Μια προφητική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα  απο το 2010 ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ -ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΟ

          “ Όλα όσα προφητικά είχε πει τον Μάρτιο του 2010 ο Αλέξης Τσίπρας και η σημερινή κυνική ομολογία της επικίνδυνης κυβέρνησης Σαμαρά ”

 

Ο Αλέξης Τσίπρας 

Του Δημήτρη Μπεκιάρη http://www.periodista.gr
Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 14:11
Μάρτιος του 2010. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί συνέντευξη στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν αποτελεί παρά «Παραμύθι με δράκους». (Δείτε εκείνη τη συνέντευξη ΕΔΩ).

Τότε το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας κρατούσε ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον τυφώνα του μνημονίου να έρχεται με ορμή επάνω στην Ελλάδα, και ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε μεταξύ άλλων ότι «Ο πρωθυπουργός έστω και τώρα πρέπει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, η πολιτική του θα φέρει ύφεση, νέα ελλείμματα, νέα μέτρα».


Από τότε πέρασε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών. Η Ελλάδα, τυπικά τουλάχιστον, δεν έχει χρεοκοπήσει, αλλά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία δεν είναι μόνο επώδυνα, είναι καταστροφικά για το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού και για την κοινωνική συνοχή. Εκτός αυτού ήδη ο ελληνικός λαός βιώνει στο πετσί του τις καταστροφικές συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που έχουν επιβάλει οι τρείς τελευταίες κυβερνήσεις και πάρακολουθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δηλαδή της δικής του περιουσίας, από μία ακραία νεοφιλελεύθερη, αλλά και ακροδεξιά ταυτόχρονα, σέχτα που νομίζει ότι η χώρα είναι τσιφλίκι της.

Τι άλλο είχε δηλώσει τότε ο Αλέξης Τσίπρας: «Ωραίο το παραμύθι με τον δράκο της χρεοκοπίας. Κράτησε τόσο όσο χρειαζόταν για να καταπιεί ο δράκος τον 14ο μισθό. Το επόμενο διάστημα θα εμφανιστεί κι άλλος δράκος, της ανταγωνιστικότητας, που θα καταπιεί 14ο και 13ο μισθό, εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και ασφαλιστικό. Αυτό που παίζεται, στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια σχεδιασμένη κερδοσκοπική επίθεση των περίφημων δανειστών μας. Και αυτή την επίθεση η κυβέρνηση έσπευσε να τη διευκολύνει με τις κραυγές της περί χρεοκοπίας. Ηταν σαν να φώναζε στους κερδοσκόπους: «Εδώ είμαστε, ελάτε να μας κατασπαράξετε». Εστησαν μια παγίδα όπου τελικά έπεσαν οι ίδιοι. Ο πρωθυπουργός, πρέπει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η πολιτική του θα φέρει ύφεση, νέα ελλείμματα, νέα μέτρα. Φέτος κόψανε το 1/3 του δώρου, του χρόνου θα κόψουν το άλλο 1/3 και του παραχρόνου θα το αποτελειώσουν».

Σε αντίθεση με όσα ψευδή υποστήριξαν μέχρι σήμερα οι τρεις καταστροφικές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώθηκε. Πράγματι επιβλήθηκαν νέα πιο σκληρά μέτρα, η ύφεση βάθυνε, οι εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα διαλύθηκαν, όπως και η Παιδεία και η Υγεία, και αποδείχθηκε ότι οι κραυγές των κυβερνήσεων περί χρεοκοπίας δεν αποτέλεσαν παρά έναν εκβιασμό με θύμα των ελληνικό λαό.

Μια κυνική ομολογία

Από τον Μάρτιο του 2010, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έδινε εκείνη την προφητική συνέντευξη, προδιαγράφοντας ουσιαστικά τους μελλοντικούς (τότε) εκβιασμούς και την κατατρομοκράτηση του ελληνικού λαού από τους δανειστές και το μνημονιακό παρακράτος, διεξήχθησαν δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκαν, αλλά τελικά δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση της Αριστεράς. Ένα τμήμα του ελληνικού λαού έπεσε θύμα της πρωτοφανούς επιχείρησης κατατρομοκράτησης που σχεδίασαν και εκτέλεσαν οι μηχανισμοί προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας, το εξαρτημένο από τα τραπεζικά συμφέροντα μιντιοκρατικό σύστημα, παρακρατικοί μηχανισμοί, η διαπλοκή, επιχειρηματικοί κύκλοι και πάσης φύσεως σε διατεταγμένη υπηρεσία μνημονιακοί κινδυνολόγοι. Στόχος όλων αυτών ήταν να ανακοπεί η πορεία της Αριστεράς προς την εξουσία και να υφαρπαγεί η ψήφος του ελληνικού λαού προς όφελος του υποταγμένου στους δανειστές Αντώνη Σαμαρά.

Η κυβερνητική ομολογία, ωστόσο, άργησε αλλά ήλθε, τώρα που έπεσαν οι μάσκες, τώρα που ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από την υποταγμένη στα κελεύσματα των δανειστών, ξενόδουλη και λαομίσητη κυβέρνηση Σαμαρά, τώρα που και οι υπουργοί της κυβέρνησης, ανεπιθύμητοι, δεν μπορούν να κρυφτούν, το καλοκαίρι του 2013. Και μάλιστα η ομολογία ήλθε από το στόμα ενός από τους πλέον φανατικούς εκτελεστές της λαοκτόνας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβάλλεται στον ελληνικό λαό, από τα χείλη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο ομολόγησε το εξής: «Χρησιμοποιήσαμε ως δικαιολογία τον μπαμπούλα της δόσης και της χρεοκοπίας για να περάσουμε τις πολιτικές μας» (Δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ). Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης «Το μεγαλύτερο αίσχος του πολιτικού μας συστήματος είναι ότι για να κάνουμε αυτά που είχαμε αποφασίσει σε διάφορους τομείς, προτιμήσαμε να τα βάλουμε στο μνημόνιο και να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό τον μπαμπούλα της δόσης ή της χρεωκοπίας ως δικαιολογία για να κάνουμε τα αυτονόητα. Έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Ξεχάστε το μνημόνιο, ξεχάστε την τρόικα».

Πράγματι στις τελευταίες εκλογές ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποσχόταν ότι θα επαναδιαπραγματευτεί. Τα ψέμματά, ωστόσο, του αποδείχθηκαν αμέσως. Ουδέποτε διαπραγματεύτηκε, ουδέποτε αντιστάθηκε σε οποιαδήποτε απαίτηση των δανειστών, ουδέποτε στο εξωτερικό υποστήριξε τα συμφέροντα της Ελλάδας. Τι μαθαίνουμε σήμερα; Ότι κάποιες από τις καταστροφικές στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν αποτέλεσαν παρά δικές της πολιτικές αποφάσεις. Κάποιες από τις λαοκτόνες επιλογές δεν υπήρξαν καν απαίτηση των δανειστών, αλλά πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι η επιβολή αυτών των πολιτικών έγινε με όχημα το ψεύδος σχετικά με τον δήθεν κίνδυνο χρεοκοπίας", τον δήθεν κίνδυνο "μη καταβολής της δόσης", τον δήθεν κίνδυνο "εξόδου της χώρας από το ευρώ".

Οι υπουργοί και οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Σαμαρά, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν θέλουν να στείλουν τα δικά τους και για τους δικούς τους λόγους μηνύματα στο εξωτερικό, όταν παραχωρούν συνεντεύξεις σε ΜΜΕ του εξωτερικού, επαναλαμβάνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ έχει παρέλθει.

Ο ελληνικός λαός, όμως, πρέπει να θυμάται στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σύντομα, οπότε θα ενεργοποιηθεί και πάλι ο μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης και το παρακράτος, ότι τα ψευτοδιλήμματα, οι απειλές και η καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας εκτός του ότι αποτελούν συνειδητά ψεύδη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και των εξωθεσμικών μνημονιακών κέντρων και παράκεντρων εξουσίας, έχουν έναν και μόνο αντικειμενικό σκοπό: Την υφαρπαγή της ψήφου του.
http://www.periodista.gr/greece/item/5011.htm

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων