Η λύση (;) του Κουρδικού και η διάλυση της Τουρκίας-"Η διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού μετατρέπεται σε διαδικασία διάλυσης της Τουρκίας".


Εικόνα: Σάββας ΚαλεντερίδηςΣάββας Καλεντερίδης
 
Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ερντογάν - Γκιουλέν συνεχίζεται και, κατά τα φαινόμενα, θα ενταθεί εν όψει των δημοτικών εκλογών της 29ης Μαρτίου, ο Γκιουλτεκίν Αβτζί, αρθρογράφος της εφημερίδας «Bugόn» και π. εισαγγελέας, για να αντικρούσει την πολεμική που δέχεται το κίνημα Χιζμέτ περί παράλληλου κράτους, έγραψε ένα ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο έχει ιδιαίτερη αξία να ανθολογήσουμε.

«Ενώ συνεχίζονται τα ασύστολα ψεύδη για "παράλληλο κράτος στη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία" εμείς θα κάνουμε μια αναφορά στο πραγματικό παράλληλο κράτος της Ενωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), το οποίο ήδη λειτουργεί κανονικά.

Ο Ιδρίς Ναΐμ Σαχίν* στη δήλωση παραίτησής του έγραφε: "Η διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού μετατρέπεται σε διαδικασία διάλυσης της Τουρκίας".


Η νομιμότητα έχει σκόπιμα μπει στο ψυγείο και το ΡΚΚ αφέθηκε να δρα ελεύθερο.

Τα νέα από την Περιοχή** είναι πολύ ανησυχητικά:


Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΡΚΚ που κάθε χρόνο αποσύρονταν στο Ιράκ και στη Συρία για να ξεχειμωνιάσουν, φέτος, λόγω των εκλογών, παρέμειναν στην Τουρκία.

Το διοικητικό σύστημα του KCK έχει ολοκληρωθεί και οι ένοπλοι του ΡΚΚ εγκαταστάθηκαν σε όλες τις πόλεις.
Κάθε βράδυ τα στελέχη του ΡΚΚ κάνουν συγκεντρώσεις στις πόλεις μαζί με τους νέους που έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον της συλλογής των φόρων.

Στις συγκεντρώσεις που γίνονται εν γνώσει της αστυνομίας και του στρατού, οι υψηλόβαθμοι του PKK/KCK λένε τα εξής:

"Οι μόνοι Τούρκοι που υπάρχουν εδώ είναι οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί. Στη διάρκεια της διαδικασίας επίλυσης, εγκατασταθήκαμε παντού. Οταν έρθει η ώρα της εξέγερσης, το Κουρδιστάν είναι έτοιμο..."
"Για μας η πιο μεγάλη απειλή από το κράτους είναι η αεροπορική του δύναμη. Γι' αυτό αλλάζουμε τακτική. Από τούδε και στο εξής, θα πολεμάμε ανάμεσα στον λαό. Ο πόλεμος στο βουνό τελείωσε..."
"Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε με το μέρος μας τους ηγέτες των φατριών και τα σημαντικά πρόσωπα. Αν χρειαστεί να τους δώσουμε θέσεις βουλευτών και δημάρχων..."

Η τραγική αυτή εικόνα συμπληρώνεται με τη στρατολόγηση ακόμη και των πολιτοφυλάκων από το ΡΚΚ.
Σύμφωνα με στέλεχος του στρατού των ανταρτών (HPG): "...του 85% των πολιτοφυλάκων*** είναι στο πλευρό μας. Μας δίνουν κανονικά κάθε μήνα μέρος του μισθού τους. Με τους συντρόφους μας μέσα στο κράτος είμαστε σε συνεχή επαφή, συνεργαζόμαστε..."

Τα μέλη του στρατού και της αστυνομίας με τους οποίους συνομίλησα, λένε ότι η κατάσταση εξελίχθηκε έτσι, γιατί οι Κούρδοι που ήταν με το κράτος έμειναν ανυπεράσπιστοι και πήγαν με τον ισχυρό που είναι πλέον το KCK. Ακόμη και οι οικογένειες που έχουν θύματα πολεμώντας με το κράτος εναντίον του ΡΚΚ, τώρα προσχώρησαν στο KCK.

Οι υπεύθυνοι του HPG σε κάθε νομό λένε τα εξής στους αντάρτες:

"...Η διαδικασία επίλυσης έγινε για τον πόλεμό μας πηγή δύναμης. Αποκτήσαμε οικονομική και στρατιωτική δύναμη για να πολεμάμε άλλα 20 χρόνια. Τώρα μιλάμε με όλους. Θα αξιοποιήσουμε καλά τη διαμάχη για τα σκάνδαλα. Να είμαστε έξυπνοι. Ο πρωθυπουργός για μας σημαίνει Κουρδιστάν. Δεν το λέμε φανερά, για να μην εξεγερθεί ο κόσμος..."
"Οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές. Η οργάνωσή μας έτοιμη. Πρέπει να χτίσουμε το Κουρδιστάν μέχρι τις βουλευτικές εκλογές. Περιμένουμε την ίδρυση της Ροζάβα****..."

Αυτή είναι η κατάσταση που εξελίχθηκε έτσι επειδή "πάγωσαν" η νομιμότητα και η δράση των δυνάμεων ασφαλείας, λόγω των "διαδικασιών επίλυσης".

Η κατάσταση έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα.

Αλλωστε ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος BDP Ντεμιρτάς δήλωσε: "Η τουρκική δημοκρατία δεν μπορεί να επιβάλλει σε μας το δικό της δίκαιο. Θα ζήσουμε ελεύθεροι!"
Συνεχίστε, λοιπόν, να κουκουλώνετε τα σκάνδαλα και να αποκαλείτε αθώους ανθρώπους "συμμορία" και "παράλληλο κράτος".

Συνεχίστε να ακυρώνετε τη δικαιοσύνη με φασιστικό τρόπο.

Οταν το ΡΚΚ τελειώσει τη δουλειά του στη Ροζάβα, τότε θα δείτε τι σημαίνει διαδικασία επίλυσης».

* Πρώην υπουργός Εσωτερικών, με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της δράσης των Κούρδων.
** Τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.
*** Το κράτος έχει προσλάβει 80.000 ένοπλους πολιτοφύλακες με ικανοποιητικό μισθό, για να προστατεύουν τα χωριά από τους αντάρτες του ΡΚΚ.
**** Δυτικό Κουρδιστάν (ΒΑ Συρία).


Σάββας Καλεντερίδης http://www.dimokratianews.gr/content/21795/%C

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων