Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σφοδρή επίθεση από την μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ σε Βενιζέλο-Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ κάνει ρόμπα τους Βενιζέλο, Βορίδη και Γεωργιάδη.-ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ


  Παραθέτουμε μια σημερινή ( 7-Οκτ -2013) ανάρτηση του Blog ''Κουρδιστό Πορτοκάλι αλλά και μια παλαιότερη ανάρτηση του HELLENICSUNRISE στην οποία έγκαιρα είχε επισημανθεί η αντιπάθεια των Ισραηλινών Εβραίων για μερικούς από τους ''μνημονιακούς '' εθνοπατέρες που νομίζουν ότι έχουν ''δέσει τον γάιδαρο τους'' συμμετέχοντας στην εθνική καταστροφή. Ίσως η ρήση του Άδωνι Γεωργιάδη ''όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει'' δεν είναι τελικά η πανάκεια για επιβίωση. Η απόλυτη υποταγή στην Γερμανική κατοχή δεν ξεπλένει αμαρτήματα του παρελθόντος και από ότι φαίνεται μετά την εξάρθρωση και διάλυση πολιτικού κόμματος που δεν αναγνώριζε -κακώς- το Εβραϊκό ολοκαύτωμα απο τους Ναζί , έρχεται και η σειρά όσων έχουν εκφρασθεί και καταφερθεί εναντίον των Εβραίων στο παρελθόν.

  Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ κάνει ρόμπα τους Βενιζέλο, Βορίδη και Γεωργιάδη.


 http://kourdistoportocali.com/post/30312/bennyisrael
Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ κάνει ρόμπα τους Βενιζέλο, Βορίδη και Γεωργιάδη.
Η Yediot Ahronot, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του Ισραήλ, δίνει εύσημα στην κυβέρνηση για τις προσπάθειες της κατά των νεοναζί, αλλά εκθέτει τους τρεις Έλληνες πολιτικούς για τα αντισημιτικά τους σχόλια, πράξεις και ιστορία.
Για τον Βενιζέλο, θυμίζει ότι το 2003, σαν υπουργός πολιτισμού, καθόταν δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη όταν έκανε ίσως το πιο ηλίθιο σχόλιο της ζωής του, ότι " Οι Εβραίοι είναι η ρίζα όλων των κακών ".
Τον κατηγορεί ότι δεν αντέδρασε στο σχόλιο το οποίο ήταν ιδιαίτερα ρατσιστικό. Και ο ρατσισμός δεν είναι πολιτισμός, όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ένας υπουργός πολιτισμού. Επίσης, τον κατηγορεί για τα σχόλια του περί Εβραίων στην λίστα Λανγκάρντ όταν ο ίδιος βρέθηκε σε δύσκολη θέση για την εξαφάνιση της. Βέβαια ο Βενιζέλος, δεν χαμπαριάζει και πάει στο Ισραήλ την Τρίτη, χωρίς να έχει ζητήσει ούτε μια δημόσια συγνώμη.

Η εφημερίδα φιλοξενεί σχόλιο του προέδρου της Ισραηλιτικης Κοινότητας Αθηνών, Μίνου Μωυσή,  οποίος ενώ δηλώνει ικανοποίηση όχι μόνο σαν Έλληνας  Εβραίος, αλλά και σαν άνθρωπος για την έστω και καθυστερημένη αντίδραση της πολιτείας ενάντια στους νέο ναζί, εκφράζει την επιθυμία του να ψηφιστεί σύντομα ο αντιρατσιστικος νόμος που θα προστατεύει όλες τις μειονότητες.
Υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μωυσής είχε πρόσφατα σχολιάσει τις δηλώσεις του Άδωνι στο BBC ότι δήθεν δεν είναι αντισημίτης, λέγοντας ότι " προσωπικά, ο ψευδόμενος κ. Γεωργιάδης, δεν με πείθει".
Η Yediot Ahronot ενημερώνει επίσης τους αναγνώστες της για το αντισημιτικό βιογραφικό του Άδωνι, υπενθυμίζοντας αντισημιτικές του δηλώσεις, όπως άλλωστε και την ενθουσιώδη, αν όχι φανατική προώθηση του βιβλίου-σκουπιδιού του Πλεύρη για τους Εβραίους.
Τέλος, η εφημερίδα πανηγυρίζει την απόλυτη δικαίωση του Σάμπυ Μιωνή, θεωρώντας καθαρά αντισημιτική την επίθεση εναντίον του, εξαιτίας της δημόσιας θέσης που ο επιχειρηματίας έχει από χρόνια πάρει κατά γνωστών ρατσιστών της Ελληνικής πολιτικής. Υπενθυμίζουμε, ότι Το Βήμα της Κυριακής, στο άρθρο του-συγνώμη για τον κ. Μιωνή, φωτογραφίζει τον Μάκη Βοριδη ως έναν απο τους πολιτικούς που ίσως να κρύβονται πίσω απο την επίθεση αυτή, λέγοντας ότι σημερινός πολιτικός ήταν αρχηγός ακροδεξιας οργάνωσης που απειλούσε τον μαθητή Σάμπυ Μιωνή και την οικογένειά του.
Η Yediot Ahronot  τέλος φιλοξενεί και δήλωση του κ. Μιωνη στην οποία λέει " Μου επιτέθηκαν γιατί είμαι Εβραίος και γιατί μιλάω πολύ και δυνατά. Προσπάθησαν να μειώσουν την αξιοπιστία μου και να με φοβίσουν για να κλείσω το στόμα μου, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ποτέ δεν φοβήθηκα να πω ονόματα και να χαρακτηρίσω αντισημίτες τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Πολεμάω τον αντισημιτισμό με ότι έχω στην διάθεσή μου και δεν ντρέπομαι γι αυτό."

19 Ιουλ 2013


ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ

Τυχαίο ή είναι προσπάθεια για δημιουργία ΄'κλίματος''  κατά την επίσκεψη του πρωθυυπουργού στις ΗΠΑ την 8 Αυγούστου ;

ΑΠΟ  http://www.ynetnews.com/ 

Yoaz Hendel


07.08.13, 10:39 / Israel Opinion

Τον Ιούνιο 2011 , έναν χρόνο μετά την αναχαίτιση του στολίσκου που κατευθύνονταν στην Γάζα από Ισραηλινούς καταδρομείς, 300 ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά για να σχηματίσουν έναν νέο στολίσκο με τον ίδιο προορισμό. Το Ισραήλ πρότεινε την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας που μετέφερε ο στολίσκος δια μέσω του λιμανιού του Ασχόντ αλλά οι ακτιβιστές το αρνήθηκαν θέλοντας να δημιουργήσουν περιστατικό ανάλογο του Μαβί Μαρμαρά .
Το Ισραήλ μην έχοντας άλλη επιλογή  προετοίμασε επέμβαση των ειδικών δυνάμεων ενώ την ίδια στιγμή ειδικοί στην διεθνή νομολογία προετοιμάζονταν για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων  διεθνών επιτροπών που θα ερευνούσαν το θέμα κατόπιν.
Είναι δύσκολο για έναν στρατό να βγει κερδισμένος σε συγκρούσεις εναντίον πολιτών που κρατούνε κάμερες.Ειδικά όταν πρόκειται για οργανώσεις υποστήριξης των παλαιστινίων.
Αυτό που τελικά σταμάτησε τον στολίσκο ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως και μια σειρά τεχνικών δυσκολιών.Ο τότε  πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου εμπόδισε τα πλοία να βγουν από το λιμάνι . Όσοι δεν υπάκουσαν συνελήφθησαν και κρατήθηκαν μέχρι που ο στολίσκος διαλύθηκε.
Οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ -Ελλάδας(μετά την παρέμβαση του Ελληνα πρωθυπουργού) ποτέ δεν ήταν καλύτερες .Η Ισραηλινή κυβέρνηση έψαχνε για περιφερειακού συμμάχους εν τω μέσω της κρίσης στις σχέσεις της με την Τουρκία και οι Ισραηλινοί ήλπιζαν ότι θα απολαύσουν τον ήλιο στα Ελληνικά θέρετρα.
Το ειδύλλιο στις σχέσεις των δυο χωρών έκανε τους Ισραηλινούς να ξεχάσουν την αντισημιτική παράδοση της Ελλάδας η οποία κινείται  εκτός των περιορισμών της πολιτικής ορθότητας .
Τα όρια μεταξύ πολιτικής ορθότητας και αντισημιτισμού στην Ελλάδα ήταν πάντα συγκεχυμένα.

Τα παραπάνω μου θύμισε ο διορισμός την περασμένη εβδομάδα του Αδωνι Γεωργιάδη ως υπουργού υγείας . Ο Γεωργιάδης είναι μια διασημότητα στην Ελλάδα έχοντας γίνει γνωστός από τις πωλήσεις εθνικιστικών και αντισημιτικών βιβλίων από την τηλεόραση .Στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης τα ΄΄ΠΡΩΤΌΚΟΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΏΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ '' 'εχουν γίνει best seller στην Ελλάδα 


 Ως κορυφαίος πολιτικός παράγοντας έχει υποστηρίξει ότι ''όλες οι μεγάλες τράπεζες ανήκουν στους Εβραίους''και ότι το Εβραϊκό λόμπι αποφασίζει για την τύχη της Ελλάδας και το εξωτερικό χρέος''
Όταν δε η Εβραϊκή κοινότητα μήνυσε έναν γνωστό αντισημίτη Έλληνα συγγραφέα για ένα βιβλίο ( το οποίο ο Γεωργιάδης προωθούσε και  πρότεινε ), ο Γεωργιάδης κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης για τον συγγραφέα.
Θα μπορούσε κανείς να αγνοήσει και να απορρίψει τον διορισμό του  Γεωργιάδη ως υπουργού ως πολιτική κίνηση( με ιδιαίτερη σημασία όσον αφορά τον αντισημιτισμό) από τον πρωθυπουργό αλλά ο Γεωργιάδης δεν είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει κάνει αντισημιτικές δηλώσεις. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος , νυν υπουργός εξωτερικών , ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος , έκανε αντισημιτικές δηλώσεις μιλώντας στην Βουλή σχετικά με το σκάνδαλο με τους μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία (Λίστα Λαγκάρντ). 
Ο Μάκης Βορίδης , υπουργός υποδομών στην προηγούμενη κυβέρνηση, είναι ένας από τους ιδρυτές του ''Ελληνικού Μετώπου'' κόμμα με ιστορικό αντισημιτισμού και άρνησης του Ολοκαυτώματος.
Αυτοί οι πολιτικοί πρώτης γραμμής δεν έχουν αλλάξει την κοσμοθεωρία τους και δεν έχουν εκφράσει ποτέ την μετάνοια τους για τις αντισημιτικές δηλώσεις τους και σχόλια και σήμερα αποτελούνε μέλη του καθεστώτος και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας στην Ελλάδα.
Ο ρατσισμός είναι ένα φαινόμενο το οποίο ζει και αναπνέει παντου . Και στο Ισραήλ υπάρχουν λυπηρά παρόμοια φαινόμενα στο περιθώριο της κοινωνίας. Το θέμα είναι η αποδοχή που λαμβάνουν και ο αγώνας εναντίον τους .Στην δύση ο μοντέρνος αντισημιτισμός ερμηνεύεται ως ιδεολογική μεταμφίεση  εναντίον του Ισραήλ ,. Δεν εμπεριέχουν  όλες οι κριτικές εναντίον του Ισραήλ κρυμμένο αντισημιτισμό , ωστόσο ο αντισημιτισμός κρύβει αντι-Ισραηλιτικά αισθήματα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων