Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες σε συγκρούσεις στην ΑίγυπτοΤουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής σε όλη την Αίγυπτο, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.
Το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε ότι ο αριθμός των τραυματιών στα επεισόδια που ξέσπασαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ανέρχεται σε 246.

Η 40ή επέτειος του αραβο-ισραηλινού πολέμου του 1973 μετατράπηκε σε αναμέτρηση μεταξύ των αντιπάλων και υποστηρικτών της αιγυπτιακής κυβέρνησης. Πυροβολισμοί και δακρυγόνα σε αντίπαλες μαζικές διαδηλώσεις ξέσπασαν σε σε ολόκληρη τη χώρα.
Χιλιάδες υποστηρικτές του στρατού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου κουνώντας αιγυπτιακές σημαίες και σηκώνοντας αφίσες του στρατού Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο οποίος εκδίωξε πριν τρεις μήνες από την εξουσία τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.
Την ίδια στιγμή, χιλιάδες υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας παρήλαυναν προς την πόλη φωνάζοντας συνθήματα κατά του στρατηγού. Ομάδες κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ταχρίρ και οι δυνάμεις ασφαλείας τους απώθησαν με πυροβολισμούς στον αέρα και ρίψη δακρυγόνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων