ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΡ- ΥΠΕΞ ΗΠΑ : ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ -ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


друзья сирии встреча АмманΕχθές 22 Ιουνίου επικυρώθηκε στην Ντόχα του Κατάρ  και επίσημα η συμφωνία των ΗΠΑ-Αιγύπτου-Κατάρ-Σ.Αραβίας-Ιταλίας-Γαλλίας-ΗΑΕ-Ιορδανίας-Τουρκίας και Βρετανίας (ή αλλιώς οι''φίλοι της Συρίας'')  για την παροχή οπλισμού στην Συριακή αντιπολίτευση και τους αντάρτες. 
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, δήλωσε ότι απαιτείται η παροχή οπλισμού στους αντικαθεστωτικούς και αντάρτες της Συρίας για να επιτευχθεί η ειρήνη και να επικρατήσει η δικαιοσύνη  και ότι δεν είναι δυνατόν η περαιτέρω αναμονη απόφασης απο το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ η οποία καθυστερεί λόγω διαφωνιών των μελών του
Ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ John Kerry στο ίδιο μήκος κύματος δήλωσε ότι οι παραπάνω χώρες θα βοηθήσουν με στρατιωτικά και διπλωματικά μέσα τους αντάρτες και την αντιπολίτευση  στην Συρία και θα προσπαθήσουν να ενδυναμώσουν την διαπραγματευτική τους δύναμη στην επικείμενη διάσκεψη της Γενεύης. Ο John Kerry κατηγόρησε τον Άσαντ ότι αποδεχόμενος την συνδρομή της Χεζμπολά και του Ιράν εναντίον των ανταρτών εμπλέκει και άλλες χώρες στην σύρραξη και διεθνοποιεί την κρίση. 
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, κάλεσε την Χεζμπολά να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Συρία.
Η αποστολή βαρέως οπλισμού έχει ήδη αρχίσει εδώ και μία εβδομάδα.
Εκπληξη αποτέλεσε η στάση της Βρετανίας της οποίας ο εκπρόσωπος ΥΠΕΞ William Hague δήλωσε ότι η Βρετανία δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση σχετικά με την παροχή οπλισμού στους αντάρτες στην Συρία.
Η Βρετανία αποτελεί έναν από τους πιο στενούς συμμάχους του Κατάρ. Οι επενδύσεις του Κατάρ και η οικονομική επιρροή του στην Βρετανία  αποτελούν πλέον παράγοντα οικονομικής σταθερότητας αλλά και εξάρτησης της Βρετανικής οικονομίας από το Κατάρ (Περισσότερα για την διείσδυση του Κατάρ στην Βρεττανία  ΚΑΤΑΡ Η ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ )
Η υπεκφυγή της Βρετανίας ίσως έχει σχέση με την εξασφάλιση εγγυήσεων ότι δεν θα επαναληφθούν εγκληματικές ενέργειες φανατικών μουσουλμάνων στην Βρετανία όπως ο αποκεφαλισμός Βρετανού στρατιωτικού πριν ένα μήνα. Το Κατάρ χρηματοδοτεί και κατευθύνει τις ισλαμικές οργανώσεις και κοινότητες στην Ευρώπη .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων