ΛΕΥΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ -ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ-Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


2-6-2013
Τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις στην  Τουρκία δεν αποτελούν πρωτοφανές φαινόμενο .Παρόλο που η Τουρκία αποτελεί γείτονα χώρα οι γνώσεις μας γι αυτήν  είναι λιγότερες από τις γνώσεις μας  για την Γερμανία , την Αμερική . Τα τεκταινόμενα στη γείτονα πάντα περνούσαν απαρατήρητα στην Ελλάδα .
Η Τουρκία αποτελεί ένα υβρίδιο  , ένα μείγμα φυλών , κοινωνικών στρωμάτων τα οποία δεν επικοινωνούν μεταξύ τους και συνυπάρχουν όχι λόγω κοινής συναίνεσης αλλά λόγω επιβολής της συνύπαρξης.
Στα πρόσφατα επεισόδια ανταποκριτής Ελληνικού ειδησεογραφικού site μετάδωσε την είδηση ότι οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από τους λεγόμενους ''Λευκούς Τούρκους '' Οι λευκοί Τούρκοι οποίοι είναι οι οπαδοί του Κεμαλισμού και αποτελούν την παλιά αστική τάξη της Τουρκίας η οποία παραδοσιακά κατοικούσε  στα παράλια της και στην Κωνσταντινούπολη . Οι λευκοί Τούρκοι εκπροσωπούνταν από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) το οποίο  εδώ και καιρό χάσει κάθε ικανότητα να παίζει ουσιαστικό ρόλο στην πολιτική. Οι λευκοί Τούρκοι βλέπουν τις ορδές των ορεσίβιων εσωτερικών μεταναστών από την Ανατολία να καταλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη αλλά και την πολιτική σκηνή της χώρας. Τα εκατομμύρια των αγράμματων εσωτερικών μεταναστών από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Ανατολίας εκτός από αντικείμενο οικονομικής και εργατικής εκμετάλλευσης γίνονται και αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τον κόμμα του Ερντογάν AKP. Οι αγράμματοι και υπερσυντηρητικοί αγροτικοι  πληθυσμοί που μεταναστεύουν στην δυτική Τουρκία είναι η εκλογική δεξαμενή του AKP το οποίο υπόσχεται την ευμάρεια δια μέσω της θρησκείας. 
Αν παρατηρήσει κανείς τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τις διαδηλώσεις δεν θα δει καμία γυναίκα με μαντήλα να διαδηλώνει . Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από την Τουρκική αστική τάξη οι οποία δεν έχει καμία σχέση με την καθυστερημένη Ανατολία στην οποία υπάρχει ακόμα το καθεστώς των τσιφλικάδων και των κολίγων , πολλοί εκ των οποίων έχουν κατακλύσει την δυτική Τουρκία .
Οι ταραχές στην Τουρκία ξεκινήσαν απο την επιθυμία των ''Λευκών Τούρκων '' να μην επιτρέψουν στον θρησκευτικό σκοταδισμό να κυριέψει την χώρα τους . Ωστόσο η διαμάχη αυτή δείχνει περίτρανα τα πρόχειρα κρυμμένα ρήγματα της συνοχής της Τουρκίας και αποτελούν οδηγό για το ζοφερό μελλον της . 

 Ας δούμε παρακάτω τι λένε οι ιδιοι οι Τούρκοι για τον διαχωρισμό ΄΄Λευκών και Μαυρων Τούρκων'' .

«Ποιος είναι λευκός Τούρκος;»

Άρθρο του Μεχμέτ Τεζκάν στη Μιλιέτ.

«ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕμε τον όρο «λευκός Τούρκος»; Σε άρθρο του στην Χουριέτ ο Ερτουγρούλ Οζκόκ (5-10-10) περιγράφει τον λευκό Τούρκο ως εξής: Πρόκειται για ένα σύγχρονο άνθρωπο που κοιτά προς το δυτικό κόσμο και το δίκαιο, έχει μεγαλώσει με τις αρχές της Δημοκρατίας, κάποιοι αγαπούν φανατικά τον Ατατούρκ, κάποιοι τον παραδέχονται για τα ανοίγματα στον σύγχρονο κόσμο, μεγαλώνουν τα παιδιά τους όχι με υποταγή στις εντολές του αλλά τα μαθαίνουν να εκφράζουν τις απόψεις τους, δεν έχουν πρόβλημα με τα θρησκευτικά πιστεύω.

Δεν θα ήθελαν στον κύκλο τους ανθρώπους πωρωμένους με θρησκευτικό φανατισμό. Όταν τους συναντήσουν, προσποιούνται οι ίδιο ότι υποστηρίζουν με φανατισμό το κοσμικό κράτος. Υπάρχουν λευκοί Τούρκοι που κάνουν την προσευχή τους πέντε φορές την ημέρα όπως υπάρχουν και αυτοί που δεν προσεύχονται. Οι περισσότεροι κάνουν την προσευχή τους τις Παρασκευές.

 Άσχετα με τους ίδιους, ουδέποτε θα υποχρεώσουν το παιδί τους να κάνει την προσευχή του ή την κόρη τους να φορέσει τη μαντίλα. Θα δέχονταν τη μαντίλα όχι όμως και την κάλυψη όλου του προσώπου.

 Σήμερα βλέπουμε λευκούς Τούρκους να δέχονται και την κάλυψη του προσώπου όχι επειδή αυτό προστάζει ο ισλαμικός τρόπος ζωής αλλά επειδή κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να ντύνεται όπως επιθυμεί.

Εκτός από την περιγραφή του Οζκόκ, έχουμε και την περιγραφή του Ταχά Ακιόλ σύμφωνα με την οποία λευκός Τούρκος είναι ένα άτομο με λεπτούς τρόπους και περισσότερο ευκατάστατο.

Ο Σερίφ Μάρντιν ισχυρίζεται ότι πρόκειται για άτομο που κινείται στο Κέντρο, ο Εμρέ Κονγκάρ υποστηρίζει ότι οι λευκοί Τούρκοι είναι εκλεκτοί της εξουσίας και οι μαρξιστές ότι πρόκειται για την άρχουσα τάξη.

Όποια και αν είναι η περιγραφή του λευκού Τούρκου, το σίγουρο είναι ότι αυτοί διοικούσαν τη χώρα μέχρι το 2002. Όλη η ηγεσία ήταν λευκοί Τούρκοι.

Και ποιος ο αντίποδας του λευκού Τούρκου; Ο μαύρος Τούρκος, δηλαδή οι πολίτες, οι επαρχιώτες, τα άτομα που δεν είναι τεχνοκράτες, που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Όσο ισχυροί είναι οι λευκοί Τούρκοι, τόσο ανίσχυροι είναι οι μαύροι. Ο λευκός εξουσιάζει, ο μαύρος εξουσιάζεται.

Σήμερα ποιοι βρίσκονται στην εξουσία; Οι λευκοί ή οι μαύροι; Πριν τρία χρόνια ο Ερντογαν σε περιοδεία του στις ΗΠΑ είπε: Στη χώρα μας υπάρχει διάκριση λευκού και μαύρου Τούρκου. Ο ομιλών ανήκει στους μαύρους».

 Σήμερα οι λευκοί Τούρκοι εγκατέλειψαν την εξουσία και αποσύρθηκαν στις παραλιακές πόλεις.

Πώς θα αποκαλέσουμε τους ευρισκόμενους στους θώκους;

Δεν αναφερόμαστε μόνο στην κυβέρνηση, αλλά σε όσους έχουν δύναμη στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους οικονομικούς παράγοντες, τους πρυτάνεις, νομάρχες, τεχνοκράτες, γιατρούς, επιχειρηματίες εισαγωγείς- εξαγωγείς… Δεν είναι δυνατόν να τους ονομάζουμε μαύρους Τούρκους, άσχετα αν κάποτε ήταν.

Ο αρθρογράφος της ισλαμιστικής εφημερίδας «Μιλί Γκαζέτε» διανοούμενος Σεβκέτ Εϊγκι, αντί για την ονομασία «μαύρος» χρησιμοποιεί τον ορισμό «πράσινος Τούρκος». Γράφει:

«Όπως ο λευκός Τούρκος κοιτάζει μια μουσουλμάνα με καλυμμένο το πρόσωπο, έτσι κι ένας πράσινος Τούρκος κοιτά έναν που δεν νηστεύει στην περίοδο της νηστείας.

Όπως είναι φυσικό το καλοκαίρι να έχουμε ζέστη, τον χειμώνα κρύο, κάποτε να φυσά, κάποτε να υπάρχει άπνοια, έτσι είναι φυσικό στην χώρα μας να έχουμε τις επιρροές και πιέσεις του ισλάμ. Προσπαθήστε να συνηθίσετε.

Αν ο λευκός Τούρκος έχει το δικαίωμα να ασκεί πιέσεις, ο πράσινος Τούρκος δεν έχει;» Η περιγραφή του πράσινου Τούρκου δεν μας ικανοποίησε. Θα θέλαμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων