ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ ΑΠΟ ''ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ'' ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ- ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ 200,000- Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Όργιο φοροδιαφυγής σε καταστήματα της Κρήτης
Κρήτη Όργιο φοροδιαφυγής σε καταστήματα της Κρήτης

Νέο σοκ, αυτή τη φορά από τη μηνιαία έκθεση του ΣΔΟΕ στην Κρήτη, στοιχεία της οποίας εξασφάλισε το neakriti.gr Το 81 % των καταστημάτων εστίασης στο νησί δεν κόβουν αποδείξεις

όπως απέδειξαν οι αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στις τουριστικές περιοχές όπου βεβαιώθηκαν περισσότερες από 2.800 παραβάσεις τον μήνα Ιούλιο.

Την πρώτη πικρή γεύση για τις επιδόσεις των καφετεριών και των εστιατορίων στις τουριστικές περιοχές του νησιού έδωσαν τα στοιχεία των ράμπο του ΣΔΟΕ που έφτασαν αιφνιδιαστικά από την Αθήνα, αποτιμώντας το ύψος της φοροδιαφυγής στο 56,83% μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.


Οι συστηματικοί έλεγχοι των τοπικών υπηρεσιών του ΣΔΟΕ στην Κρήτη δίνουν στην καθημερινή πραγματικότητα ακόμη πιο εφιαλτικές διαστάσεις.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Από τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που βρέθηκαν στο στόχαστρο του ελέγχου σε όλη την Κρήτη από την 1 - 31 Ιουλίου, εντοπίστηκαν να παρανομούν 224.

Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν 2.853 παραβάσεις. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για  μπαρ που δεν έκοβαν αποδείξεις και εστιατόρια που "σέρβιραν" δελτία παραγγελίας αντί για τον πραγματικό λογαριασμό.

Στον απολογισμό περιλαμβάνονται ακόμη 25 «αφηρημένοι» γιατροί και δικηγόροι καθώς και μεμονωμένες περιπτώσεις όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ακόμη και ένας λογιστής.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης Κεραυνός που εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα από τις 16 - 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν 838 έλεγχοι σε 409 επιχειρήσεις στις οποίες βεβαιώθηκαν συνολικά 2020 παραβάσεις. Με βάση τα στοιχεία αυτά η Κρήτη κέρδισε μια από τις πρώτες θέσεις στην κλίμακα της φοροδιαφυγής με την παραβατικότητα να φτάνει το  56,83%

Μετά το σάλο που προκάλεσε η υπόθεση με το λουκέτο, αλλά και την άμεση επαναλειτουργία νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στη Χαλκιδική -επειδή δεν έκοβε αποδείξεις- οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ αποφάσισαν κλιμάκωση της επιχείρησης.Πάνω από 600 ελεγκτές συνεχίζουν το σαφάρι σε τουριστικές επιχειρήσεις σε όλους τους παραθαλάσσιους νομούς της Ελλάδας.

Εκτός από τη μη έκδοση αποδείξεων οι παραβάτες σκαρφίζονται κάθε τρόπο για να κερδοσκοπήσουν καθώς δίνουν στους πελάτες είτε παλαιότερες αποδείξεις, είτε ακόμη και δελτία παραγγελίας αντί για το λογαριασμό.

της Έλλης Κοκκάλη

Πηγή : Nέα Κρήτη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων