Η πρώτη μαύρη υπουργός της Ιταλίας θέλει να δώσει ιστορικά ιταλικά χωριά στους λαθρομετανάστες και η επίσπευση των σχεδίων των Ευρωπαικών ''THINΚ TANKS'' για την αντικατάσταση των Ευρωπαίων από μετανάστες

12-9-2013
 cecil
 Τον περασμένο Μάιο είχαμε αναρτήσει μια μελέτη του ιδρύματος NOTRE EUROPE του οποίου ιδρυτής είναι ο γνωστός απο τα ''οικονομικά πακέτα '' Ζάκ Ντελόρ . Στην μελέτη αυτή περιγράφεται με απόλυτη κυνικότητα η επερχόμενη ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ευρώπη όπως και η θέληση της Ε.Ε να προσελκύσει μετανάστες από χώρες του τρίτου κόσμου . Σύμφωνα με την μελέτη οι μετανάστες -Ινδοί ,Πακιστανοί, Αφρικάνοι κτλ- θα δώσουν πνοή και παράταση ζωής στο Ευρωπαϊκό ασφαλιστικό σύστημα . Σήμερα -12/9/2013 διαβάζουμε στον Ευρωπαϊκό τύπο ότι το σχέδιο της αναγκαστικής ενσωμάτωσης των μεταναστών παίρνει όλο και πιο ξεκάθαρη μορφή με την έκκληση της  πρώην λαθρομετανάστριας και νυν υπουργού της Ιταλίας Σεσίλ Κιέντζ  για την απόδοση ολόκληρων χωριών στην Ιταλική επαρχία στους μετανάστες αλλά και την έκκληση της για περισσότερους μετανάστες από τον τρίτο κόσμο . 
Διαβάστε για την μελέτη του ιδρύματος NOTRE EUROPE και  κατόπιν δύο αναρτήσεις σχετικά με τα σχέδια για την απόδοση όλοκληρων χωριών σε μετανάστες .

 

 

22 Μαϊ 2013

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!!

Tον Φεβρουάριο του 2013 παρουσιάσθηκε  μελέτη  για την μετανάστευση του Ιδρύματος .NOTRE EUROPE του οποίου ιδρυτής είναι ο JACQUES DE DELORS . Το ίδρυμα αυτό  ένα απο τα  thin tanks  της Ευρωπαικής Ένωσης τα οποία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην χάραξη της πολιτικής της.
Την μελέτη αυτή υπογράφει  ο Hans Martens , διευθυντής του European Policy Centre (EPC) , ενός άλλου εξίσου σημαντικού  thin tank της Ε.Ε.
Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι ότι οι μετανάστες και η ενσωμάτωση τους στην αγορά εργασίας και στο ασφαλιστικό σύστημα είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της χειμαζόμενης δημογραφικά Ευρώπης. Στην απορρόφηση των μεταναστών πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι χώρες ανεξαιρέτως.
Η μελέτη αυτή είναι μέρος ενός πακέτου έντεκα μελετών οι οποίες παρουσιάσθηκαν τον Φεβρουάριο του 2013 και έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα αλλά παράλληλα αντικατοπτρίζουν με τον πιο καθαρό τρόπο την αντίληψη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στα ανώτερα κλιμάκια  της Ε.Ε και δείχνουν με σαφήνεια το μέλλον.
Το link της Αγγλόφωνης παρουσίασης για την λεπτομερή ανάγνωση της  είναι   το http://www.notre-europe.eu/media/migrationeuwelfarestate-martens-ne-jdi-feb13.pdf    
Παρακάτω  θα παραθέσουμε μετάφραση της σύνοψης της μελέτης.
Hans Martens

Η έκθεση έχει τίτλο ''Μεταναστευση . Μια παραγνωρισμένη πρόκληση για την σωτηρία του ευρωπαικού κράτους πρόνοιας .

Στην σύνοψη της αναφέρει :  <<οι επιπτώσεις της μελλοντικής  δημογραφικής εξέλιξης της Ευρώπης δύναται  να επιφέρει σοβαρό αντίκτυπο στον Ευρωπαικό τρόπο ζωής ιδιαίτερα καθώς οι πιέσεις στην χρηματοδότηση του Ευρωπαικού συστήματος πρόνοιας και συντάξεων αυξάνονται καθώς oi γεννιές των μεταπολεμικών  baby boomers βγαίνουν στην σύνταξη την ίδια στιγμή που ο δείκτης γεννήσεων είναι στο χαμηλότερο σημείο απο το 1960. Αυτό σημαίνει ότι λιγότεροι άνθρωποι εισέρχονται στο σύστημα απο όσους εξέρχονται.
Είναι απαραίτητο να γίνουν μετταρυθμίσεις και το ερώτημα είναι εάν η μετανάστευση (πρός την Ευρώπη)  μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί , αλλά μόνο αν οι Ευρωπαικές οικονομίες έχουνε την δυνατότητα να αναπτυχθούνε αρκετά ώστε να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας με τις  οποίες θα ενσωματωθούν οι μετανάστες στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων και να μπορούν να συνεισφέρουν με τις ασφαλιστικές εισφορές τους.
Το εγχείρημα αυτό θέτει πολλές προκλήσεις στην πραγματοποίηση του και κάνει απαραίτητη την αλλαγή και την δραστική βελτίωση των πολιτικών  ενσωμάτωσης των μεταναστών ειδικά των Ευρωπαικών  χωρών που ήδη έχουν θετικό πληθυσμιακό ισοζύγιο οι οποίες έχουν αποδειξει ότι ενσωματώνουν πιο δύσκολα τους μετανάστες. Η βελτίωση της απορρόφησης των μεταναστών δεν θα βασιστεί μόνο στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την αναγκαιότητα και τα οφέλη  της  απορροφησης των μεταναστών αλλά και με την λήψη μια σειράς πρωτοβουλίων σε όλη την Ευρώπη.>>
Άλλες προτάσεις για την διάσωση του κράτους πρόνοιας  είναι η αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανάλογες με το αυξημένο προσδόκιμο ζωής, επανεξέταση των διατιθέμενων πόρων για περίθαλψη -συντάξεις , αύξηση παραγωγικότητας το δημόσιου τομέα ,παράβλεψη του πολιτικού κόστους στην εφαρμογή των μετταρυθμίσεων.
Όσο για την προέλευση των μεταναστών αυτή θα είναι πρωτίστως απο χώρες του Τρίτου κόσμου.

Greek Spirit.
12-9-2013

Η πρώτη μαύρη υπουργός της Ιταλίας θέλει να δώσει ιστορικά ιταλικά χωριά στους λαθρομετανάστες

 cecil
Η Kyenge Cécile (Σεσίλ Κιέντζ), η οποία γεννήθηκε στο Κονγκό, διορίστηκε πρόσφατα ως η πρώτη μαύρη υπουργός της ιταλικής κυβέρνησης. Επιλέχτηκε από τον κεντρο-αριστερό Partito Democratico [PD] (του ‘Bilderberger’ Enrico Letta), για μια ολοκαίνουργια θέση που την ονόμασαν «Υπουργείο Ένταξης». Δηλαδή η μετανάστρια Kyenge Cécile (η οποία ήρθε παράνομα στην Ιταλία από την χώρα της και εν συνεχεία έγινε νόμιμη)τέθηκε «αρμόδια για την Ένταξη των Μεταναστών» (που έρχονται παράνομα και θέλουν να γίνουν νόμιμοι και…«Ιταλοί»).
Η δουλειά της υποτίθεται ότι είναι να βελτιώσει τις φυλετικές σχέσεις και να βοηθήσει τους μετανάστες να «ενσωματωθούν στην ιταλική κοινωνία». Μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί μια απόλυτη καταστροφή για τις φυλετικές σχέσεις στην Ιταλία. (Προφανώς για αυτό την έβαλαν. Καθώς τους συμφέρει να μιλάνε για την ανάγκη πάταξης του «ρατσισμού» μέσω διώξεων ρατσιστών» και θέσπισης νόμων περί «ρητορικής μίσους» και «εγκλημάτων σκέψης»). Οι Ιταλοί προτιμούν συντριπτικά λιγότερη μετανάστευση και θέλουν οι παράνομοι αλλοδαποί να απελαύνονται. Παρόλα αυτά η Kyenge κάνει έκκληση για περισσότερη μετανάστευση από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
Η τελευταία της πρόταση προκάλεσε κύματα θυμού. Η Kyenge κάνει τώρα, έκκληση να δοθούν ιστορικά μεσαιωνικά ορεινά ιταλικά χωριά στους παράνομους αλλοδαπούς από την Αφρική. Η κίνηση αυτή, στην ουσία ισούται με την ισοπέδωση της ιταλικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ιστορικά κτίρια να κατεδαφιστούν και να αντικατασταθούν άμεσα με έργα στέγασης γκέτο σε βάρος των Ιταλών φορολογουμένων.
Πρόσφατα, ένα μικρό ιταλικό εθνικιστικό κόμμα διαδήλωσε μπροστά από το γραφείο της Kyenge με μια πινακίδα που έλεγε «Η μετανάστευση είναι η γενοκτονία των λαών. Kyenge παραιτήσου!»
Castelluccio+-+Italy
www.paratiritis.net
Η πρώτη μαύρη υπουργός στην Ιταλία Πηγή: www.lifo.gr
Η πρώτη μαύρη υπουργός στην Ιταλία
Η πρώτη μαύρη υπουργός στην Ιταλία, ορκίστηκε στη νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα, δημιουργώντας νέα δεδομένα σε μία χώρα, που βλέπει τον αριθμό των μεταναστών να αυξάνει τα τελευταία χρόνια. Η Σεσίλ Κιένζε, αφρο-ιταλίδα με καταγωγή από το Κονγκό, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, αφού ανέλαβε το υπουργείο Ένταξης. Τα πράγματα βεβαίως για αυτή δεν είναι εύκολα. Ήδη την Τετάρτη, μέσα σε ένα συνεχώς αυξανόμενο κύμα αντιδράσεων για το διορισμό της, η κυβέρνηση διέταξε έρευνα σε νεοφασιστικές ιστοσελίδες που αποκαλούν την Κιένζε «Η μαϊμού από το Κονγκό» αλλά και με άλλους ρατσιστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως Bonga-Bonga. Η 48χρονη Κιένζε γεννήθηκε στο Κονγκό και μετακόμισε στην Ιταλία πριν από τρεις δεκαετίες για να σπουδάσει ιατρική. Είναι χειρουργός οφθαλμίατρος και ζει στην Μόντενα με τον Ιταλό σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Ήταν ενεργός στην τοπική πολιτική της κεντροαριστεράς, πριν κερδίσει μια θέση στην κάτω Βουλή των Αντιπροσώπων στις εκλογές του Φεβρουαρίου. Στην εναρκτήρια ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Λέττα αναφέρθηκε στην τοποθέτηση της Κιένζε κάνοντας λόγο για μια «νέα αντίληψη που δίνει ελπίδα και χτίζει μια γέφυρα για να ξεπεραστούν τα εμπόδια μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων». Τους επαίνους προσπάθησαν να πνίξουν με ρατσιστικές προσβολές τα μέλη και οι οπαδοί της Λέγκας του Βορρά, που συνεργάστηκαν με τον Μπερλουσκόνι αλλά και οι οπαδοί των νεοφασιστικών ομάδων- μέσω ίντερνετ. Η Kyenge απάντησε στις προσβολές, ευχαριστώντας όσους την υπερασπίστηκαν ενώ είπε για τους επικριτές της: «Πιστεύω ότι ακόμη και η κακή κριτική μπορεί να ενημερώσει, αν το κάνει με σεβασμό». Έρευνες δείχνουν ότι οι Ιταλοί κατηγορούν τους μετανάστες για την άνοδο της εγκληματικότητας αλλά και για την επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι αλλοδαποί αποτελούσαν το 1990, περίπου το 2 τοις εκατό του πληθυσμού της Ιταλίας. Σήμερα ο αριθμός αυτός ανήλθε στο 7,5 τοις εκατό, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές. Πηγή: www.lifo.gr
Η πρώτη μαύρη υπουργός στην Ιταλία, ορκίστηκε στη νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα, δημιουργώντας νέα δεδομένα σε μία χώρα, που βλέπει τον αριθμό των μεταναστών να αυξάνει τα τελευταία χρόνια.
Η Σεσίλ Κιένζε, αφρο-ιταλίδα με καταγωγή από το Κονγκό, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, αφού ανέλαβε το υπουργείο Ένταξης.
Τα πράγματα βεβαίως για αυτή δεν είναι εύκολα. Ο διορισμός της προκάλεσε  ένα συνεχώς αυξανόμενο κύμα αντιδράσεων.
Η 48χρονη Κιένζε γεννήθηκε στο Κονγκό και μετακόμισε στην Ιταλία πριν από τρεις δεκαετίες για να σπουδάσει ιατρική. Είναι χειρουργός οφθαλμίατρος και ζει στην Μόντενα με τον Ιταλό σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.
Ήταν ενεργός στην τοπική πολιτική της κεντροαριστεράς, πριν κερδίσει μια θέση στην κάτω Βουλή των Αντιπροσώπων στις εκλογές του Φεβρουαρίου.
Στην εναρκτήρια ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Λέττα αναφέρθηκε στην τοποθέτηση της Κιένζε κάνοντας λόγο για μια «νέα αντίληψη που δίνει ελπίδα και χτίζει μια γέφυρα για να ξεπεραστούν τα εμπόδια μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων».
Τους επαίνους προσπάθησαν να πνίξουν με ρατσιστικές προσβολές τα μέλη και οι οπαδοί της Λέγκας του Βορρά, που συνεργάστηκαν με τον Μπερλουσκόνι αλλά και οι οπαδοί των νεοφασιστικών ομάδων- μέσω ίντερνετ.
Η Kyenge απάντησε στις προσβολές, ευχαριστώντας όσους την υπερασπίστηκαν ενώ είπε για τους επικριτές της:
«Πιστεύω ότι ακόμη και η κακή κριτική μπορεί να ενημερώσει, αν το κάνει με σεβασμό».
Έρευνες δείχνουν ότι οι Ιταλοί κατηγορούν τους μετανάστες για την άνοδο της εγκληματικότητας αλλά και για την επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι αλλοδαποί αποτελούσαν το 1990, περίπου το 2 τοις εκατό του πληθυσμού της Ιταλίας. Σήμερα ο αριθμός αυτός ανήλθε στο 7,5 τοις εκατό, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων