Καταγγελίες που σοκάρουν: Παρακρατικοί έδειραν και απείλησαν με την ίδια τους τη ζωή βορειοηπειρώτες στην Πρεμετή


       

  • Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 02:06

http://www.aftonomi.gr/koinonia/dromena/item/2594-kataggelies-pou-sokaroun-parakratikoi-edeiran-kai-apeilisan-me-tin-idia-tous-ti-zoi-boreioipeirotes-stin-premeti.htmlΗ Aftonomi.gr στην «καρδιά» των γεγονότων!

- Καταγγελίες για εκτεταμένη χρήση βίας από αστυνομικούς – σεκιουριτάδες κατά ελληνορθόδοξων και ιερέων της Πρεμετής!

- Παρακρατικοί απειλούν Βορειοηπειρώτες με την ίδια τους την ζωή!

- Τι καταγγέλλουν στην Aftonomi.gr αυτόπτες μάρτυρες

Στην καρδία των θλιβερών γεγονότων που έλαβαν χώρα χθες στην Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου βρέθηκε η Aftonomi.gr καταγράφοντας αποκλειστικές εικόνες από την προσπάθεια των ελληνορθόδοξων πιστών να επανακτήσουν την εκκλησία τους.
Στο βίντεο είναι ξεκάθαρη η συγκίνηση πιστών και ιερέων όταν ξαναμπαίνουν στην εκκλησία τους που βεβήλωσαν οι Αλβανοί παρακρατικοί με τις πλάτες της αλβανικής αστυνομίας.
Αφού «κατεδάφισαν» τα προστατευτικά «τοίχοι» που είχαν φτιάξει οι Αλβανοί ιερόσυλοι οι πιστοί μαζί με τους ιερείς μπαίνουν στην εκκλησία και ψέλνουν με εμφανή συγκίνηση το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν, ζωήν χαρισάμενος».
Την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι πιστοί έμπαιναν στην εκκλησία ενώ λίγη ώρα πριν αλβανοί παρακρατικοί προσπάθησαν να χειροδικήσουν εις βάρος των ιερέων, ένας εκ των οποίων έφαγε μια μπουνιά με αποτέλεσμα να σπάσει ένα δόντι!

Αμέσως παρενέβησαν νέοι βορειοηπειρώτες που βρίσκονταν στο σημείο, μεταξύ των οποίων και ο νεαρός που φαίνεται με αίματα στο μάτι. «Μπήκα στην μέση να προστατέψω τους ιερείς μας, θα τους χτυπάγανε» ακούγεται να λέει ο 24χρονος ο οποίος έκανε το κορμί του ασπίδα για τους ιερείς και σύμφωνα με πληροφορίες της Aftonomi.gr είναι ελληνόβαλαχος!
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στην Aftonomi.gr πως ένας εκ των αστυνομικών-σεκιουριτάδων απείλησε βορειοηπειρώτη με την ίδια του την ζωή. 
«Τι θες; Κλείσε την κάμερα και χάσου απ’ τα μάτια μου. Δεν μου είναι τίποτα να σε καθαρίσω. Έχω κάνει είδη 5 χρόνια φυλακή για φόνο» απείλησε σε έντονο ύφος ο εν λόγω παρακρατικός έναν εκ των βορειοηπειρωτών που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής και προσπαθούσαν να απαθανατίσουν το περιστατικό!
Ενας άλλος βορειοηπειρώτης απαντώντας σε ερώτηση – προτροπή του απεσταλμένου της Aftonomi.gr στην περιοχή «Γιατί δεν μιλάτε Ελληνικά; Μιλήστε Ελληνικά να μην σας καταλαβαίνουν» έδωσε μια αφοπλιστική απάντηση: «Αδερφέ, ο τόπος είναι γεμάτος σικατζήδες (πράκτορες της αλβανικής μυστικής υπηρεσίας SHIK) οπότε τα πάντα καταγράφονται, γι’ αυτό ότι έχουμε να πούμε τους τα λέμε κατάμουτρα και στην γλώσσα τους για να μην κουράζονται να μεταφράζουν, ούτως η άλλος μας έχουν ήδη φακελώσει»!

Δείτε παρακάτω το αποκλειστικό βίντεο της Aftonomi.gr από τις βιαιότητες κατά ελληνορθόδοξων στην Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου:

Τελευταί

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων