ΟΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ - ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΧΘΕΣ

Σε συγκέντρωση για ένα από τα θύματα του Ιουνίου

Νεκρός διαδηλωτής στην Τουρκία, σε συγκρούσεις με την αστυνομία

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231264390 

Νεκρός διαδηλωτής στην Τουρκία, σε συγκρούσεις με την αστυνομία
 
Άγκυρα, Τουρκία
Νεαρός διαδηλωτής σκοτώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Αντιόχεια της Τουρκίας στη διάρκεια συγκρούσεων με την τουρκική αστυνομία.
Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο 22χρονος άνδρας συμμετείχε σε συγκέντρωση στη μνήμη ενός από τα θύματα της καταστολής των αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων στην Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από βομβίδα δακρυγόνου της αστυνομίας.
Ο Αχμέτ Ατακάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.
Περισσότεροι από 150 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την χώρα τον Ιούνιο, ξεκίνησαν αρχικά με αφορμή ένα σχέδιο ανάπλασης του Πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.
Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν στη διάρκεια του πρωτοφανούς κινήματος διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου και με την έναρξη των μαθημάτων στα πανεπιστήμια, οι διαδηλώσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης επαναλήφθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, αλλά σε μικρότερη έκταση σε σχέση με τον Ιούνιο.
Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της τουρκικής αστυνομίας και εκατοντάδων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης σε έναν 14χρονο έφηβο που έχει πέσει κώμα μετά τις επιχειρήσεις καταστολής του Ιουνίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων