Ρουμπινί: Μπορεί και να καταρρεύσει η ελληνική κυβέρνηση


Για ένα «γνωστό άγνωστο» Φθινόπωρο κάνει λόγο σε νέο άρθρο του ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, παραθέτοντας μία σειρά από κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, οι οποίοι- κατά τον ίδιο- απορρέουν από την πολιτική αβεβαιότητα.

Ρουμπινί: Μπορεί και να καταρρεύσει η ελληνική κυβέρνηση
Οσον αφορά την Ευρώπη, ο Ρουμπινί θεωρεί κλειδί τις γερμανικές εκλογές, από τις οποίες είναι πιθανό να προκύψει μία επανάληψη του κυβερνητικού συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ και των Ελεύθερων Δημοκρατών, παρά ένα μεγάλο συνασπισμό μεταξύ του CDU και των Σοσιαλδημοκρατών, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις.

Στην πρώτη περίπτωση, η γερμανική πολιτική για την κρίση στην ευρωζώνη δεν θα αλλάξει, παρά την αγανάκτηση της περιφέρειάς της από τη λιτότητα και στον πυρήνα της από τα δανειακά πακέτα, συμπληρώνει ο οικονομολόγος.
Ο Ρουμπινί κάνει λόγο για πολιτικούς κινδύνους στην περιφέρεια της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης μίας ενδεχόμενης κατάρρευσης της κυβέρνησης της Ιταλίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ως αποτέλεσμα της καταδίκης του πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Και για την Ελλάδα, όμως, ο οικονομολόγος, προβλέπει πιθανή κατάρρευση της κυβέρνησης, ενώ για Ισπανία και Πορτογαλία κάνει λόγο για άνοδο στο πολιτικό θερμόμετρο.  Μεταξύ άλλων ο Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει πολιτική αστάθεια και στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω του χρέους της, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης αν ο Μπαράκ Ομπάμα δεν συμφωνήσει με τους Ρεπουμπλικάνους για τον προϋπολογισμό της χώρας.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63880858

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων