Η Τουρκία ξανά στους δρόμους. Χιλιάδες διαδηλωτές σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις (video)turkey
Λίγες μόνο ώρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε διαδήλωση κοντά στην πανεπιστημιούπολη της Άγκυρας, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν και στους της Κωνσταντινούπολης, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.
Στην Άγκυρα οι διαδηλώσεις έγιναν κατά ενός δημοτικού σχεδίου, η υλοποίηση του οποίου απαιτεί την εκδάσωση ενός τμήματος της έκτασης που ανήκει στην πανεπιστημιούπολη.

Η αστυνομία αντέδρασε με βίαιο τρόπο και τα νέα έφτασαν γρήγορα στην Κωνσταντινούπολη, όπου χιλιάδες φοιτητές προχώρησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Μπεσίκτας, την πλατεία Ταξίμ και άλλες περιοχές.
Η κινητοποίηση είναι μεγάλη και η αστυνομία αντιδρά με βίαιο τρόπο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι στη γειτονική μας χώρα ξεκινά ένας νέος γύρος δυναμικών συγκεντρώσεων, μετά την ένταση που επικράτησε για καιρό στο πάρκο Γκεζί.
Μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Σμύρνη.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Ερντογάν πηγαίνει στο Μπουένος Άιρες, με την Κωνσταντινούπολη να διεκδικεί τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, μία απόφαση που θα ανακοινωθεί το Σάββατο.

Video

                        

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων