ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΙΓΜΟΥΣ , ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Το κλείσιμο της ΕΡΤ, η αποτυχία ξεπουλήματος της ΔΕΠΑ έχουν συνεγείρει πλήθος θεωριών και αναλύσεων για τους λόγους και τις πολιτικές εκφάνσεις που κρύβονται από πίσω.
Στη δε περίπτωση της ΔΕΠΑ έχουν επιστρατευτεί θεωρίες συνωμοσίας που εμπλέκουν άξονες συμμαχιών μεταξύ χωρών  όπως η Ε.Ε και ΗΠΑ ή Γερμανία και Τουρκία , οι οποίοι εμπόδισαν ή απείλησαν ή τέλος πάντων με υπόγειους μηχανισμούς έδωσαν το μήνυμα στην Ρωσία να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της ΔΕΠΑ.
Στην περίπτωση της ΕΡΤ τόνοι μελανιού και δεκάδες γιγαμπάιτ αποθηκευτικού χώρου στο ίντερνετ ασχολήθηκαν με το γιατί ο πρωθυπουργός προέβη στο κλείσιμο  της , ποια πολιτκή σκοπιμότητα κρύβεται ,ποιός πολιτικός ελιγμός , ποιά είναι τα οφέλη απο την κατά τα άλλα αψυχολόγητη κίνηση.
Αναφέρθηκαν πλήθος θεωριών , άλλες σχετικά με την καθυπόταξη των κυβερνητικών εταίρων στην τρικομματική , άλλες σχετικά με την δήθεν τόλμη για να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να εξυγιανθεί το δημόσιο και πολλές άλλες παραλλαγές.
Η κοινή γνώμη της χώρας έχει αποδυθεί κυριολεκτικά σε κυνήγι μαγισσών για να βρεί , κατά την προσφιλή τακτική , ποιος και τι κρύβεται πίσω απο όλες αυτές τις εξελίξεις και τις Βυζαντινού τύπου ίντριγκες και πολιτικές φιοριτούρες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική. Δεν υπάρχει ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών και σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο σκοτεινό πολιτικό σχέδιο το οποίο ακολουθεί ο πρωθυπουργός και το οποίο μπορεί να έχει στόχους , εκφάνσεις και προεκτάσεις που ο κοινός νους είναι αδύνατον να καταλάβει.
Η αλήθεια είναι ότι εκτελείται το μνημόνιο κατά γράμμα.Όπως δήλωσε ο ίδιος ο ΓΑΠ το μνημόνιο υπογράφηκε μέσα σε δέκα λεπτά απο τον ίδιο και κατόπιν επικυρώθηκε απο την Βουλή σε μια διαδικασία στην οποία κανείς δεν ήξερε τι ψήφιζε.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ προβλέπεται απο το μνημόνιο ,έχει προταθεί απο τον κ. Βενιζέλο το 2011 όταν ήταν υπουργός οικονομίας , έχει εγκριθεί και απλά περίμενε την πραγματοποίηση του.
Τα πράγματα είναι απλά και το κλειδί στην πραγματικότητα είναι ακριβώς μπροστά απο τα μάτια μας και όπως συμβαίνει πάντα με την αλήθεια όσο πιο κοντά είναι τόσο πιο αόρατη γίνεται.
Δεν υπάρχει κυβέρνηση, και δεν ασκείται καμία πολιτική , απλά ακολουθείται το μνημόνιο.
Είναι τόσο απλό...

Η περαιτέρω ανάλυση των κινήσεων της κυβέρνησης απλά της προσδίδει ικανότητες σε διαμόρφωσή πολίτικης οι οποίες απλά δεν υπάρχουν .Τρία χρόνια μετά την επιβολή του μνημονίου οι Έλληνες ακόμα δεν μπορούν να παραδεχτούν την ύπαρξη του και ακόμα δεν έχουν κάτσει να το διαβάσουν παρά μόνο κάθε τόσο παραθέτουν αποσπάσματά του στον τύπο και στο ιντερνέτ τα οποία προβλέπουν και περιγράφουν την σταδιακή καταστροφή της χώρα και μάλιστα τα παρουσιάζουν ως ''αποκαλύψεις '' και ''αποκλειστικότητες''
Όποιος θέλει να καταλάβει το άμεσο μέλλον δεν χρειάζεται να διυλίζει τον κώνωπα αλλά να διαβάσει το μνημόνιο .
Η κυβέρνηση είναι απλά ο εκτελεστικός αντιπρόσωπος της Τρόικας και το μνημόνιο είναι ο μόνος δρόμος .
Δεν υπάρχει κυβέρνηση, είναι απλό , η αποτυχία της πώλησης της ΔΕΠΑ οφείλεται στα ανεξόφλητα χρέη των ιδιωτών μεγαλοφειλετών .Οι Ρωσοι είχαν δηλώσει απο καιρό ότι αν αυτές οι οφειλές δεν τακτοποιηθούν δεν πρόκειται να αγοράσουν την ΔΕΠΑ. Η Ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να ενοχλήσει τους μεγαλοφειλέτες -μεγαλοεπιχειρηματίες απλά γιατί δεν υφίσταται ως κυβέρνηση .Ακόμα και οι Γερμανοί οι οποίοι έχουν καταστήσει την Ελλάδα μέσω του μνημονίου προτεκτοράτο τους δεν περίμεναν ότι η κυβέρνηση θα ήταν τόσο ανίκανη στο ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της χώρας .
Αναλύσεις επί αναλύσεων για το κλείσιμο της ΕΡΤ , κίνηση η οποία βαπτίστηκε ως ''πολιτικός ελιγμός'' ο οποίος κόντεψε να φέρει την χώρα σε πρόωρες εκλογές .
Αστεία πράγματα. Μακάρι η κυβέρνηση να είχε την ευχέρεια να αποφασίζει και να εφαρμόζει την δικιά της πολιτική .έστω και λανθασμένη . Η ΕΡΤ έκλεισε απλά γιατί έτσι προβλέπει το μνημόνιο.Μπορεί η διαπίστωση αυτή να μην ικανοποιεί την δίψα πολλών για θεωρίες συνομωσίας και να μην βοηθά στην κατάρτιση μιας ελκυστικής θεωρίας πολιτικής πλεκτάνης , μπορεί να είναι αφόρητα βαρετή και πεζή , αλλά είναι η αλήθεια.Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το πολιτκό κόστος απλά γιατίδεν είναι κυβέρνηση  αλλά υψηλή εργολαβία .
Όσο για τις εκλογές ακόμα και αν δεν υπήρχε η Γερμανική κηδεμονία αποκλείονται ως ενδεχόμενο.Η δύναμη της Χ.Α είναι λίγο πάνω απο το 20% και κατά ομολογία δημοσκόπων πολλοί ερωτώμενοι στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις ντρέπονται -για διάφορους λόγους- να απαντήσουν ότι θα ψηφίσουν Χ.Α.
Ας μην βασανιζόμαστε με ερμηνείες ανύπαρκτων πολιτικών ενεργειών  αλλά ας διαβάσουμε το μνημόνιο και θα καταλάβουμε το άμεσο μέλλον .Είναι δυσάρεστο ανάγνωσμα αλλά είναι υπογεγραμμένο και αποτελεί νόμο ισχυρότερο του συντάγματος -τουλάχιστον για την τρικοματική- και θα εφαρμοστεί μέχρι τέλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων