Οι ΗΠΑ μπροστά σε δημοσιονομικό κενό – Ή ψηφίζει το Κογκρέσο τον προυπολογισμό ή…άδεια άνευ αποδοχών σε εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους και καθυστερήσεις πληρωμών στον στρατόΜε παράλυση της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών της από το πρωί της Τρίτης κινδυνεύει η αμερικανική κυβέρνηση αν το Κογκρέσο αποτύχει να υιοθετήσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού το βράδυ της Δευτέρας.

Αν υπάρξει αρνητική εξέλιξη στη συνεδρίαση του Κογκρέσου οι αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούνται «ως μη ουσιώδες δυναμικό» θα υποχρεωθούν σε άδεια άνευ αποδοχών.
Οι δημόσιοι οργανισμοί που απειλούνται να χάσουν προσωπικό είναι αυτοί που είχαν υποστεί το ίδιο «μαρτύριο» το 1995-1996 ήταν είχε προκύψει παρόμοιο δημοσιονομικό κενό.
Συγκεκριμένα:
  • Yπουργείο Άμυνας: Το ήμισυ των 800.000 πολιτικών υπαλλήλων του Πενταγώνου, που είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του δημοσίου τομέα, θα τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών. Οι καθαρά στρατιωτικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά οι μάχιμοι θα πληρώνονται με καθυστέρηση.
  • Πάρκα και Μουσεία: Τα 368 εθνικά πάρκα και μουσεία θα κλείσουν καθώς και τα μεγάλα μουσεία της τέχνης και της ιστορίας όπως και ο ζωολογικός κήπος στην Ουάσιγκτον.
  • Περιβάλλον: Το 95% από τους περίπου 16.000 υπαλλήλους του Οργανισμού Περιβάλλοντος (EPA), που είναι υπεύθυνος για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τη ρύπανση, θα πρέπει να σταλεί στο σπίτι του.
  • Θεωρήσεις διαβατηρίων: Στην τελευταία δημοσιονομική κρίση, η οποία διήρκεσε συνολικά τέσσερις εβδομάδες το 1995/1996, η επεξεργασία 500.000 αιτήσεων θεώρησης και 200.000 αιτήσεων για διαβατήρια ανεστάλη.
  • Υγεία: Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και τα ιατρικά ερευνητικά κέντρα παύουν να αποδέχονται νέους ασθενείς για πειραματικές θεραπείες.
  • Κυβέρνηση: Οι περισσότερες ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα δουν τους αριθμούς των υπαλλήλων τους να μειώνονται κατά περισσότερο από 80%.
Πηγές: naftemporiki, ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο http://www.bankwars.gr/2013/09/%CE%9F

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων