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 7 φέρουν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Εκατοντάδες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται επίσης μια τουρίστρια από την Αίγυπτο η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από ρίψη καπνογόνου που δέχτηκε στο κεφάλι. .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων