Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ Η ΟΧΙ ;

22-8-2013
Η Ελληνική κρίση αντιμετωπίσθηκε μέχρι σήμερα ακριβώς με το ίδιο πολιτικό προσωπικό το οποίο είναι υπεύθυνο για το ξέσπασμα της . Οι Έλληνες επαγγελματίες πολιτικοί είχαν την σπάνια πολυτέλεια και τύχη να φερθούν παντελώς ανεύθυνα πριν την κρίση αλλά και να μην λογοδοτήσουν ούτε στο ελάχιστο κατά την διάρκεια τους . Η μετατροπή της χώρας σε αποικία απαιτεί την άμεση εύρεση πιστών ιθαγενών οι οποίοι θα συνεργαστούν με τους αποικιοκράτες. Οι επαγγελματίες πολιτικοί -όρος ελπίζω μειωτικός , όπως πχ θα ήταν ''οι επαγγελματίες κληρικοί'' ή ''οι επαγγελματίες αριστεροί''- βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή να κάνουν το ένα βήμα εμπρός στην πρωινή αναφορά των αποικιακών στρατευμάτων , έτοιμοι να αναλάβουν  εθελοντική  υπηρεσία.
Όχι μόνο μία αλλά δύο γενιές επαγγελματιών πολιτικών ανδρώθηκαν σε αυτή την κρίση. Οι παλιοί γνωστοί αλλά και οι απόγονοι τους όπως ο αρμόδιος υπουργός ''απολύσεων'' .
Ωστόσο κάτι παράδοξο συμβαίνει τελευταία.

Μέσα στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων και τον διωγμό των Ελλήνων ,το ''σπάσιμο '' τους έτσι ώστε να επιστρέψουν τα 20 δις ευρώ που ''κρύβουν στα στρώματα τους '' ( κατά δήλωση νεανίζοντα υπουργού που αρέσκεται σε εφηβικά κουρέματα τύπου ''καρφάκια'' και ''σνακς'' απο κριθαροκούλουρο μετά το μεταμεσονύχτιο jogging ) βλέπει κανείς κάποιες σωστές αποφάσεις που παραξενεύουν.
Ο Έλληνας υπουργός απολύσεων δήλωσε εχθές κάτι το οποίο αποτελεί αυτονόητο σε Ευρωπαϊκές χώρες, ότι πρέπει να υπάρχει ένα μόνιμος μηχανισμός μετακίνησης υπαλλήλων στο δημόσιο σε εθελοντική βάση. Δηλαδή ον κάποιος υπάλληλος επιθυμεί να μεταταγεί σε άλλη υπηρεσία και η επιθυμία αυτή δεν προσκρούει στο δημόσιο συμφέρον τότε γιατί όχι.
Η κινητικότητα στην εργασία εκτός απο μια διοικητική πράξη αποτελεί μια επανάσταση στην εργασιακή κουλτούρα στην Ελλάδα. Στην χώρα μας όποιος έχει μια δουλειά -περισσότερο στον δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό- την οποία άρχισε σε κάποια νεαρή ηλικία αλλά δεν του αρέσει πλέον δεν διανοείται να τολμήσει να την αλλάξει διότι αισθάνεται ανασφαλής, διότι ''που να τρέχει τώρα'' κτλ.
Πριν από 15 χρόνια σε κάποιο ταξίδι στην Ολλανδία μου εξηγούσαν πως ένας Ολλανδός απο τεχνικός Η/Υ αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει νταλικέρης. Αυτό που έκανε ήταν να απευθυνθεί στον τοπικό ΟΑΕΔ για να επιβεβαιώσει αν υπήρχε ζήτηση για οδηγούς φορτηγών , κατόπιν σε σχολή οδηγών και μετά πίσω στον Ολλανδικό ΟΑΕΔ ο οποίος φρόντισε για την διοχέτευση του στην αγορά εργασίας πάντοτε ασφαλισμένος.
Η Ελλάδα ευτυχώς ή δυστυχώς δεν θα γίνει ποτέ Ολλανδία αλλά πρέπει να σπάσουν ταμπού και να γίνουν βήματα εμπρός.
Άλλο θετικό είναι η σκλήρυνση του ΣΔΟΕ σε πρόδηλα και σκανδαλώδη περιστατικά φοροδιαφυγής αλλά και φοροκλοπής. Επίσης το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα για την ''μαύρη'' και ανασφάλιστη εργασία.
Είναι σίγουρο ότι τα παραπάνω λογικά μέτρα επιβάλλονται με εντολές των δανειστών μας και δεν αποτελούν προϊόντα της ικανότητας των Ελλήνων πολιτικών. Και εδώ είναι το πρόβλημα. Παρόλο που κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να δουλεύει ανασφάλιστος , παρόλο που κανείς ''επιχειρηματίας'' δεν πρέπει να φοροκλέβει, παρόλο που ο εργαζόμενος μπορεί να έχει το δικαίωμα να μετακινηθεί, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος τα παραπάνω να μην προχωρήσουν εφόσον καίτοι δίκαια μέτρα επιβλήθηκαν σε εποχή αποικιοκρατίας.
Απαιτείται πολύ ψυχραιμία και διάκριση από τον Ελληνα πολίτη ο οποίος διώκεται σήμερα σε βαθμό εξόντωσης για να ξεχωρίσει ποιά είναι αυτά που πρέπει να κρατήσουμε απο αυτή την κρίση και ποιά όχι.
Την ανικανότητα των πολιτικών επιβάλλουν διαρθρωτικές αλλαγές παραδέχτηκε δημόσια και υπουργός της παρούσας κυβέρνησης ο οποίος είναι και τηλεπωλητής βιβλίων. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο υπουργό το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας χρησιμοποιήθηκε ώς ''μπαμπούλας''  για την έλευση της τρόικας και των 'σοφών '' ξένων οι οποίοι μεταξύ άλλων θα αναλάμβαναν και την ευθύνη των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα .
Πως μπορεί άραγε ο υπουργός απολύσεων να αξιολογεί και να νομοθετεί για κάτι το οποίο του είναι τελείως άγνωστο , δηλαδή την εργασία ;. Είναι φανερό ότι του ψιθυρίζουν στα υπερμεγέθη αυτιά του εντολές οι τροικανοί . Ωστόσο πρέπει να φερθούμε ψύχραιμα και έξυπνα , να μην πέσουμε θύματα του λαϊκισμού και να ξεχωρίσουμε τα όποια θετικά έχει φέρει η τρόικα στον τόπο μας .
Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα αλλά ας μην ακυρώσουμε θετικές διατάξεις μόνο και μόνο γιατί υπαγορέυθηκαν απο την τρόικα.
Greek Spirit

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων