Μια επανάληψη του «φαινομένου» Γρηγορόπουλου είναι αυτή που προβληματίζει την κυβέρνηση.

Μια επανάληψη του «φαινομένου» Γρηγορόπουλου είναι αυτή που προβληματίζει την κυβέρνηση με αφορμή την τραγωδία που εξελίχθηκε στο Περιστέρι και όσα έχουν ακολουθήσει τις τελευταίες ώρες. Για την ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, επιχειρώντας να πετάξει από τη μια το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη και στην Αστυνομία που κάνει τις έρευνες και, από την άλλη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου 19χρονου.

Και αυτό γιατί φοβούνται ότι, αν το φαινόμενο επεκταθεί, τότε θα δημιουργηθεί εκρηκτικό πρόβλημα στην (ήδη ευρισκόμενη στα όριά της) κοινωνία, με αντιδράσεις που μπορεί να αποτελέσουν τη σπίθα που θα προκαλέσει γύρο αντιπαραθέσεων με απρόβλεπτες εξελίξεις. Από την άλλη, θεωρούν ότι το περιστατικό ήταν μεμονωμένο και οφείλεται σε μια τραγική συγκυρία.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», δόθηκε εντολή στους ελεγκτές, σε αυτή τη φάση όπου το κλίμα είναι τεταμένο, να «αποσυρθούν» για λίγες ημέρες, ώστε να καταλαγιάσει το περιστατικό, ενώ παράλληλα θεωρούν ότι οι ελεγκτές ούτε «κυνηγοί κεφαλών» είναι ούτε άνθρωποι χωρίς ευαισθησίες. Απλά, υποστηρίζουν από το αρμόδιο υπουργείο, κάνουν τη δουλειά τους και προσφέρουν τα μέγιστα στην πάταξη ενός φαινομένου που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις και δημιουργούσε μια σειρά από ελλείμματα στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Μάλιστα, πρόσθεταν ότι οι ελεγκτές υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.

Την αλγεινή εντύπωση που είχε δημιουργήσει η πρώτη ανακοίνωση της ΟΣΥ επιχείρησαν να μετριάσουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι του οργανισμού με δηλώσεις τους.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «η καταρχήν εικόνα που υπάρχει είναι ότι και ο ελεγκτής και ο οδηγός έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και τίποτα παραπάνω» και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για το τι συνέβη ακριβώς. Ευχήθηκε επίσης να είναι το τελευταίο τέτοιου είδους περιστατικό.

Ο γ.γ. του υπουργείου Ν. Σταθόπουλος ανέφερε ότι, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και του σοκ που έχει υποστεί η κοινωνία, θα πρέπει να μείνουν όλοι ψύχραιμοι και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «έχουμε σχηματίσει εικόνα για το θλιβερό συμβάν αλλά σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη και την οικογένεια του νεκρού, στην οποία εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».


Νίκος Ελευθερόγλου

http://www.dimokratianews.gr/content/18124/%CF%

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων