Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΠΟΘΟΙΣήμερα ξεκινάει στρατιωτική πολυεθνική άσκηση στην Ιορδανία μα το όνομα EAGER LION. Στην άσκηση συμμετέχουν 15, 000 άνδρες από τους στρατούς ΗΠΑ-Ε.Ε και Αράβων .Οι δυνάμεις αυτές είναι συγκεντρωμένες στην Ιορδανία από το περασμένο έτος και συνεκπαιδεύονται .
Το 2012 το Royal United Services Institute RUSI , Βρετανικό think tank για γεωπολιτικά και θέματα ασφάλειας , είχε εκπονήσει μελέτη για την δυνατότητα και προοπτικές στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία η οποία σηματοδότησε μια κινητικότητα σε προετοιμασίες για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία . Ωστόσο η άρνηση των ΗΠΑ να αναλάβουν δράση και ανάθεση της διεξαγωγής πολέμου στους αντάρτες δέΙχνει φέρει φτωχά αποτελέσματα στην προετοιμασία των δυνάμεων για ενδεχόμενη εισβολή στην Συρία.

Οι 15, 000 χιλιάδες άντρες δεν επαρκούν για επέμβαση και εισβολή στην Συρία . Οι απαιτούμενες δυνάμεις θα πρέπει να είναι της τάξεως των 300,000 τουλάχιστον .
Ο Ασαντ είναι κυρίαρχος στην Συρία αλλά είναι σίγουρο ότι αν θέλει να παραμείνει στην εξουσία δεν θα μπορέσει ποτέ να κυβερνήσει ολόκληρη την Συρία . Εξάλλου ούτε ο ίδιος ενδιαφέρεται για τις βορειοανατολικές επαρχίες των Κούρδων ούτε για τις ανατολικές -νότιο ανατολικές όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Σουνίτες . Ο Ασαντ έχει επικεντρώσει στις δυτικές επαρχίες που κατοικούνται από Σιιτες και Αλαουιτες και μάλιστα έχει προβεί σε δηλώσεις και ενέργειες που δείχνουν ότι είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί διχοτόμηση η τριχοτόμηση της Συρίας αρκεί ο ίδιος να κρατήσει τις κεντροδυτικές επαρχίες (περισσότερα εδώ ) .
Οι 15,000 άνδρες δεν μπορούνε παρά να αποτελέσουν την δύναμη που θα εγκατασταθεί αμέσως μετά την ειρηνευτική συμφωνία Ασαντ -ΗΠΑ και με την οποία οι ανατολικές επαρχίες της Συρίας θα δοθούν στην αντιπολίτευση. Η νίκη του Άσαντ , η υποστήριξη του από Κίνα -Ρωσία-Ιράν δεν θα επέτρεπε στο ΝΑΤΟ να επέμβει στρατιωτικά και τον καθιστά ισχυρότατο διαπραγματευτή στην επικείμενη συνδιάσκεψη της Γενεύης . Σε αυτή την συνδιάσκεψη ως αντάλλαγμα για την αποδοχή της διεθνής κοινότητας της παραμονής του στην εξουσία , θα δεχθεί την τριχοτόμηση της Συρίας σε Σιιτικό - Σουνιτικό και Κουρδικό κράτη.
Οι 15,000 όσο και να πιστεύουν κάποιο ότι αποτελούν δύναμη εισβολής , θα περιοριστούν σε δύναμη επιβολής της τάξης στις επαρχίες που θα αποσχιστούν από την Συρία .
Με την τριχοτόμηση της Συρίας ο Άσαντ λύνει για πάντα το πρόβλημα της διαμάχης Σιιτών -Σουνιτών  και κρατάει για τους Σιιτες Σύριους τα παράλια της Συρίας και τις κεντρικές επαρχίες στον άξονα Δαμασκό- Χομς -Χάμα .
Εκτός αν κάποιος νομίζει οι15,000 πολυεθνικοί που δεν μιλάνε καν την ίδια γλώσσα μπορούν να αντιπαρατεθούν στον Συριακό στρατό , την Χεζμπολάχ που πολεμάει μαζί του , στο Ιράν και στα οπλικά συστήματα της Ρωσίας.
Greek Spirit

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων