ΕΓΚΕΜΕΝ ΜΠΑΚΙΣ : ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟΜΟΚΡΑΤΗΣ - ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ-1000 ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΥΧΤΑ

Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan speaks at the meeting of Turkish government supporters in Ankara, June 15. AA photo

Ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ένωση Εγκεμέν Μπακίς δήλωσε σήμερα στα Τούρκικα ΜΜΕ ότι μετά την εκκένωση της πλατείας Ταξίμ εχθές το βράδυ όποιος διαδηλωτής εισέλθει ξανά πρέπει να αντιμετωπίζεται από την αστυνομία ως τρομοκράτης. Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει ήδη δώσει λύση στα αιτήματα των διαδηλωτών και όποιος από εδώ και πέρα διαδηλώνει πέφτει στην παγίδα των διασπαστικών κύκλων οι οποίοι προωθούν τους βανδαλισμούς και τη αποσταθεροποίηση . 
Η επίθεση του Εγκεμέν Μπαγκίς επεκτάθηκε και εναντίον των διεθνών ΜΜΕ τα οποία κατηγόρησε ότι μεταδίδουν υπερβολές σχετικά με το μέγεθος των ταραχών με στόχο το οικονομικό όφελος. 
Εχθές το βράδυ έγινε επιχείρηση σκούπα στην πλατεία και ο χώρος οριοθετήθηκε με κίτρινες ταινίες σημάνσεως από την αστυνομία.Σήμερα αναμένεται η συγκέντρωση των οπαδών του Ερντογάν στην πλατεία ο οποίος δήλωσε ότι δεν παίρνει διαταγές και οδηγείς από κανένα παρά μόνο από τον θεό.
Είναι σίγουρο ότι η κρίση στην Τουρκία θα συνεχιστεί μέχρι να επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα. Η κυβέρνηση Ερντογάν επιτίθεται εναντίον των πολιτών και της διεθνής κοινότητας και στερούμενη κάθε ίχνους πολιτικής διίασθησης αποκαλύπτει με τους τραμπουκισμός ποια είναι η Τουρκία του σήμερα . 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ hurriyetdailynews

Ενισχύεται η αστυνομική δύναμη στην Πόλη

Περίπου 1000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έφθασαν με ειδικές πτήσεις στο αεροδρόμιο “Ataturk” της Κωνσταντινούπολης από επαρχιακές περιοχές της Τουρκίας λίγο πριν ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο άλλοι 350 άνδρες της αστυνομίας που υπηρετούσαν στο αεροδρόμιο έχουν μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις.
Παράλληλα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεϊν Αβλι Μουτλού απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο να μην συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ. “Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για αυτό. Καλώ τους πολίτες να μην πλησιάσουν στην πλατεία Ταξίμ” δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη προβοκάτορες άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.
Την ίδια στιγμή  η συνομοσπονδία ενώσεων δημοσίων υπαλλήλων της Τουρκίας έχει συγκαλέσει γενική απεργία για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων