Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα

Δημοσιεύθηκε: 22 Αυγούστου 2013, 14:37 http://www.sofokleousin.gr/archives/140083.html


Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα
 Σε χαμηλά 30 ετών έχει διολισθήσει η τουρκική λίρα, εν μέσω εντεινόμενης εντύπωσης ότι η κεντρική τράπεζα δεν πράττει τα αναγκαία για να στηρίξει το νόμισμα και καθώς η προοπτική περιορισμού της στήριξης της Fed στην οικονομία των ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε φυγή επενδυτικών κεφαλαίων από αναπτυσσόμενες οικονομίες, τα χρηματιστήρια και τα νομίσματά τους. 

Η λίρα καταγράφει τώρα απώλειες 0,2% στις 1,9832 ανά δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1981.


Το νόμισμα χάνει 10% από την αρχή του έτους, καταγράφοντας τις δεύτερες μεγαλύτερες απώλειες ανάμεσα στα νομίσματα των μεγάλων αναδυόμενων αγορών στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, μετά το νοτιοαφρικανικό ραντ.


Την Τρίτη η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αύξησε το διατραπεζικό overnight επιτόκιο κατά 0,50% στο 7,75%, ενώ διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο για πράξεις repos μίας εβδομάδας στο 4,5%.

Η κεντρική τράπεζα έχει διαθέσει πάνω από 7,5 δισ. δολάρια από τις 11 Ιουνίου για να συγκρατήσει την υποτίμηση της λίρας.

Για σήμερα έχει ανακοινώσει ότι θα πουλήσει το απόγευμα τουλάχιστον 350 εκατ. δολάρια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων