ΟΙ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ- ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Εδώ και δύο χρόνια το hellenic sunrise είχε γράψει για την τάση φυγής των σλαβόφωνων Σκοπιανών, (οι οποίοι είναι στο σύνολο τους Βουλγαρικής καταγωγής), και την απαρχή της αποδόμησης του ψευδοκράτους. Οι Σκοπιανοί που έχουν πολιτογραφηθεί Βούλγαροι πολίτες θα αποτελέσουν την αφορμή και αιτία για την Βουλγαρία να επέμβει ακόμα  και στρατιωτικά εάν οι ταραχές στο ψευδοκράτος κλιμακωθούν. Όλα βέβαια θα γίνουν υπό τις διαταγές και εποπτεία των ΗΠΑ και Γερμανίας.


Greek Spirit

19-6-2013
''Ο κάτωθι υπογεγραμμένος δηλώνω ότι έχω βουλγαρική εθνική συνείδηση  και είμαι Βουλγαρικής καταγωγής όπως επίσης και οι γονείς μου.''
Με αυτή την δήλωση οι σλαβόφωνοι πολίτες του κράτους των Σκοπίων λαμβάνουν Βουλγαρικό διαβατήριο και υπηκοότητα. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια  περίπου 43000 Σλαβόφωνοι Σκοπιανοί -περίπου 4% του σλαβόφωνου πληθυσμού - έχουν λάβει  Βουλγαρικό διαβατήριο.Η διαδικασία ειδικά για τους Σκοπιανούς έχει απλουστευθεί .
Ο αιτών εκτός από την δήλωση που υπογράφει πρέπει να καταθέσει πιστοποιητικό γεννήσεως , αντίγραφο ποινικό μητρώο και να  αναφέρει και μερικά ονόματα προγόνων του οι οποίοι έχουν βουλγαρική καταγωγή. Το διαβατήριο θα το λάβει με απόλυτη βεβαιότητα σε διάστημα εφτά με δώδεκα μηνών  κάτι που δεν ισχύει για οποιονδήποτε άλλον αλλοδαπό που θα ζητήσει Βουλγαρική υπηκοότητα.
Όσοι δεν είναι Σλαβόφωνοι Σκοπιανοί και αιτούνται την Βουλγαρική υπηκοότητα περιμένουν μέχρι και 5 χρόνια χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα την λάβουν τελικά. Για τους Σλαβόφωνους Σκοπιανούς όμως τα πράγματα είναι απλά. Μέχρι να εγκριθεί η αίτηση τους λαμβάνουν προσωρινή Βουλγάρικη ταυτότητα με την οποία μπορούν να ζήσουν και να δραστηριοποιηθούν στην Βουλγαρία
ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ


Στην FYROM  δεν υπάρχει  νομολογία η οποία να απαγορεύει στους Σκοπιανούς πολίτες να έχουν και την Βουλγαρική υπηκοότητα. Οι Σκοπιανοί πολίτες όμως έχουν την δυνατότητα να αποποιηθούν την Σκοπιανή  υπηκοότητα όταν γίνονται Βούλγαροι πολίτες αλλά μόνο 10 άτομα μέχρι τώρα το έχουν κάνει και η συντριπτική πλειοψηφία διατηρεί διπλή υπηκοότητα. 
Το Σκοπιανό υπουργείο εσωτερικών δεν αρνείται το γεγονός αλλά ισχυρίζεται ότι η εξαγωγή επισήμων στοιχείων για το πόσοι Σκοπιανοί έχουν λάβει  την Βουλγαρική υπηκοότητα δεν μπορεί  να υπάρξει. Ο λόγος είναι η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και η έλλειψη διακρατικής συμφωνίας για το θέμα αυτό. Η αλήθεια πονάει..
 Παρά την φαινομενική ανοχή των αρχών των Σκοπίων οι Σκοπιανοί πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα αντιμετωπίζουν διακρίσεις από το κράτος των Σκοπίων. Πάντα υπάρχουν εθνικιστικοί κύκλοι στα Σκόπια που υποστηρίζουν ότι το Σκοπιανό κράτος δεν έχει σχέση με τους Βούλγαρους αλλά αποτελεί ξεχωριστό έθνος, το ''Μακεδονικό'' , αυτή άλλωστε είναι και η επίσημη  κρατική άποψη.
 

Αποκριάτικες στολές στην υπηρεσία των Σκοπιανών διεκδικήσεων


 
Παρόλα αυτά τίποτα δεν μπορεί να να ανακόψει το κύμα των αιτούντων για Βουλγαρική υπηκοότητα. Ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούμπτσο Γεοργκέφσκι έλαβε την Βουλγαρική υπηκοότητα  κατόπιν αιτήσεως του την 23 Φεβρουαρίου 2006 . Τον Ιούλιο του ίδιου έτους 10 πρώην  Σκοπιανοί βουλευτές  έλαβαν και αυτοί την Βουλγαρική υπηκοότητα. Πολλοί από αυτούς εξελίχθηκαν σε επιτυχημένους επιχειρηματίες στην Βουλγαρία. 
Οι Σκοπιανοί  επιθυμούν την Βουλγαρική υπηκοότητα γιατί αποτελεί τον μόνο τρόπο να  γίνουν πολίτες της Ε.Ε. και να  μπορούν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη. Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι  λόγοι ,  βαθύτεροι. Την Βουλγαρική υπηκοότητα έχουν λάβει και σλαβόφωνοι  πολίτες οι οποίοι δεν μετανάστευσαν ποτέ στην Ε.Ε. Απλά συνειδητοποίησαν την Βουλγαρική τους καταγωγή τους . Η τάση αυτή είναι πιο έντονη στις ανατολικές επαρχίες των Σκοπίων  εφόσον  οι δυτικές και βόρειες επαρχίες του κρατιδίου κατοικούνται κυρίως από αλβανόφωνους και οι νότιες από πληθυσμούς Ελληνικής καταγωγής .
Η  γλώσσα των Σλαβόφωνων Σκοπιανών και των Βουλγάρων είναι κοινή .Οι Σκοπιανοί δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με την εκμάθηση της Βουλγαρικής γλώσσας εφόσον ήδη την μιλάνε.
Τα ''Μακεδονικά'' απλά είναι διάλεκτος της Βουλγαρικής απολύτως κατανοητή από τους Βούλγαρους και οι διαφορές μεταξύ των δύο διαλέκτων  είναι ανάλογες αυτών των Αμερικάνικων Αγγλικών και των Βρετανικών . 

Η έννοια ''Μακεδονία'' για τους Σλαβόφωνους Σκοπιανούς  αλλά και Βούλγαρους  περιλαμβάνει όλη την σημερινή επικράτεια των Σκοπίων αλλά και και των Νοτιοδυτικών περιοχών της Βουλγαρίας ( Σαντανσκι-Πέτριτς- Μπλακόεβγκραντ η αλλιώς περιοχή ''Πίριν''). Όταν ένας Σκοπιανός παραδέχεται την Βουλγαρική καταγωγή του  και αποδέχεται ότι Σκοπιανοι και Βούλγαροι αποτελούν την ίδια εθνοτική ομάδα δεν σημαίνει ότι αποποιείται και την ''Μακεδονική'' ταυτότητα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι Βούλγαροι των Νοτιοδυτικών επαρχιών της Βουλγαρίας αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, αν και η τάση αυτή δεν υποστηρίζεται επίσημα από την Βουλγαρική κυβέρνηση. Ωστόσο οι αλυτρωτικές τάσεις σχετικές με την έξοδο στο Αιγαίο υποβόσκουν και στην Βουλγαρία , απλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να εκδηλωθούν .
skopiani froura3 Σλάβοι ντυμένοι αρχαίοι Μακεδόνες στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων (Δείτε Φωτογραφίες)

 
Τα 43000 άτομα που έχουν λάβει μέχρι σήμερα Βουλγαρική υπηκοότητα αυξάνονται κάθε μήνα. Οι Σκοπιανοί με λεωφορεία καταφθάνουν καθημερινά στην Βουλγαρία για να καταθέσουν τα χαρτιά τους . Η οικονομική στενότητα αλλά και η ατελέσφορη προπαγανδιστική πολιτική των Σκοπίων η οποία καμία θετική επιρροή δεν έχει στην καθημερινότητα των πολιτών οδηγεί στην απόκτηση Βουλγαρικής υπηκοότητας του Σλαβόφωνου πληθυσμού που αναζητεί διέξοδο στην Βουλγαρία. 
Η Βουλγαρία είναι σφόδρα ενοχλημένη από την στάση του κρατιδίου των Σκοπίων από τον σχηματισμό του έως σήμερα. Η προσπάθεια των Σκοπίων για την απόκτηση εθνικής ταυτότητας με την παραχάραξη της ιστορίας έχει ενοχλήσει και την Βουλγαρία . Οι σλαβόφωνοι  των Σκοπίων , περίπου 1,280,000 άτομα , αποτελούν για την Βουλγαρία πληθυσμό συγγενή με τον Βουλγαρικό αν όχι ομογενή. Η Βουλγαρία σε αντίθεση με την Ελλάδα δεν ενοχλείται από την χρήση του ονόματος ''Μακεδονία '' αλλά από την προσπάθεια απαλοιφής  της Βουλγαρικής καταγωγής  από την συνείδηση των Σκοπιανών σλαβόφωνων. 
 
Με την χορήγηση υπηκοότητας στους Σκοπιανούς σλαβόφωνους η Βουλγαρία  έχει καταφέρει να απογυμνώσει την Σκοπιανή προπαγάνδα - στα θέματα που αφορούν  τους Βούλγαρους - και έχει αποδείξει το πόσο ασταθές κράτος είναι η FYROM , ένα κράτος το οποίο οι πολίτες είναι έτοιμοι να αποποιηθούν σε κάθε ευκαιρία. 
Greek Spirit
http://www.24chasa.bg 
http://novinar.bg
http://www.dnes.bg
 

Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr
 Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή (αντιγραφή γίνεται με CTR+A)
Greek Spirit

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων