Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές στην Αλβανία - Ένας νεκρός και δυο τραυματίας σε εκλογικό κέντρο στην Αλβανία

Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές στην Αλβανία

 Ένας νεκρός και δυο τραυματίας σε εκλογικό κέντρο στην Αλβανία

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε εκλογικό κέντρο στην πόλη Λατς της βόρειας Αλβανίας, το οποίο ανήκε στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης της αντιπολίτευσης, έχασε τη ζωή του και δυο αλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από λογομαχία με πολιτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι τραυματισμένοι είναι στελεχη του Δημοκρατικου Κομματος.
Η αστυνομία αναζητεί δύο δολοφόνους του 52χρονου μελους της επιτροπής, ενώ η αντιπολίτευση εκφράζει αυξανόμενη ανησυχία για εκλογικές παρατυπίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι εκλογές που έχουν διεξαχθεί στην Αλβανία μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1990, έχουν στιγματιστεί από παρατυπίες και τα αποτελέσματά τους δεν γίνονται δεκτά από τις αντίπαλες παρατάξεις.

Πιπιλή για εκλογές στην Αλβανία: Ελπίζουμε να μην εκτραπεί περεταίρω η κατάσταση

Η βουλευτής της ΝΔ και παρατηρητής του Συμβουλίου της Ευρώπης μιλά στο protothema.gr για τις εκλογές στην Αλβανία και για την δολοφονία έξω από εκλογικό κέντρο στο Λάτς

«Το περιστατικό με τη δολοφονία που έγινε σήμερα το πρωί είναι θλιβερό, αλλά δεν αντικατροπτίζει το σύνολο της εκλογικής διαδικασίας που - προς το παρόν - εξελίσσεται ομαλά» λέει στο protothema.gr η βουλευτής της ΝΔ και πολιτική παρατηρήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης Φωτεινή Πιπιλή και προσθέτει πως θέλει να ελπίζει ότι δεν θα εκτραπεί περεταίρω η κατάσταση.
Όπως τόνισε η Ελληνίδα βουλευτής «σε όσα εκλογικά κέντρα έχουμε πάει απο το πρωί, διαπιστώσαμε ότι ισχύει το δόγμα τάξη και ασφάλεια και ο κόσμος προσέρχεται ήρεμος να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ελπίζουμε ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά όχι μόνο μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, αλλά για την επόμενη εβδομάδα όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων». 
Η προσέλευση του κόσμου φαίνεται να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα αφού «σε εκλογικά τμήματα των 400 εγγεγραμένων μέχρι τις 12 το πρωί είχαν ήδη προσέλθει 200-250 άτομα, ποσοστό αρκετά καλό» όπως λέει η κυρία Πιπιλή αν και είναι δύσκολο να έχει κάποιος συνολική εικόνα για όλη τη χώρα και για το πως εξελίσσεται η διαδικασία σε όλη την επικράτεια.
«Το σημαντικότερο» συνεχίζει η κυρία Πιπιλή «είναι να αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας πως οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί και οι παρατηρητές είναι πολύ αυστηροί και πως αν συνεχιστούν τέτοιου είδους έκτροπα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πραγματικότητα η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας»
http://www.aftonomi.gr/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων