«Αρκούδα» έτοιμη διά παν ενδεχόμενο


Πάντως, ο Ρώσος υπουργός κάλεσε χθες τόσο τις κρατικές όσο και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες «κατά κάποιον τρόπο» συνδέουν τη λειτουργία τους με την άμυνα της Ρωσίας, «να είναι έτοιμες» να προσφέρουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «οτιδήποτε θα χρειαστούν σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης». Οι μεγάλες ρωσικών συμφερόντων πετρελαϊκές εταιρίες, όπως είναι η Gazprom, η LUKoil και η Rosneft, «πρέπει να ετοιμάσουν αποθέματα και να έχουν εκ των πρότερων σχέδια και συμβόλαια εργασίας» δήλωσε ακόμη ο Σεργκέι Σόιγκου, ενώ πρόσθεσε ότι «οι εταιρίες αυτές πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά και υπεύθυνα τι, πότε και πώς θα προωθήσουν στον στρατό».


Η ανακοίνωση του (ξαφνικού;) ρωσικού «σχεδίου προετοιμασίας» δεν εξαιρούσε ούτε τα μέσα μεταφοράς ούτε τις εταιρίες παράγωγης ενέργειας.

Πάντα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, στις όχθες του ποταμού που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα άρχισε να κατασκευάζεται το Κέντρο Εθνικής Αμυνας. Εκεί προβλέπεται να εγκατασταθεί το Γενικό Επιτελείο της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης σε περίπτωση πολέμου, με στόχο «να εξασφαλίζεται η ταχύτατη απάντηση σε στρατηγικές απειλές».


Εγινε το πρώτο βήμα για «ειρηνική» λύση της κρίσης στη Συρία

Η αυτοκινητοπομπή των περίπου 20 οχημάτων που περνούσε χθες τα σύνορα της Συρίας με τον Λίβανο σηματοδοτούσε ουσιαστικά το πρώτο βήμα στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει τρόπος επίλυσης της συριακής κρίσης «με ειρηνικά μέσα». Στην αυτοκινητοπομπή επέβαιναν ειδικοί του ΟΗΕ, και συγκεκριμένα επιθεωρητές του οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων, που είναι πλέον οι απολύτως αρμόδιοι για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Δαμασκού. Ωστόσο χθες και σε διπλωματικό επίπεδο η Ρωσία εξέφρασε εκ νέου τις αμφιβολίες της για το ότι οι δυτικές χώρες θα μπορέσουν να πείσουν εγκαίρως τους εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν σε μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη, προκειμένου οι διαβουλεύσεις να πραγματοποιηθούν, όπως είχε συμφωνηθεί, περί τα μέσα Νοεμβρίου.

Γιώργος Τραπεζιώτης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων