ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!!!!!!! -ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ Η ΚΡΙΣΗ

    Τρία νούμερα – σοκ για την οικονομία

image_8

Τρία νέα νούμερα της οικονομίας έρχονται να αποκαλύψουν πού οδεύουν τα πράγματα στη χώρα. Το πρώτο αφορά την αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών νομικών και φυσικών προσώπων για το πρώτο εξάμηνο του 2013, που ανήλθαν στα 59,8 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 4 δισ. ευρώ από το τέλος του 2012 (56,1 δισ. ευρώ). Το δεύτερο αφορά τα χρέη προς τις τράπεζες που τρέχουν με ρυθμό 29%!…και έφτασαν στα 70 δισεκ. ευρώ. Το τρίτο αφορά τις τιμές των διαμερισμάτων στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, που σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, είναι μειωμένες κατά 11,6% σε σχέση με πέρυσι. Αυτά τα δύο νούμερα καταμαρτυρούν την απουσία ρευστότητας από την οικονομία και ότι παραμένει εγκλωβισμένη στο σπιράλ του θανάτου.

Από τα 60 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων, τα 21,5 δισ. ευρώ τα χρωστούν 2 εκ. μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες (μέση οφειλή για αυτά τα φυσικά πρόσωπα ανέρχεται στα 10.729 ευρώ) και τα 38 δισ. ευρώ οφείλονται από εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα.
Η κατάσταση με τις τράπεζες είναι ίδια και χειρότερη, καθώς αρχικά ο κόσμος ξεχρέωνε πρώτα τις τράπεζες και μετά τους φόρους. Τώρα, η τάση έχει αντιστραφεί και όλοι περιμένουν σοβαρές ρυθμίσεις, αφού οι προηγούμενες δεν απέδωσαν.
Σε ότι αφορά τις τιμές των διαμερισμάτων, για το πρώτο τρίμηνο του 2013 ο μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης των τιμών των «νέων» διαμερισμάτων ανήλθε στο 10,3% έναντι 12,0% των «παλαιών», ενώ για το σύνολο του 2012 ήταν 12,1% (2011: -5,0%) και 11,4% (2011: -5,8%) αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, ο όγκος των οικιστικών ακινήτων που αφορούσαν οι εκτιμήσεις-συναλλαγές (με βάση το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων) ήταν το β΄ τρίμηνο του 2013 μειωμένος κατά 36,3% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2012, ενώ ολόκληρο το 2012 ο όγκος που αφορούσαν οι εκτιμήσεις-συναλλαγές με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία μειώθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 28,1%. Έτσι, η αξία συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση των τραπεζών ήταν το β΄ τρίμηνο του 2013 μειωμένη κατά 42,7% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2012. Η μέση ετήσια μείωση το 2012 ήταν 37,1% (αναθεωρημένα στοιχεία).
Τα στοιχεία γύρω από τα δύο οικονομικά μεγέθη της πραγματικής οικονομίας είναι αποθαρρυντικά και δεν δείχνουν καμία τάση σταθεροποίησης, απ΄ εναντίας δείχνουν τάση επιδείνωσης. Οι καλοκαιρινές διακοπές θα τελειώσουν σε τριάντα ημέρες και οι φορολογούμενοι θα βρουν 7 φόρους προς πληρωμή στο γραμματοκιβώτιό τους, για τους οποίους κανείς δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων