Απ' τις καλλιέργειες χασίς το 50% του ΑΕΠ της Αλβανίας- ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ


Ενώ το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Αλβανίας εκτιμάτε να είναι 10 δις. ευρώ ετησίως, τα 4.5 δις ευρώ είναι ετήσιος τζίρος από καλλιέργειες χασίς μόνο στην περιοχή Λαζαράτι, δηλαδή όσο το 50/% του ΑΕΠ της χώρας.

Εάν υπολογίσει κανείς ότι το χασίς καλλιεργείται και σε άλλες 12 περιφέρειες της Αλβανίας αντιλαμβάνεται ότι μια άλλη" οικονομία" ανταγωνίζεται παράλληλα και ξεπερνάει τον ετήσιο τζίρο εγχώριας οικονομίας.


Η επιχείριση ελέγχου αέρος πάνω στο Λαζαράτι κατέγραψε 319 εκτάρια καλλιέργειας χασίς αξίας 4.5 δις. ευρώ.

Τα στοιχειά αυτά ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια κοινής συνεντεύξεις τύπου του διευθυντή της Μονάδας Αεροπορίας της ''Guardia di Finanza" Στέφανο Μπαστόνι και του Γενικού Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας, Χισνί Μπουργκαί.

Η επεξεργασία των δεδομένων που λαμβάνονται από αεροφωτογραφίες και βιντεοταινίες κατέστησε δυνατή την ταυτοποίηση των αγροτεμαχίων που φυτεύτηκαν με φυτά κάνναβης sativa σε όλη τη χώρα και έδειξε ότι έχουμε να κάνουμε κυρίως με μικρές γεωργικές εκτάσεις που καλλιεργούνται κυρίως μακριά από κατοικίες και απομακρυσμένες περιοχές. Περιοχές που χαρακτηρίστηκαν ως προβληματικές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, έχει αποδειχθεί ότι είναι οι περιφέρειες Αυλώνα, Σκόδρας, Αργυρόκαστρου, Τιράνων και Δυρραχίου. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ο Διευθυντής Μπουργκάι αποδέχεται την κατάσταση, αλλά αμφισβήτησε τα στοιχεία που αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους "Guardia di Finanza " αν και είναι ενήμερος πως κάθε κάθε μέρα στις ιταλικές ακτές κατάσχονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών προερχόμενες από την Αλβανία. Στο τέλος της διάσκεψης, στην Αλβανική αστυνομία παραδόθηκε χαρτογραφημένη φωτογραφία των καλλιεργειών με χασίς.
http://www.himara.gr/blog/2002-ap-tis-kaliergies-xasis-to-50tisekato-tou-aep-tis-alvanias

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων