ΠΡΑΓΜAΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΤΟ 2012- ΤΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


angela-merkel-antonis-samaras
Η έξοδος της Ελλάδας δεν ήταν απλά ένα σενάριο αλλά μια εναλλακτική που είχε τεθεί στο τραπέζι. Οι όποιες φήμες και εκτιμήσεις για το Grexit αποδεικνύονται ως πραγματικές και αποτελούν μάθημα και οδηγό για την πρόβλεψη του μέλλοντος. Η Μέρκελ δεν έθεσε την Ελλάδα εκτός ευρώ το 2012 διότι το οικονομικό κόστος και ο αντίκτυπος θα ήταν μεγαλύτερος από τό όφελος. Στο παρακάτω άρθρο μπορεί να δεί κάποιος ότι οι ''αγανακτισμένοι'' και οι διαδηλώσεις δεν πήγαν εντελώς χαμένες αλλά λήφθηκαν σοβαρά υπ όψιν απο την Μέρκελ και τους δανειστές. 
 Παραθέτουμε επίσης εκ νέου και ένα άρθρο στο οποίο η κ. Γλυκατζή Αρβελέρ μιλάει για την διάλυση του Ελληνικού κράτους μετά τις Γερμανικές εκλογές εφόσον θα δοθεί το σύνθημα για την εγκατάλειψή της Ελλάδας από την όποια οικονομική βοήθεια. Η πληροφορία αυτή δεν μπορεί να αγνοηθεί και να θεωρηθεί ως καταστροφολογία εφόσον αποδεικνύεται ότι η αποπομπή της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη και την οικονομική στήριξη - ακόμα και με την φαύλη μορφή των μνημονίων- έχει ξανατεθεί στο τραπέζι το 2012 αλλά αναβλήθηκε για καθαρά τεχνοοικονομικούς λόγους και απλά περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες.  

Η Μέρκελ «έβλεπε» την Ελλάδα εκτός ευρώ – Τι γράφει στο βιβλίο του πρώην μέλος της ΕΚΤ

http://www.lykavitos.gr/archives/49977 

Εως και τις αρχές του φθινοπώρου του 2012 αποκαλύπτει ο Λορένζο Μπίνι Σμάγκι, πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ. Μια ερμηνεία για την αλλαγή στάσης της γερμανικής κυβέρνησης ήταν ότι η Αγκελα Μέρκελ βρήκε στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά έναν πρωθυπουργό αποφασισμένο για μεταρρυθμίσεις.
Οι αναφορές στην πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που από τα άρθρα οικονομολόγων και τραπεζικών αναλυτών έφτασαν στα πιο επίσημα ευρωπαϊκά χείλη και έμειναν εκεί από το φθινόπωρο του 2011 τουλάχιστον έως τα τέλη του 2012, ποτέ δεν έπεισαν το σύνολο του πολιτικού κόσμου στη χώρα μας. Ο Αλέξης Τσίπρας συχνά υποβάθμιζε το μέγεθος της απειλής. Ο Πάνος Καμμένος έχει μιλήσει ευθέως στη Βουλή για «μπλόφα» των Ευρωπαίων και της κυβέρνησης για να ψηφιστούν επώδυνα μέτρα.
Τώρα έρχεται η επιβεβαίωση του πόσο κοντά βρεθήκαμε στην άβυσσο, όχι από κάποιον συνωμοσιολόγο της κακιάς ώρας ή κάποιον σκοτεινό κυβερνητικό προπαγανδιστή, αλλά από τον Λορένζο Μπίνι Σμάγκι, τον αριστοκρατικής καταγωγής Φλωρεντίνο τραπεζίτη που ως τον Νοέμβριο του 2011 ήταν ένα από τα έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στο νέο του βιβλίο «Morire di Austerita» («Πεθαίνοντας από τη Λιτότητα»), ο Μπίνι Σμάγκι αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος πίστευε έως και την αρχή του φθινοπώρου του 2012 ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να φύγει από την Ευρωζώνη χωρίς να προκληθούν απαγορευτικά επίπεδα χρηματοοικονομικής αναταραχής.
Η αφήγηση του Ιταλού τεχνοκράτη «δένει» με μία σειρά από άλλες πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί για τους 12 κολασμένους μήνες μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2011 και του Σεπτεμβρίου του 2012. Το αρχικό ελληνικό πρόγραμμα σταθεροποίησης είχε αρχίσει να εκτροχιάζεται από τις αρχές του 2011. Στη συνέχεια, είχαν ακολουθήσει η επέλαση των Αγανακτισμένων στο κέντρο της Αθήνας, η παρ’ ολίγον κατάρρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου και τα βίαια επεισόδια κατά την ψήφιση του πρώτου μεσοπρόθεσμου. Μετά και τις άστοχες πρώτες επαφές του νέου υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους Ευρωπαίους εταίρους, έως τα τέλη του καλοκαιριού το κλίμα για την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ήταν τοξικό. Το αποτέλεσμα ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου, στο Ecofin στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να προτείνει στον Ελληνα ομόλογό του να δεχθεί η Ελλάδα τη στήριξη των εταίρων της για μία οργανωμένη έξοδο από την Ευρωζώνη. Ο Βενιζέλος απέρριψε την πρόταση.
Μήνες αβεβαιότητας
Ακολούθησαν οι μήνες καταστροφικής αβεβαιότητας, η πρωτοβουλία για δημοψήφισμα και η πτώση του Γ. Παπανδρέου, το PSI, οι ιδιωτικοποιήσεις που δεν έγιναν, οι εκλογές που έπρεπε να ξαναγίνουν.
Είναι πλέον φανερό, ιδιαίτερα μετά τα όσα καταθέτει στο βιβλίο του ο Μπίνι Σμάγκι, ότι σε όλη αυτήν την τρικυμιώδη περίοδο η Ελλάδα βρισκόταν με το ένα βήμα στο κενό. Η επιλογή της ελεγχόμενης –στο βαθμό που θα μπορούσε να είναι– εξόδου της χώρας μας από το ευρώ παρέμενε σταθερά στην ατζέντα του Βερολίνου.
Αλλά από τα γραπτά του πρώην κορυφαίου στελέχους της ΕΚΤ προκύπτει επιπλέον κάτι που θα έπρεπε να προξενήσει προβληματισμό και σε κυβερνητικούς κύκλους, καθώς επαληθεύει σειρά δημοσιευμάτων στον γερμανικό και τον διεθνή Τύπο. Η ερμηνεία που δίνεται από υποστηρικτές της ελληνικής κυβέρνησης στην ξαφνική στροφή της καγκελαρίου υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι ότι βρήκε στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά έναν πρωθυπουργό πραγματικά αποφασισμένο για μεταρρυθμίσεις.
Η αλήθεια, σύμφωνα με τον Μπίνι Σμάγκι και όχι μόνο, είναι κάπως διαφορετική. Προσεκτική και πραγματίστρια πολιτικός, η Μέρκελ δεν θα έπαιρνε ποτέ ένα μεγάλο ρίσκο χωρίς να έχει εξετάσει σε βάθος τις συνέπειες. Ζήτησε, λοιπόν, από τους ειδικούς της να εκπονήσουν μία αναλυτική μελέτη για τις επιπτώσεις που θα είχε η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι τόσο οι πολιτικοί όσο και οι οικονομικοί κίνδυνοι ήταν απρόβλεπτοι και δεν μπορούσαν να υπολογιστούν με σαφήνεια. Αυτό, απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν ο κρίσιμος παράγοντας για την αλλαγή στάσης της γερμανικής κυβέρνησης.

Σε ένα ζήτημα που τα τελευταία δύο χρόνια επικρατεί στον εγχώριο δημόσιο διάλογο μία πυκνή ομίχλη φημών, ακραίων τοποθετήσεων και μακάριας άγνοιας, αξίζει κανείς, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής του θέσης, να διαβάζει με προσοχή αυτά που γράφουν όσοι ήταν «μέσα στο δωμάτιο». Η πρόσφατη εμπειρία, πάντως, δεν δικαιολογεί αισιοδοξία σε αυτό το μέτωπο.

ΕΧΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2013

-Θα έχετε κράτος ως τον Σεπτέμβριο του 2013!

Aug 3, 2013
Parkside Wimbledon, Απρίλιος 2013. Οι καλεσμένοι του γόνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας στο υπέροχο σπίτι του στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, χάζευαν τα έργα τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους του σαλονιού. Εκείνος με δύο άλλους Έλληνες φίλους του είχαν αποσυρθεί στο γραφείο του και συζητούσαν -Έχω κάτι για σας…,
ακούστηκε κάποια στιγμή ο οικοδεσπότης.

Καθώς έκλεινε το συρτάρι του γραφείου του ένα αντίγραφο επιταγής πάνω στο οποίο υπήρχε ο αριθμός 6.000.000 δολλάρια και δύο ονόματα, έκανε την εμφάνισή του. Η επιταγή είχε πολύ παλιά ημερομηνία, δεκαετίες πίσω, αλλά τα ονόματα εκείνου που την εξέδιδε και του παραλήπτη είχαν μια σατανική “επικαιρότητα” στα πολιτικά πράγματα της Αθήνας.
Τόσο βαριά επικαιρότητα που ούτε καν αυτή η δίκη του Άκη και της Βίκυς Σταμάτη, δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν την σημασία της. Ήταν μία από τις τουλάχιστον δύο επιταγές που είχαν ρίξει την κυβέρνηση του ανθρώπου που σε βαθιά γεράματα πλέον, αλλά πάντα κοτσονάτος, θα μιλήσει την Τετάρτη το απόγευμα στο Free Thinking Zone της Σόλωνος σε νεαρούς bloggers.
O εφοπλιστής και η παρέα του είναι το αντίπαλο δέος στη παρέα των Γερμανών επιχειρηματιών που λίγες μέρες πριν είχαν συναντηθεί στην βίλα του Σουνίου. Τα στρατόπεδα είχαν πλέον αρχίσει να ξεκαθαρίζουν. Αμερικανοί εναντίον Γερμανών με φόντο την Ελλάδα και την Κύπρο-για την ώρα.
Η παρέα του εφοπλιστή εξυπηρετούσε τα αμερικανικά συμφέροντα και για την ώρα σχολίαζε ειρωνικά την "τιμή" των Ελλήνων πολιτικών. Δεν παρέλειψαν μάλιστα να αναφερθούν με περίσσευμα χαιρεκακίας στην προσπάθεια του πρωθυπουργού Σαμαρά να καταφέρει ένα ραντεβού με τον Ομπάμα, βάζοντας μέσο, για την ακρίβεια ικετέυοντας την βοήθεια του Εβραικού λόμπι. Ο Σαμαράς όπως έγραψε πρώτο το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» έσπευσε καταιδρωμένος να δηλώσει συμμετοχή-από τους πρώτους- στο AJC Global Forum 2013- το οποίο διεξάγεται τις πρώτες μέρες του Ιουνίου στην Ουάσινγκτον με την ελπίδα ότι έτσι θα καταφέρει να δει και τον Ομπάμα.
-Ακόμη και να το πετύχει η συνάντηση θα είναι απόλυτα εθιμοτυπική, το κλίμα ψυχρό και σχεδόν στο όρθιο. Οι δικοί μας ξέρουν ότι ο Σαμαράς παραδόθηκε αμαχητί στους Γερμανούς και τώρα πλέον είναι αναλώσιμος ακόμη και για την Μέρκελ.
Στα αυτιά τους είχαν φθάσει οι πληροφορίες ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος αναζητά τον αντικαταστάτη του Σαμαρά , ει δυνατόν ως τις 20 Ιουλίου, και δεν υπήρχε πλέον κανένας λόγος οι Αμερικανοί να ανοίξουν παρτίδες μαζί του. Απλά για λόγους  fairplay δεν θέλουν να δυναμιτίσουν την γερμανική προεκλογική περίοδο κάτι που έκανε και η Μέρκελ όσο πλησιάζαμε στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου με την επανεκλογή του Ομπάμα.
Οι Σεπτέμβριος είναι το όριο για την Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζουν τόσο οι Αμερικανοί, όσο και οι Γερμανοί. Απλά ως τον Σεπτέμβριο ότι και να γίνει, αν χρειασθεί να γίνουν πράγματα (όπως θάλεγε και η Βάνα Μπάρμπα), αυτά πρέπει να γίνουν με σιγαστήρα, όπως οι κομψές, αθόρυβες εκτελέσεις, στις απομονωμένες βίλες με τα ξεχασμένα πτώματα ακόμη και από το θεό. Οι Αμερικανοί θα συνεχίσουν μεθοδικά το σχέδιό τους που δεν είναι άλλο από την τορπίλη στο ευρώ σε πρώτη φάση. Μετά...(απλά να διαβάζετε «Κουρδιστό Πορτοκάλι).
-Το ευρώ είναι πλέον ένα κερί στον άνεμο. Ήδη οι αμερικανικές τράπεζες άρχισαν να δέχονται τα εκατομμύρια  που δραπετεύουν από τις ευρωπαικές χώρες του Νότου εξαιτίας της αντίληψης του Σόιμπλε για την οικονομική ηθική και την τιμωρία. Αυτό που έγινε στην Κύπρο δεν ήταν παρά ένα ακόμη βήμα προς την ανατίναξη του ευρωπαικού οικοδομήματος. Ποιος εμπιστεύεται πλέον την Ευρώπη;


.Σωστό είναι αυτό που λες, μόνο που καλά θα είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με την Ελλάδα. Για την ώρα θα πρέπει να απελευθερώσουμε τους Έλληνες από τα δεσμά και τις φοβίες που καλλιεργούν οι Γερμανοί σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Οι Έλληνες φίλοι μας δεν έχουν παρά να κοιτάξουν γύρω τους, για την ακρίβεια δίπλα τους. Η Τουρκία μέσα σε λίγα χρόνια όχι μόνο κατάφερε να αποπληρώσει το δάνειο του ΔΝΤ αλλά γνωρίζει πλέον μια καλπάζουσα ανάπτυξη 8%  ΦΠΑ στην εστίαση  κι όχι το 23% της Ελλάδας. Οι Έλληνες δεν έχουν παρά να κοιτάξουν και το Ισραήλ το οποίο αποφάσισε να σταθεί μόνο του τα πόδια του μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να κάνουν την ανεξαρτησία της χώρας τους δική τους υπόθεση, όπως συμβαίνει με όλα τα σοβαρά κράτη του πλανήτη. Οι Έλληνες δεν έχουν να φοβούνται τίποτε αν εγκαταλείψουν το ευρώ, μόνο που πρέπει να το κάνουν με δική τους επιλογή και οργανωμένα.
Σ΄ αυτή την περίπτωση δεν αρκεί μόνο ο Αλαβάνος. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους ώστε να ανανεωθεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ο Ανδρέας Ανδρέαδης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Ο Τόμσεν μου έχει πει τα καλύτερα για τον Ανδρεάδη.
Χρειαζόμαστε νέο αίμα. Ο απρόβλεπτος Καμμένος είναι επίσης φίλος μας και σημειώστε ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να εκτιναχθεί σε ένα ποσοστό 15-18% εάν περιορίσει τα λάθη του και κάνει πιο κατανοητές τις θέσεις του για την διακυβέρνηση μιας χώρας η οποία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το ευρώ…Σημειώστε ότι στα μέσα Μαίου ο Καμμένος θα είναι το πλέον σταθερό σημείο αναφοράς στο κομματικό σκηνικό της Ελλάδας που καταρρέει.
Aπό στιγμή σε στιγμή θα αρχίσει το τσουνάμι των δημοσιευμάτων στα διεθνή ΜΜΕ για κορυφαίους Έλληνες πολιτικούς. Αυτό το γνωρίζουν και οι Γερμανοί γι΄αυτό φροντίζουν να πάρουν θέση για την επόμενη μέρα της πτώσης της κυβέρνησης Σαμαρά. Εκείνο που θα κρίνει ποιος από τους δύο-εμείς η οι Γερμανοί -θα έχουμε τον έλεγχο της Ελλάδας την επόμενη μέρα είναι τα πρόσωπα που θα επιλέξουμε για να ποντάρουμε πάνω τους.
Οι δικοί μας στην Ουάσινγκτον θεωρούν την Ελλάδα και την Κύπρο τους πολιορκητικούς κριούς στην υπόθεση ανατίναξης της ευρωζώνης. Η Ελλάδα θα πληρώσει με πολύ σκληρό νόμισμα τους Γερμανούς πολιτικούς  και το πάθος τους για αιματηρή λιτότητα των αδυνάτων.
Από την άλλη μεριά οι Έλληνες πρέπει να ετοιμασθούν για την επόμενη μέρα που ξεκινάει μετά τις γερμανικές εκλογές για την χώρα τους. Δεν έχουν δικαίωμα, αυτή τη φορά, οι πολίτες της Ελλάδας να πουν ότι δεν γνώριζαν. Τους θυμίζουμε την δήλωση της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ στην συνέντευξή της στο  Μega (σχετικό video) «Μου διεμήνυσαν ότι θα έχετε κράτος μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Μετά τέλος….»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων