Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝΕ ΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝΤα πιο φοβερά όπλα του «μαύρου θανάτου»11-7-2014
 Την 22 Μαιου 2013 ο πρωθυπουργός της Ρωσίας MEDVEDEV και στα πλαίσια της 60ης  επετείου της σύναψης του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας -Collective Security Treaty Organization (CSTO)- κάλεσε την Ρωσική πολεμική βιομηχανία  για παραγωγή οπλικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας που θα είναι ανώτερα αυτών των Δυτικών.
To Συμφώνο Συλλογικής Ασφάλειας -Collective Security Treaty Organization (CSTO) αποτελεί σύμφωνο για στρατιωτική συνεργασία που υπογράφηκε το 1992 με μέλη την Ρωσία, Αρμενία , Λευκορωσία , Καζακστάν , Κυργιστάν  και Τατζικιστάν.

H Ρωσία έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για την υλοποίηση κολοσσιαίου εξοπλιστικού προγράμματος με  το οποίο μέχρι το 2020 θα έχει αντικαταστήσει το 70% όλων των οπλικών συστημάτων.
Μόνο για το 2012 οι δαπάνες για εξοπλισμούς ανήλθαν στο ποσό των $30 δισ.Το εξοπλιστικό πρόγραμμα συνοδεύεται και απο την αναδιοργάνωση και αναδιάταξη  των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και την αναβάθμιση των παροχών και των συνθηκών εργασίας του έμψυχου υλικού.
Το 2012 οι Ρώσοι στρατιωτικοί έλαβαν αυξήσεις στους μισθούς τους ύψους200% Από  την 01 Ιανουαρίου 2012 Ο  Dmitry Medvedev -αγνοώντας τους οικονομολόγους που διαμαρτύρονταν για αύξηση του πληθωρισμού - υπέγραψε την αύξηση των μισθών των στρατιωτικών απο 150 έως 200 % , και των στρατιωτικών συντάξεων απο 50 έω και70%. Η απόφαση αυτή βάζει τέλος σε μια περίοδο εξαθλίωσης  20 ετών για τους στρατιωτικούς  και σχεδόν εξισώνει τις αποδοχές τους με αυτές των στρατιωτικών του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα οι αποδοχές  του Υπολοχαγού θα κυμαίνονται απο τα  1600 $ έως και τα 2600$ ενώ του αντίστοιχου Γάλλου είναι 2300 $  έως 2600 $ .
Δεδομένης της χαμηλότερης φορολογίας επι των ακαθάριστων αποδοχών που απολαμβάνουν  στην Ρωσσία σε σχέση με την Ευρώπη , οι Ρώσσοι στρατιωτικοί θα ισοφαρίζουν  την διαφορά και σε μερικές περιπτώσεις θα λαμβάνουν τον ίδιο αν όχι μεγαλύτερο μισθό απου τους Ευρωπαίους όμολογους τους . Επίσης στις απολαβές τωνΡώσσων στρατιωτικών θα πρέπει να υπολογισθούν και διαφορα επιδόματα ανάλογα της υπηρεσίας και αποστολής που αναλαμβάνουν.
Τo Ρωσικό πολεμικό ναυτικό είχε προγραμματίσει την παραλαβή 36 πολεμικών πλοίων το 2013 , ενας αριθμός χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Ρωσίας , δήλωσε ο υπαρχηγός του Ρωσικού ναυτικού αντινάυαρχος Αλεξάντερ Φεοντενκοφ την Κυριακή 7 Ιουλ στην διεθνή έκθεση Maritime Defense Show στην Αγ Πετρούπολη . 

''Κατά την διάρκεια του τρεχοντος έτους (2013) 36 πολεμικά πλοία , πυραυλακατοι και πλοία υποστήριξης θα εισέλθουν σε υπηρεσία.Αυτό δεν έχει συμβεί πότε πριν'' δήλωσε ο Φεοντενκοφ
“Τα πλοία του Ρωσικού ναυτικού εκτελούν αποστολές σε όλον τον κόσμο με 60 μονάδες ,είπε ο Φεοντενκοφ
Ο υπουργός άμυνας Σεργκέι Σόιγκου τον περασμένο Μαρτιο είχε δηλώσει ότι το Ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει 24 υποβρύχια και 54 μονάδες επιφανείας διαφόρων κλάσεων μέχρι το 2020.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό  σχεδιασμό του επανεξοπλισμού των Ρωσικών Ε.Δ μέχρι το 2020 το ναυτικό θα αποκτήσει 8 πυρηνικά υποβρύχια , 16 υποβρύχια πολλαπλών ρόλων και 54 πλοία διαφόρων κλάσεων.
Τα πηρυνικά υποβρύχια θα περιλαμβάνουν 3 Borey και 5 Borey -A class (SSBN) σκάφη εξοπλισμένα με βαλιστικούς πυραύλους Bulava. Ta 16 υποβρύχια πολλαπλών ρόλων θα περιλαμβάνουν 8 πυρηνοκίνητα επιθετικά  σκάφη (SSN)  κλασης Graney και αναβαθμισμένα ηλεκτρο-ντιζελοκίνητα υποβρύχια κλάσης Kilo και Lada (SSK)
Επίσης το ναυτικό θα αποκτήσει  φρεγάτες κλάσης Admiral Gorshkov και κορβέτες κλασης Steregushchy και Buyan και αποβατικά σκάφη κλάσης Ivan Gren

Η Ρωσία  θα διαθέσει 166 δισ δολάρια για το πολεμικό ναυτικό , ποσό που αποτελεί το ένα τέταρτο απο τις συνολικές προβλεπόμενες δαπάνες για τον εξοπλισμό των  Ε.Δ μέχρι το 2020 και σύμφωνα με δηλώσεις του Ρωσου προέδρου Β.Πούτιν ο επαναεξοπλισμός του ναυτικού αποτελεί την πιο υψηλή προτεραιότητα για την επόμενη δεκαετία για τον εξοπλισμό των  Ε.Δ μέχρι το 2020

  Greek Spirit

Ας δούμε τώρα τι σχεδιάζουν οι ΗΠΑ για τις ένοπλες δυνάμεις τους .Το παρακάτω άρθρο το οποίο αναδημοσιέυτηκε  στο hellenic sunrise από το http://www.fortunegreece.com είναι αποκαλυπτικό .«Πρόεδρε, συρρίκνωσα τον στρατό!»


Αλλαγή δομής και τακτικής για τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το συνολικό αριθμό του στρατεύματος να φτάνει τα επίπεδα του 1940.


REUTERS
Πάνε οι ημέρες που η παγκόσμια υπερδύναμη επιδείκνυε την ηγεμονική υπεροχή της με τον πλούτο της και τη στρατιωτική πυγμή της. Τώρα, λοιπόν, που η δημοσιονομική κρίση απαιτεί «ψαλίδι» σε προϋπολογισμούς και η διατήρηση του διεθνούς status quo ανάγεται σε πιο σύγχρονες μεθόδους, το αμερικανικό Πεντάγωνο δηλώνει έτοιμο να κάνει τη μεγάλη «στροφή», κατόπιν βέβαια και των σχετικών συστάσεων από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο αμερικανικός στρατός αναμένεται να συρρικνωθεί σε δύναμη. Για την ακρίβεια, θα πέσει γερό «μαχαίρι»! Από 522.000 άνδρες που μετρούσε στο ζενίθ του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, υπολογίζεται ότι θα περιοριστεί στους 440.000 μάχιμους. Κι έτσι, Θεού θέλοντος κι… Αφγανιστάν επιτρέποντος, θα γίνει ο μικρότερος στα αμερικανικά χρονικά μετά το 1940!
Στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» θα μπουν επίσης ολόκληροι οι πεπαλαιωμένοι στόλοι  των μαχητικών Α-10 και των κατασκοπευτικών U-2 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (τη θέση των τελευταίων έχει ήδη πάρει το υπερσύγχρονο, τηλεκατευθυνόμενο Global Hawk). Στον «πάγο» φαίνεται ότι θα μπουν τα σχέδια για το πολυδάπανο F-35, καθώς στον νέο αμυντικό προϋπολογισμό δεν αναφέρονται καν κονδύλια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής τους. Το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» έχει αναλάβει να κάνει ένας ατρόμητος Τσακ: όχι… ο Νόρις, αλλά ο Χέιγκελ, ο Ρεπουμπλικανός ήτοι υπουργός Άμυνας στη κυβέρνηση των Δημοκρατικών του Ομπάμα. Οι παραπάνω προτάσεις για την αναμόρφωση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ φέρουν την υπογραφή του, και ουσιαστικά αποτελούν το πρώτο δείγμα της δική του πολιτικής «γραφής», πάντα σε συνεννόηση με τον Λευκό Οίκο. «Πρόκειται για τη νέα αμερικανική τακτική πολέμου», σχολιάζουν οι New York Times, «με έμφαση στις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων και τον κυβερνοπόλεμο. Προτεραιότητα είναι πια η στρατιωτική παρουσία στο εξωτερικό, χωρίς να απαιτούνται χερσαίες δυνάμεις. Ένδειξη γι’ αυτό αποτελεί η πρόταση να διατηρηθεί ο σημερινός στόλος των έντεκα αεροπλανοφόρων».
 Τις ρηξικέλευθες αλλαγές ο Χέιγκελ τις προανήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας, μία εβδομάδα προτού ο Μπαράκ Ομπάμα καταθέσει το σχέδιο ενός «κουτσουρεμένου» προϋπολογισμού για το 2015 στο διχασμένο -και ήδη προεκλογικών ρυθμών- Κογκρέσο. Το πνεύμα της ομιλίας του υπουργού Άμυνας, επισημαίνει το Associated Press, είναι «ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα των «σφιχτών» προϋπολογισμών, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν πιο ασταθή, πιο απρόβλεπτο κόσμο, που απαιτεί έναν ευέλικτο στρατό». «Εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως δε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το Πεντάγωνο έλεγε ότι χρειαζόταν ισχυρή δύναμη πυρός, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή δύο πολέμων», γράφουν οι NYT. «Οι πρόσφατοι προϋπολογισμοί και η τελευταία χάραξη στρατηγικής, ωστόσο, καταμαρτυρεί ότι ο στρατός προετοιμάζεται για να μπορεί εφεξής να διεξάγει νικηφόρα έναν πόλεμο, ενώ παράλληλα θα μπορεί σε ένα δεύτερο πολεμικό μέτωπο να συγκρατεί την επιθετικότητας του εκάστοτε αντιπάλου, μέχρι να καταστεί δυνατή η μετακίνηση και η ανάπτυξη επαρκών δυνάμεων, προκειμένου να επιτευχθεί (κι εκεί) η νίκη». Όμως, «οι προτάσεις φαντάζουν με ριψοκίνδυνη ζαριά, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου για τις ενδιάμεσες εκλογές στο Κογκρέσο», παρατηρεί το έγκριτο Poltico. «Στελέχη και από τους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς, και στη Βουλή και στη Γερουσία, ουδόλως ενθουσιάζονται με την ιδέα να κλείσουν βάσεις στις ΗΠΑ, να επιβραδυνθεί η αλυσίδα παραγωγής στην εγχώρια στρατιωτική βιομηχανία ή να βρεθούν οι ίδιοι στο επίκεντρο επικρίσεων ότι πετσόκοψαν αμοιβές και επιδόματα σε στρατιώτες και στις οικογένειές τους». «Το Κογκρέσο έχει απορρίψει πολλάκις στο παρελθόν τα σχέδια που το Πεντάγωνο κάνει επί χάρτου», υπενθυμίζει. «Τώρα, κυρίως οι Ρεπουμπλικανοί, πιθανόν να θελήσουν να καθυστερήσουν κάθε σοβαρή αμυντική μεταρρύθμιση για μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς προσβλέπουν στο να αποκτήσουν τον έλεγχο και των δύο νομοθετικών σωμάτων». «Εάν πάντως το Κογκρέσο δεν θελήσει αυτή τη φορά να συνεργαστεί, υπάρχει πάντα και η επιλογή της αυτόματης ενεργοποίησης των περικοπών στον προϋπολογισμό», γράφει με νόημα το Politico. Και τότε -καταλήγει- «η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να δει τον «αφανισμό» όλων των ιπτάμενων «τάνκερ» KC-10 Extender και των μη επανδρωμένων Global Hawk. Επιπλέον, θα καθυστερήσει η αγορά μαχητικών F-35A. Το δε Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να χάσει σημαντικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροπλανοφόρου».

 Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την ομώνυμη σελίδα του Hellenic Sunrise στο Facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων