Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ
Σαφείς αποστάσεις από τα σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού χωρίς προσφυγή στις κάλπες λαμβάνουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ.
Δύο υπουργοί -Αβραμόπουλος και Κεφαλογιάννη- των οποίων τα ονόματα εμπλέκονται από ορισμένους που μετέχουν στη σχετική συζήτηση, σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν την αρνητική θέση τους, ώστε να μην διακυβεύσουν και τις σχέσεις τους με τον πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα, άνθρωπος που είναι σε θέση να γνωρίζει τις προθέσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου, το όνομα του οποίου ακούσθηκε ως πιθανού πρωθυπουργού της τρικομματικής, ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών καμμία πρόθεση να εμπλακεί σε τέτοια σενάρια και πως ό,τι λέγεται λέγεται ερήμην του, ενώ λίγο αργότερα εκδόθηκε και δήλωση Αβραμόπουλου, με την οποία δηλώνει τη στήριξή του στις κυβερνητικές επιλογές.

Ανάλογες δηλώσεις στήριξης των επιλογών του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την ΕΡΤ εξέδωσε σειρά μελών της κυβέρνησης, ανάμεσά τους Νίκος Δένδιας, Κωστής Χατζηδάκης, Κωστής Μουσουρούλης, Θανάσης Σκορδάς και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η δήλωση της οποίας αναφέρει:
«Η Ελλάδα χρειάζεται γενναίες μεταρρυθμίσεις και ριζοσπαστικές αλλαγές. Αυτή είναι η σαφής εντολή που δόθηκε στην Κυβέρνηση μόλις πριν ένα χρόνο. Αυτή την εντολή εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός με την απόφαση για την εξυγίανση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και τη μετατροπή της σε ένα σύγχρονο, ανεξάρτητο, λειτουργικό φορέα ενημέρωσης. Η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Η προσπάθεια που γίνεται είναι τιτάνια και οι θυσίες του ελληνικού λαού τεράστιες. Χρειάζεται όλοι να δείξουμε αποφασιστικότητα, τόλμη και πνεύμα συνεργασίας. Να βάλουμε το συμφέρον της χώρας, πάνω από το ατομικό ή κομματικό συμφέρον. Να σταθούμε, δυνατοί και αποφασισμένοι, στο ύψος των περιστάσεων».
Ζυμώσεις με ΔΗΜΑΡ και... δείπνο
Το σενάριο συνέχισης της τρικομματικής κυβερνητικής συνεργασίας υπό άλλον πρωθυπουργό διακινείται από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ με συνεχείς διαρροές, για τις οποίες πάντως ορισμένοι εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσον αντιπροσωπεύουν γνήσια τις προθέσεις του κόμματος ή απλώς τους μύχιους πόθους συγκεκριμένων στελεχών.
Χαρακτηριστική είναι χθεσινοβραδυνή διαρροή από "κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ", σύμφωνα με την οποία: "Εχει ραγίσει το γυαλί. Τρεις μήνες δεν προχωράει τίποτα. Αλλα ζητάμε, άλλα κάνει ο πρωθυπουργός. Να πάμε από αυτή τη Βουλή σε άλλη κυβέρνηση και σε άλλο πρωθυπουργό".
Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των αναπόφευκτων εντατικών επαφών και ζυμώσεων, ίσως δεν είναι τυχαίο το χθεσινοβραδυνό δείπνο που παρέθεσε κορυφαίο στέλεχος της συντηρητικής παράταξης που δεν μετέχει στο παρόν κυβερνητικό σχήμα.
Σε ό,τι αφορά την παράθεση ονομάτων στελεχών που θα μπορούσαν να αναλάβουν την πρωθυπουργία της τρικομματικής χωρίς να χρειασθεί να πάει η χώρα σε νέες εκλογές (όπως του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου), η κρατούσα άποψη μεταξύ όσων παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις είναι ότι τα ονόματα αυτά πέφτουν στο τραπέζι χωρίς καν να είναι ενήμεροι οι "υποψήφιοι" προκειμένου να "καούν" νωρίς, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μία υψηλού επιπέδου υποψηφιότητα.
Θεωρείται, πάντως, δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα αντιδράσει βίαια σε πιθανή απόπειρα έξωσής του από το Μέγαρο Μαξίμου και πως θα την αποδώσει στον πόλεμο που δηλώνει -στο άρθρο του στην Καθημερινή- πως έχει κηρύξει στα οργανωμένα συμφέροντα, μικρά (εργατοπατέρες) και μεγάλα (εκδοτικό κατεστημένο), επιδιώκοντας να καρπωθεί εκλογικά την επίθεση αυτή.


ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΛΕΕΙ 
Πάμε σε πρόωρες εκλογές? Θα έχουμε προεκλογική περίοδο διαλύοντας την τουριστική περίοδο και κάποιες ελπίδες ότι θα πέσουν φέτος περισσότερα ευρώ στα ταμεία των τουριστικών επιχειρήσεων? Θα βρεθεί μία μεταβατική περίοδος για την υπόθεση της ΕΡΤ? Ή μόλις τελειώσει η συνάντηση των τριών αρχηγών –τη Δευτέρα- Ο Σαμαράς θα πάει στον πρόεδρο να υποβάλλει την παραίτηση του, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης σους δύο άλλους και στον Σύριζα, που αγκυλωμένος δημοσκοπικά και φοβισμένος γι’ αυτά που έρχονται δεν τολμάει να καταθέσει- μέχρι στιγμής- ούτε πρόταση μομφής!
Ο Σαμαράς έχει ένα μεγάλο πρόβλημα που ενδεχομένως τον οδηγεί πιο κοντά στην έξοδο του Μαξίμου: Οι Αμερικανοί δεν τον θέλουν πλέον στο τιμόνι της τριμερούς κυβέρνησης και το δείχνουν με τη σιωπή τους και με την επιδεικτική άρνηση τους να τον δεχθούν στο Λευκό Οίκο. Οι Αμερικανοί δεν συγχωρούν στο Σαμαρά ότι συνάντησε περισσότερες από μία φορές τον Αλεξέι Μίλερ της Γκάζπρομ (δεξί χέρι του Πούτιν), παρά τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και όχι μόνον. Δεν συγχωρούν στο Σαμαρά, ότι παρέκαμψε τις οδηγίες τους και ότι συζήτησε κατ’ ιδίαν με τον απεσταλμένο του Κρεμλίνου, χωρίς καν την παρουσία διερμηνέως… Η «εξαφάνιση» του Σίμου Κεδίκογλου , έως την ώρα που βγήκε να ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΡΤ, ήταν ενδεικτική. Η αμερικανική πρεσβεία τον θεωρεί «άνθρωπο του Κρεμλίνου», με γραφείο ακριβώς από κάτω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Ελλάδος. Ο Σαμαράς, έχει ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα. Ξέρει, διαισθάνεται, βλέπει, ότι μετά τις γερμανικές εκλογές το «success story», συνοδεύεται από haircut, Μνημόνιο 3, πιθανότατο κούρεμα ακόμη και στις καταθέσεις των τραπεζών, σχέδιο Κόφι Ανάν 2, αναγνώριση των Σκοπίων ως ‘’Βόρεια’’ ή ‘’Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας’’ και ένα θρίλερ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που θα έχουν θερμοκρασία ανάλογη της πορείας των σχέσεων Ερντογάν-Ουάσιγκτον.
«Μυρίζει» ότι υπάρχουν διεργασίες εξόδου του Σαμαρά από το πολιτικό σκηνικό με αντικατάσταση του έως τον Οκτώβριο. Αναζητείται ένας νέος «Παπαδήμος» με τις ευλογίες του ίδιου και των δύο συνεταίρων που δεν επιθυμούν να πάνε στις κάλπες, αλλά θέλουν και μία «νίκη» μέσα στην τριμερή κυβέρνηση που να δικαιώνει την ύπαρξη τους και να αναχαιτίζει την φθορά τους. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η ΕΡΤ επαναλειτουργήσει υπό την παρούσα μορφή της. Δύσκολο. Η τρόικα θέλει 2.500 υπαλλήλους στο δρόμο, μέχρι το τέλος Ιουνίου. Άλλωστε η δόση δεν έχει δοθεί ακόμη- απ’ ότι μαθαίνω- για «τεχνικούς λόγους». Δεν αποκλείεται ο Αβραμόπουλος, που θεωρείται «κολλητός» των Αμερικανών, και προ ημερών είχε πάει (στη θέση του Σαμαρά), στο εβραϊκό λόμπι τν ΗΠΑ, να είναι ο επόμενος εγκάθετος «Παπαδήμος». Κανείς δεν θέλει εκλογές, αλλά μπορεί και να προκύψουν! Ο Αβραμόπουλος, θεωρείται μία πολιτική μετάλλαξη που προσαρμόζεται παντού και μέχρι τώρα λέει τα καλύτερα λόγια για όλους τους ξένους…. που εδρεύουν στο εδώ πεδίον βολής! Τα πάει πολύ καλά με τον Τσίπρα και την απαράμιλλη γερμανική λογική του και επειδή έχουμε περάσει σε μέρες πολιτικών συμπράξεων και συγκυβερνήσεων, μερικοί φίλοι «πολιτικών χολυγουντιανών σεναρίων» δεν αποκλείουν να συμβεί εδώ, ότι συμβαίνει στην Γερμανία. Γιατί π.χ. το CDU μπορεί να κάνει κυβέρνηση με το SPD και δεν μπορεί να κάνει στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία με τον Σύριζα που τα ποσοστά τους εξασφαλίζουν αταλάντευτη πορεία εν μέσω Μνημονίου και κατοχής. Μην πείτε «Μα τι είναι αυτά που λες»; Αυτό που βλέπω είναι ότι η προστάτιδα δύναμη προωθεί Τζίμη και φυσικά Αλέξη…
Μην χάσετε στο CRASH που κυκλοφορεί να διαβάσετε το παρασκήνιο για τον Σαμαρά και τους Αμερικανούς…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων