Κίνδυνος τώρα για παραγραφή για τον Γ. Παπακωνσταντίνου και όσων ελέγχονται απο την εξεταστική της Βουλής για την λίστα Lagarde αν γίνουν πρόωρες εκλογές !!!!!!


Εν μέσω της κυβερνητικής κρίσης θα πραγματοποιηθεί τελικά το ταξίδι της Προανακριτικής στο Ισραήλ για την εξέταση του Σάμπι Μιονί. Το ταξίδι θα γίνει την Παρασκευή, με την αποστολή να αποτελούν ο κύριος Καλαντζής από τη Νέα Δημοκρατία και η κυρία Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αυτό που φοβούνται οι βουλευτές είναι οι εκλογές.


Το ζήτημα των πρόωρων εκλογών κυριάρχησε στα χθεσινά πηγαδάκια των μελών της Επιτροπής, με όλους να φοβούνται ότι η σχεδόν εξάμηνη διαδικασία θα τιναχτεί στον αέρα, καθώς τότε θα επέλθει και με τη βούλα η παραγραφή τόσο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και για τον Ευ. Βενιζέλο, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ σκεπτόταν πάρα πολύ σοβαρά να συμπεριλάβει σε νέα πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου της Επιτροπής.

Ωστόσο, οι βουλευτές κράτησαν χαμηλά τους τόνους και συνέχισαν κανονικά τη διαδικασία αναμένοντας τις εξελίξεις και τις αποφάσεις στο επίπεδο των πολιτικών αρχηγών. Ετσι, κατά τη χθεσινή διαδικασία «φιξαρίστηκε» το ταξίδι στο Ισραήλ για την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη «λίστα Λαγκάρντ» με τον επίμαχο λογαριασμό ύψους 550.000.000 δολαρίων. Σύμφωνα με τον κ. Καλαντζή, πάντως, θα πρόκειται για ταξίδι-αστραπή, αφού το αεροπλάνο θα προσγειωθεί αργά το απόγευμα στο Τελ Αβίβ, με συνέπεια οι βουλευτές να έχουν μόλις δύο ώρες στη διάθεσή τους λόγω της αργίας του Σαββάτου.

Κατά τα λοιπά, χθες δεν παρουσιάστηκαν στη Βουλή ούτε οι δύο σύζυγοι των εξαδέλφων του Γ. Παπακωνσταντίνου κύριοι Ρωσσώνης και Σικιαρίδης, επικαλούμενοι και αυτοί με επιστολές τους στη Βουλή ότι ελέγχονται ως ύποπτοι από την τακτική Δικαιοσύνη. Παράλληλα, χθες έφτασαν στην Επιτροπή και πραγματογνωμοσύνες σε ορισμένους από τους υπολογιστές που είχαν κατασχεθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τη νόθευση του αρχικού CD της «λίστας Λαγκάρντ», το οποίο πάντως ακόμη αναζητείται.

 http://www.dimokratianews.gr/content/16618/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων