Το πρόγραμμα «μακροενοικίασης» του ακινήτου από το δανειολήπτη και πως θα κλέψουν τα ακίνητα των ΕλλήνωνΠριν από λίγο καιρό ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές Ελληνικές τράπεζες  πούλησε το μερίδιο του για να ασχοληθεί με τον τομέα του real estate , δηλαδή των ακινήτων . Η κίνηση του αυτή προξένησε απορία στους αδαείς για το πως μπορεί κάποιος να επενδύσει στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα την στιγμή που τίποτα δεν κινείται.
Το μεγάλο κόλπο λέγεται πρόγραμμα «μακροενοικίασης» του ακινήτου από το ιδιοκτήτη που δεν μπορεί να πληρώνει το στεγαστικό του . Συγκεκριμένα οι εταιρία αυτή real estate θα προσεγγίζει τον ιδιοκτήτη που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του λόγω μη αποπληρωμής του δανείου και θα αναλαμβάνει την αποπληρωμή του .Κατόπιν η εταιρία θα επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να διαμένει στο ακίνητο του αλλά με την συμφωνία να πληρώνει ένα ποσό το οποίο θα είναι μικρότερο από την δόση στην τράπεζα και το οποίο θα καθορίζεται από τα νέα μετά κρίσης εισοδηματικά δεδομένα του οφειλέτη.
Δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει ενοίκιο για να μένει στο ακίνητό του κατά πολύ χαμηλότερο από την δόση στην τράπεζα. Η καταβολή αυτή του ενοικίου μπορεί να είναι τόσο χαμηλή που η διάρκεια της να ξεπεράσει και τα 50 χρόνια .Αν πάλι σταματήσει να πληρώνει και να μην είναι συνεπής τότε θα χάνει το ακίνητο με συνοπτικές διαδικασίες που θα έχει υπογράψει ο ίδιος και οι οποίες θα παρακάμπτουν το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που προκαλεί καθυστερήσεις .

Ωστόσο η παγίδα είναι ότι για το διάστημα αυτό το ακίνητο ανήκει στην τράπεζα και ο πρώην ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να διαμένει σε αυτό μόνο αν πληρώνει το ''ενοικιο'' και δεν θα έχει καμία δυνατότητα για να να μεταβιβάσει -πουλήσει -υπενοικιάσει.
Χιλιάδες απελπισμένοι θα πέσουν στην παγίδα μην έχοντα εναλλακτική λύση και η εταιρία θα εντάξη στο ενεργητικό της ακίνητα και αξίες για τα επόμενα 50 χρόνια .
Με αυτό τον τρόπο οι τράπεζες θα αποφύγουν την μαζική κατάσχεση ακινήτων η οποία θα οδηγούσε σε παραιτερω αποτελμάτωση της εγχώρια αγορά ακινήτων .
Διαβάστε παρακάτω και άλλες λεπτομέρειές για το τι ετοιμάζουν οι τοκογλύφοι για τα ακίνητα
http://www.fpress.gr/akinhta/item/10208-poia-akinita-kindyneyoyn-na-vgoyn-sto-sfyri

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων