ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΥΡΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ-ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔO-ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Στον αέρα η περίφημη συνδιάσκεψης της Γενεύης αφού δεν μπορούν να βρούνε εκπροσώπους της επίσης περίφημης Συριακής αντιπολίτευσης Δείτε τι δήλωσε δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Gennady Gatilov,σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax

"To πιο δύσκολο ερώτημα είναι ο καθορισμός του κύκλου των συμμετεχόντων στο Συνέδριο" O Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά τον Ιούνιο, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
  
Ο Άσαντ πλέον νικητής έχει κατατροπώσει την Συριακή αντιπολίτευση της οποίας τα διευθυντικά στελέχη που βρίσκονται στο εξωτερικό αμφισβητούνται απο τα μέλη που μάχονται στην Συρία .Η νίκη του άξονα Ρωσίας-Συρίας -Ιράν-Χεζμπολάχ λαμβάνει διαστάσεις θριάμβου αφού όχι μόνο εξαφανίζει τους αντιπάλους στρατιωτικά αλλά και διπλωματικά . Διαβάστε τι είχαμε αναρτήσει στο HELLENIC SUMNRISE  πριν από πέντε ημέρες και ενημερωθείτε με λεπτομέρειες.30/5 2013 ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ -ΣΥΡΙΑΣ 

Το τελευταίο διάστημα και μετά από τις επιτυχίες του στρατού της Συρίας , συνεπικουρoύμενου από την Χεζμπολάχ και Ιρανούς ΄΄φρούρους της επανάστασης'', οι ΗΠΑ ,ή Ρωσία και η Ε.Ε. έχουν αποδυθεί σε προσπάθεια σύγκλισης συνδιάσκεψης στην Γενεύη για την επίλυση της Συριακής κρίσης. Στην συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο θα υπάρχουν δύο κύριες τάσεις . Η μία τάση αφορά στην απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία ως κύρια προϋπόθεση και είναι η άποψη που υποστηρίζεται από ΗΠΑ και Ε.Ε .Η δεύτερη τάση είναι η Ρώσικη και υποστηρίζει την παραμονή του Άσαντ στην εξουσία μέχρι την διεξαγωγή εκλογών ή οποιονδήποτε πολιτικών διαδικασιών μεταξύ των αντιμαχόμενων οι οποίες θα επιφέρουν πολιτική λύση στην κρίση. 
Ωστόσο μεγαλύτερο πρόβλημα από την διάσταση απόψεων είναι η αντιπροσώπηση των αντιμαχόμενων πλευρών. Το πρόβλημα δεν αφορά τόσο την εκπροσώπηση του προέδρου Άσαντ αλλά των αντικαθεστωτικών.Οι αντικαθεστωτικοί οι οποίοι δύο χρόνια τώρα πολεμούν εναντίον του καθεστώτος Άσαντ είναι χωρισμένοι σε δύο μεγάλες ομάδες .
Η μία ομάδα αποτελείται από το μετριοπαθές Syrian National Coalition (SNC), την Συριακή αντιπολίτευση και σκιώδη κυβέρνηση η οποία έχει αναγνωρισθεί από την διεθνή κοινότητα ως ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του Συριακού λαού και έχει ως πολιτικό όργανο συμβούλιο με 63 έδρες.Το SNC συγκεντρώνει τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους  αλλά ακόμα και οπαδούς του Michel Kilo , χριστιανού αντιφρονούντα εξόριστου  και ως ισχυρότερη ομάδα του έχει μαχητές χρηματοδοτούμενος από την ΄΄Μουσουλμανική Αδελφότητα'' της Αιγύπτου η οποία με την σειρά της απολαμβάνει την χρηματοδότηση και υποστήριξη του εμιράτου του Κατάρ.
   Ωστόσο το SNC υποφέρει -εκτός από έλλειψη εξοπλισμού και μαχητικής ισχύς-και από έλλειψη ενότητας και μέχρι εχθές  29 Μαΐου δεν είχε αποφασιστεί με ποια και πόσα μέλη θα εκπροσωπηθεί στην συνδιάσκεψη .Τα εξόριστα στο εξωτερικό  στελέχη του SNC παρόλο τις προσπάθειες τους μέχρι εχθές στην Κωνσταντινούπολη να συγκροτήσουν την σύνθεση της αντιπροσωπείας τους δεν πέτυχαν καμία πρόοδο λόγω των διαφωνιών των διαφόρων ομάδων στο εσωτερικό του .
Το  SNC παρά τις αδυναμίες του παραμένει ο μοναδικός συνομιλητής   νόμιμα αναγνωρισμένος από την διεθνή κοινότητα και φέρεται ως η μέλλουσα κυβερνητική και πολιτική οντότητα στην Συρία.
Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από φανατικούς τζιχαντιστές οι οποίοι έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα λαμβάνουν οπλισμό και χρήματα από την Σ. Αραβία και αποτελούν μια ενωμένη ομάδα. Η ομάδα αυτή έχει αξιόλογη μαχητική ισχύ ,πολύ ανώτερη από αυτή του SNC  . Ωστόσο η συμμετοχή της στην συνδιάσκεψη θα σήμαινε ότι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε θα έπρεπε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με αντάρτες που σε μεγάλο βαθμό έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα , κάτι το οποίο είναι αδύνατο. 
Η Ρωσία η οποία είναι φανερά υπέρ του 'Ασαντ θα έχει μία πολύ εύκολη αποστολή στο να υποστηρίξει τις θέσεις στην συνδιάσκεψη εφόσον το μισό ποσοστό των ανταρτών δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί ως τρομοκράτες αναγνωρισμένοι από την Δύση και το άλλο μισό δεν μπορεί να αποφασίσει για την εκπροσώπηση του . 
Τα παραπάνω σε συνδυασμό την -κατά δήλωση των Ρώσων - παράδοση των S300 στην Συρία και τις συνεχείς επιτυχίες του άξονα Ιράν -Συρίας -Χεζμπολάχ εναντίον των ανταρτών έχει καταδείξει την Ρωσία  ως τον κυρίαρχο σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο. 
Όλες οι πιθανές εξελίξεις θα ευνοήσουν την Ρωσία και την Συρία . Εάν γίνει η συνδιάσκεψη με διαμελισμένο το SNC τότε η Ρωσική πλευρά θα έχει το πάνω χέρι. Αν στην απίθανη περίπτωση επιτραπεί και στους τζιχαντιστές αντάρτες που έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα να συμμετέχουν τότε ακόμα καλύτερα για την Ρωσία .Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο σε μια συνδιάσκεψη από ένα αντίπαλο που να στερείται οποιασδήποτε νομιμοποίησης.
Αν πάλι δεν γίνει η συνδιάσκεψη τότε θα πρόκειται για υποχώρηση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και όχι της Ρωσίας η οποία από την αρχή έχει δείξει ότι δεν επιθυμεί αλλαγή του προέδρου Άσαντ. 
Παράλληλα η παράδοση των S300 στην Συρία καθιστά προβληματική αεροπορική προσβολή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν από ΗΠΑ και Ισραήλ και τους φέρνει μπροστά σε νέο αδιέξοδο.
Το Ιράν αποτελεί τον μόνο σύμμαχο της Συρίας και οι πρόσφατες επιτυχίες του Συριακού στρατού αλλά και η επιβίωση του Άσαντ οφείλονται  στην με κάθε τρόπο υποστήριξη του Ιράν . Τυχόν αεροπορική επέμβαση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν θα έθετε όχι μόνο τέλος στο πυρηνικό του πρόγραμμα αλλά και πιθανόν στο θεοκρατικό καθεστώς της χώρας και κατά συνέπεια την παύση της υποστήριξης προς την Συρία.Η έλευση των S300 καθιστά αυτή την προοπτική όλο και πιο δύσκολα πραγματοποιήσιμη.
Η Ρωσία στην σκακιέρα της Μ.Ανατολής έχει φέρει σε αδιέξοδο τους ανταγωνιστές της και αυτό θα επιταχύνει τις εξελίξεις διότι αυτός που είναι σε αδιέξοδο αποτελεί και τον πιο απρόβλεπτο αντίπαλο.
Greek SpiritΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων