«Η μικρή σύνταξη από την Γερμανία με έκανε κατάσκοπο» Οι νέοι ισχυρισμοί του 70χρονου Γερμανού που συνελήφθη στη Χίο - ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ - ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΑΜΕ ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΣ -ΠΑΛΙ ΔΩΡΕΑΝ -ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ


«Η μικρή σύνταξη από την Γερμανία με έκανε κατάσκοπο»
Οι νέοι ισχυρισμοί του 70χρονου Γερμανού που συνελήφθη στη Χίο«Η μικρή σύνταξη από την Γερμανία με έκανε κατάσκοπο»


 
«Δεν του έδινε μεγάλη σύνταξη η …Μέρκελ κι έτσι έγινε κατάσκοπος σε βάρος της Ελλάδας».  Σε αυτό το σχόλιο προχώρησαν δικαστικοί λειτουργοί που ενημερώθηκαν για τον περιεχόμενο της απολογίας στον ανακριτή του 70χρονου Γερμανού Χανς Στ. ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από μια εβδομάδα, για κατασκοπεία, στην Χίο.

Ο 70χρονος, ο οποίος προφυλακίσθηκε, υποστήριξε ότι έπαιρνε μόλις 1.000 ευρώ σύνταξη από το γερμανικό κράτος και είχε οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να υποκύψει αμέσως στις «πιέσεις» Τούρκων πρακτόρων που του ζήτησαν να τους παραδίδει έναντι αμοιβής κρατικά ελληνικά μυστικά και κυρίως φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων από το ακριτικό νησί.


Ο 70χρονος εργαζόταν ως «σχεδιαστής αυτοκινήτων», συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα λόγω προβλημάτων υγείας και την περίοδο 2003-2009 έμενε στην Τουρκία στην περιοχή της Σμύρνης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ήλθε στην Ελλάδα γιατί «το γερμανικό δημόσιο τον απείλησε ότι θα του κόψει βοηθήματα αν παραμείνει σε χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Οπως ανέφερε στο «Βήμα» ο δικηγόρος του κ Γ. Ράγκος ο 70χρονος επανέλαβε στην απολογία του ότι …προσεγγίσθηκε από τους αγνώστους Τούρκους αξιωματούχους σε καφενείο της Χίου. Χωρίς ωστόσο να μπορεί να εξηγήσει «πως οι Τούρκοι γνώριζαν την προέλευσή του, την παρουσία του στο νησί και ότι ήταν διατεθειμένος να συνεργασθεί μαζί τους».

Ο 70χρονος υποστήριξε ότι οι Τούρκοι πράκτορες του είπαν ότι «γνώριζαν γι αυτόν από γείτονές του, όταν διέμενε στην γειτονική χώρα». Όμως οι ελληνικές αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο ο Γερμανός να είχε στρατολογηθεί από την ΜΙΤ στο διάστημα που βρισκόταν στην Τουρκία και όχι στον χρόνο που υποστηρίζει ο ίδιος. Ακόμη εξετάζουν και άλλα στοιχεία του βιογραφικού του 70χρονου Γερμανού προκειμένου να διαπιστωθούν σχέσεις του με τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και σε προγενέστερο χρόνο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων