Η μορφή των πραγμάτων που θα έρθουν στην Ευρώπη και Ελλάδα μετά το ξύπνημα της Ρωσίας- Ακτές Ουκρανίας -Μολδαβία τα επόμενα βήματα- Η οικονομική ανόρθωση της Κριμαίας το κίνητρο για Βουλγαρία , Ρουμανία να εισέλθουν στην Ευρασιατική Ένωση-Η στρατιωτική ανυπαρξία της Δύσης

16-3-2013
Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2013 διεξάγεται δημοψήφισμα στην Κριμαία του οποίου το αποτέλεσμα θα είναι η ένωση με την Ρωσία . Ο Ρωσικός στρατός θα εισέλθει πλέον και επίσημα στην Κριμαία. Η Ρωσία του Πούτιν θα διαθέσει τεράστια κεφάλαια για την ανόρθωση της οικονομίας της Κριμαίας η οποία ως Ουκρανική επαρχία τελούσε σε απόλυτη φτώχεια.Ήδη δημόσιοι υπάλληλοι στην Κριμαία προσπαθούν να μάθουν τους αντίστοιχους μισθούς των Ρώσων συναδέλφων τους . Η Ρωσία του Πούτιν με το εθνικιστικό όραμα  και δράση που πρεσβεύει την δημιουργία μιας Ευρασιατικής υπερδύναμης αλλά και με την ανερχόμενη οικονομία της θα αποτελέσει δελεαστική επιλογή όχι μόνο των Ρώσων της Κριμαίας αλλά και  των Ρώσων της Αν. Ουκρανίας και στο εγγύς μέλλον όλων των Ευρωπαϊκών  κρατών που δοκιμάζονται από την Γερμανική οικονομική ηγεμονία και την κρίση που προκαλεί.
Οι λαοί έχουν πάντα την τάση να νομίζουν ότι ζούνε το τέλος της ιστορίας και όχι την συνέχεια της. Ο Β΄ΠΠ αποτελεί απλά ένα κεφάλαιο στο βιβλίο ιστορίας των σχολείων , ένα πόλεμος ο οποίος συνέβη σε κάποιο μακρινό παρελθόν. Η καταστροφή της Κύπρου το 1974 το ίδιο. Ο δάσκαλος ή ο καθηγητής παραδίδει το μάθημα με το κεφάλαιο των Βαλκανικών πολέμων ,του Β΄Π.Π , της Κυπριακής τραγωδίας με απλό ακαδημαϊκό ενδιαφέρον μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι και οι μαθητές να γυρίσουν σπίτι τους χαρούμενοι που αφήσανε μια ακόμα σχολική ημέρα πίσω τους .'Οσο για την ιστορία των πολέμων; ε, αυτό όπως μας είπαν στο σχολείο είναι κάτι που συνέβηκε και κατόπιν ζήσανε αυτοί και και εμείς καλύτερα.
Η ιστορία αντιμετωπίζεται σαν τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες οι οποίες λόγω ακριβώς της έλλειψης των χρωμάτων δίνουν την εντύπωση ότι απεικονίζουν κάτι το πολύ μακρινό και πεπερασμένο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την εποχή μας .όταν όμως με την βοήθεια της τεχνολογίας χρωματιστούν τότε η ασπρόμαυρη ''πατίνα'' φεύγει και αναγνωρίζουμε πρόσωπα τα οποία είναι ίδια με εμάς και καταλαβαίνουμε ότι στην θέση των προσφύγων ή στρατιωτών ή θυμάτων του Α΄και Β΄Π.Π. θα μπορούσαμε να η΄μσταν εμείς
Ένα ακόμα μεγάλο λάθος μας είναι η αντίληψη ότι οι πόλεμοι έχουν σχέση μόνο με την βία και την στρατιωτική σύγκρουση , κάτι το οποίο διαψεύσθηκε με την οικονομική κρίση. Ωστόσο παρόλο που ζούμε ιστορικές στιγμές η αποτίμηση τους θα γίνει αργότερα , όπως πάντα συμβαίνει άλλωστε.
Πριν από 13 χρόνια το καθεστώς του απολύτως διεφθαρμένου Ρώσου προέδρου Γιέλτσιν παρέδωσε την εξουσία στον Βλ. Πούτιν ο οποίος αποτελούσε ανώτερο κρατικό υπάλληλο μεν αλλά θεωρούνταν ως ''άχρωμος και άοσμος '' για ηγέτης .Ο Γιέλτσιν και η επιχειρηματική μετασοβιετική μαφία που τον περιέβαλλε κατάλαβαν σε κάποια στιγμή ότι η Ρωσία διαλύονταν και ότι δεν υπήρχε τρόπος να σωθεί .Αποφάσισαν να δραπετεύσουν από την πολική σκηνή αλλά και από την ενδεχόμενη λαϊκή οργή .Για να καλύψουν την διαφυγή τους  χρειάζονταν ένα εξιλαστήριο θύμα , κάποιο ανόητο ή αφελή αρκετά για να αναλάβει την προεδρία της καταρρέουσας Ρωσίας. Ο Πόυτιν προτάθηκε από τον Μπόρις Γιέλτσιν ως υποψήφιος για διαδοχή διότι θεωρήθηκε ως αφελής και ευήθης  και έγινε πρόεδρος της Ρωσίας το 2000. Ωστόσο στην πορεία αποδείχθηκε ότι ο Πούτιν όχι μόνο αφελής και ευήθης ήταν αλλά από τους  ικανότερους ηγέτες που είχε ποτέ η Ρωσία. Μέσα σε 13 χρόνια ανάστησε την Ρωσία , καθυπόταξε την επιχειρηματική μαφία, κέρδισε την υποστήριξη του λαού και ανόρθωσε την οικονομία .
Στο ίδιο διάστημα η Δύση έπεσε θύμα της απληστίας των αγορών και υπέστη την σοβαρότερη οικονομική κρίση απ το 1939. Οι βάσεις της κρίσης τέθηκαν στην δεκαετία του 70 όταν χαλάρωσαν οι κανόνες στην τραπεζική αγορά και επιτράπηκε η διάθεση του συνόλου των κεφαλαιακών αποθεμάτων σε επενδυτικά σχέδια σε αντίθεση με την μέχρι τότε πρακτική με την οποία μέρος των κεφαλαίων παρέμεναν σε μετρητό στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών για να εξασφαλίσουν την ρευστότητα τους σε περίπτωση κρίσης. Πολύ γρήγορα τα κεφάλαια αυτά επενδύθηκαν σε δάνεια με υψηλές επισφάλειες προσβλέποντας στο γρήγορο κέρδος . Σταδιακά εγκαταλείφθηκαν οι ασφαλείς επενδύσεις μακροοικονομικού χαρακτήρα λόγω της καθυστέρησης των αποδόσεων τους και προτιμήθηκαν οι επενδύσεις με τη μορφή δανείων ακόμα και σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ήταν πρόδηλο ότι δεν θα τα αποπλήρωναν ποτέ. Συμπληρωματικός παράγοντας για την συμπεριφορά αυτή των τραπεζών αποτέλεσε και η χαλάρωση των τραπεζικών κανονισμών η οποία έδινε την δυνατότητα στις τράπεζες να εγγράφουν στους ισολογισμούς τους και στο ενεργητικό τους προσδοκώμενα κέρδη από την αποπληρωμή των δανείων .Δηλαδή οι τράπεζες καταχωρούσαν ως κέρδη τους τόκους από την αποπληρωμή των δανείων προτού καν αυτά τα δάνεια να αποπληρωθούν . Η πρακτική αυτή ονομάσθηκε ''μόχλευση'' -''leverage'' διότι αποτελούσε κυριολεκτικά ένα μοχλό ό οποίος ''ανύψωνε τεχνητά τα κέρδη ' των τραπεζών.
Όλα αυτά οδήγησαν το 2008 στην Lehman Brothers η οποία πυροδότησε την κρίση που βιώνουμε μέχρι σήμερα 
Βέβαια στην Ελλάδα το χέρι της έβαλε και η Γερμανία στο μαγείρεμα του ελλείμματος και οδηγηθήκαμε τεχνητά στην κρίση με απώτερο στόχο των Γερμανών το πλιάτσικο στους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες.
Η Ρωσία του Πούτιν όλο αυτό το διάστημα χρησιμοποιώντας τα κοιτάσματα αερίου κατάφερε και αποπλήρωσε όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις της και την ώρα που η Δύση βυθίζονταν σε κρίση η Ρωσία άνθιζε οικονομικά Είναι γεγονός ότι η Ρωσία δεν κατάφερε να αναπτύξει ικανό για μεγάλες εξαγωγές μεταποιητικό τομέα και ότι η ανάπτυξη της βασίζεται αποκλειστικά στην πώληση των υδρογονανθράκων της .Η Ρωσική οικονομία έχει κατηγορηθεί για έλλειψη μακροοικονομικής προοπτικής και βάθους αλλά παρατηρήσεις αυτού του είδους παρότι δεν είναι εντελώς εσφαλμένες , δεν έχουν καμία αξία όταν προέρχονται από την διαλυμένη οικονομικά Δύση.
Ζούμε ιστορικές στιγμές οι οποίες θα εξελιχθούν κάπως έτσι : Η Κριμαία θα ενωθεί με την Ρωσία . Η Ρωσία θα πλημμυρίσει με χρήμα την Κριμαία και θα αποτελέσει το πρώτο ζωντανό παράδειγμα για το πως μπορεί κανείς να ωφεληθεί αν συμπλεύσει με την Ρωσία. Οι Ουκρανοί φοβούμενοι ότι οι Ρωσοι της ανατολικής Ουκρανίας θα θέσουν ζήτημα απόσχισης τους όπως και η Κριμαία ,θα προβούν σε ωμότητες εναντίον των Ρώσων κατοίκων της ανατολικής Ουκρανίας.  Η Ρωσία θα επέμβει -όπως ήδη έχει δηλώσει - για να προστατέψει την Ρωσική κοινότητα της Ουκρανίας και θα καταλάβει όχι μόνο τις ανατολικές Ουκρανικές επαρχίες αλλά και την ακτογραμμή η οποία οδηγεί στην Μολδαβία. Στην Μολδαβία από το 1991 οι Ρωσόφονοι πληθυσμοί, περίπου 500.000, έχουν ανακηρύξει την αυτονομία τους . Η Μολδαβία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της Γερμανίας και ΝΑΤΟ και είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνίες σύνδεσης. Μετά την αναπάντεχη αντίδραση της Ρωσίας στην Ουκρανία η Μολδαβία προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία για την Γερμανία και ΝΑΤΟ. Η Ρωσία θα εισβάλει στην Μολδαβία και είτε θα καταλάβει την αυτόνομη περιοχή των Ρώσων ή και ολόκληρη την χώρα. Από την Μολδαβία η Ρωσία νικήτρια πλέον θα αρχίσει την επιχείρηση προσεταιρισμού των  ανατολικών Ευρωπαϊκών χωρών σε μια συνομοσπονδία χωρών που θα περιλαμβάνει την Ευρασία (Ρωσία-Καζακστάν-Ουκρανία -Ουζμπεκιστάν)  την Κίνα και Ινδία . Ως κύριο μέσο επιρροής θα χρησιμοποιηθεί το παράδειγμα της εισροής κεφαλαίων στην Κριμαία και ανατολική Ουκρανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από δύο χρόνια οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων στην Ρωσία αυξήθηκαν κατά 200% , μερίδα του λέοντος πήραν τα σώματα ασφαλείας και ο στρατός και πλέον οι μισθοί ορισμένων κατηγοριών δημόσιων υπαλλήλων ξεπερνούν κατά πολυ τους αντίστοιχους πολλών Ευρωπαϊκών .Εάν ο δάσκαλος στην Ρωσία λαμβάνει 1000 ευρω μηνιαίος τότε ο Ρουμάνος και ο Βούλγαρος εύκολα θα δελεασθεί . Βέβαια τα ανατολικά Ευρωπαϊκά κράτη δεν μπορούν εύκολα να εγκαταλείψουν την Γερμανική ηγεμονία διότι οι πολιτικές ηγεσίες είναι εξαρτημένες από την Γερμανία λόγω σκανδάλων και γενικότερα προδοτικής διαπλοκής τόσο σε πολιτικό όσο και σε μεγαλοεπιχειρηματικό επίπεδο. Η πολιτική του Πούτιν θα αποσκοπεί στην δημιουργία ρεύματος αποδοχής της Ρωσικής επιρροής στους λαούς της ανατολικής Ευρώπης , καλλιέργεια θετικού κλίματος αλλά και διαμόρφωση μια περίπου ΄΄μεσσιανικής΄΄ εικόνας της Ρωσίας η οποία θα σώσει τους λαούς από τα δεσμά των Γερμανών. 
Το ΝΑΤΟ και η Γερμανία δεν πρόκειται να εμπλακούν σε πόλεμο με την Ρωσία απλά γιατί αδυνατούν.  Οι ΗΠΑ μόλις πριν από δύο εβδομάδες ανακοίνωσαν το μεγαλύτερο  πρόγραμμα περικοπών όλων των εποχών μειώνοντας το προσωπικό των Ε.Δ κατά 100,000 άτομα με αντίστοιχες περικοπές σε εξοπλισμούς .Η οροφή των Ε.Δ. των ΗΠΑ είναι 400,000 άτομα διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο. Ο στρατός της Ρωσίας χωρίς κινητοποίηση των εφέδρων ανέρχεται σε 400,000-450,000 και είναι όλοι συγκεντρωμένοι στην Ρωσία .Εκει που υστερεί η Ρωσία είναι στο ναυτικό , αλλά μέχρι το 2020 θα έχει ολοκληρώσει ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα ναυπήγησης νέων μονάδων και στην παρούσα φάση το κέντρο των επιχειρήσεων περιορίζεται σε ηπειρωτικό έδαφος .Όσο για τις δυνατότητες της Ε.Ε να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά στην Ρωσία αυτές είναι ανύπαρκτες .Οι στρατοί της Βρετανίας και Γαλλίας έχουν από καιρό προβεί σε συστηματικό ΄΄κούρεμα '' του μεγέθους των . Είναι χαρακτηριστικό ότι το Βρετανικό ναυτικό -σύμφωνα με δηλώσεις απόστρατων Βρετανών ναυάρχων- δεν επαρκεί ούτε για την επάκτια προστασία της ίδιας της Βρετανίας. Εθελούσιες έξοδοι στρατιωτικού προσωπικού , ψαλίδισμα του αμυντικού προϋπολογισμού είναι η τάση στην Βρετανία.
http://hellenicsunrise.blogspot.gr
Η Γαλλία επίσης έχει μειώσει την οροφή προσωπικού και παρόλο που έχει εμπλακεί σε επιχειρήσεις στο Μάλι προσανατολίζεται στην μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Στην Γερμανία παρόλο που εδώ και ένα χρόνο θερμοκέφαλα ''think tanks''  κραυγάζουν για ανάληψη στρατιωτικών επεμβατικών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο από τον Γερμανικό στρατό στο πρότυπο των ΗΠΑ  με στόχο την εδραίωση της Γερμανικής κηδεμονίας με βία ακόμα και σε ''απείθαρχες'' Ευρωπαϊκές χώρες (ναι  η Ελλάδα είναι μια από αυτές) ο στρατός είναι ακόμα ανίκανος για σοβαρές επιχειρήσεις . Γενικότερα ενώ η Ευρώπη φαίνεται να ξοδεύει πολλά για στρατιωτικές δαπάνες η άμυνα είναι κατακερματισμένη , δεν υπάρχει ενιαίος Ευρωπαϊκός στρατός και μεγάλο μέρος των δαπανών πηγαίνει στου υψηλούς μισθούς του προσωπικού . Οι Ευρωπαϊκοί στρατοί βαίνουν σε φάση απομείωσης και σε καμία περίπτωση δεν έχουν την δυναμική στρατών που ετοιμάζονται για καθολικό συμβατικό πόλεμο.
Σημαντικός παράγοντας για την έλλειψη αντίδρασης από την Ε.Ε  και ΗΠΑ ενάντια στην Ρωσική επεκτατική πολιτική είναι ότι οι οικονομικές ελίτ ΗΠΑ και Ε.Ε συνεργάζονται και συμμετέχουν από κοινού με την Ρωσική οικονομική ελίτ σε διεθνή επενδυτικά κερδοσκοπικά σχήματα τα περίφημα hedge funds . Είναι αδύνατο για κάποιο ανώτατο δυτικό κυβερνητικό στέλεχος να εισηγηθεί την λήψη οικονομικών κυρώσεων ή την ανάληψη πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον των οικονομικών συνέταιρων του . Εκτός αυτού οι Ρωσικές επενδύσεις σε βορειοευρωπαϊκές χώρες είναι ανάλογες με αυτές του Κατάρ με αποτέλεσμα την απόλυτη εξάρτηση από τα Ρωσικά κεφάλαια . Η εκμαυλισμένη οικονομικά Δύση έχει πέσει θύμα της απληστία της έχοντας διαπλέκει με τον μελλοντικό εχθρό της , μόνο και μόνο για το κέρδος.
Η ενότητα της Ευρώπης μετά τις εκλογές του Μαΐου θα διαρραγεί. Είναι σίγουρο ότι νεοναζιστική οικονομική κατοχή θα αναδείξει τα Ευρωσκεπτιστικά κόμματα στην Ευρωβουλή . Δεδομένου ότι τα Ευρωσκεπτιστικά κόμματα αποτελούν και την μείζονα αντιπολίτευση στα εθνικά κοινοβούλια η εκλογική νίκη τους στις ευρωεκλογές θα προκαλέσει και εθνικές εκλογές σε πολλές χώρες. Η αμφισβήτηση της ευροζώνης αλλά και της ευρωπαϊκής ένωσης θα κερδίσει έδαφος .Οι καθημαγμένες χώρες του ευρωπαϊκού νότου πρώτα και κατόπιν οι ανατολικές θα ,θεωρήσουν ως μόνη λύση για την ανάπτυξη τους την έξοδο απόν την ευρωζωνη και αν απαιτηθεί από την Ε.Ε
Η Ρωσία θα καραδοκεί και θα προσπαθήσει να πλασαριστεί ως εναλλακτική λύση .Το όραμα του κ. Πούτιν είναι η Ευρασιατικη Ένωση στην οποία θα περιλαμβάνεται η Ευρώπη , η Κίνα , οι πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες , από την Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ και από το Όσλο έως το Πεκίνο. 
Στην Ελλάδα και Κύπρο η κατάσταση περιπλέκεται λόγω των τεράστιων κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων . Οι επόμενες ευρωεκλογές μπορεί ως δυσμενή συνέπεια για την Γερμανία να έχουν την αμφισβήτηση της  ηγεμονίας της στην Ευρώπη , στην Ελλάδα όμως αποκτούν σημασία ζωής και θανάτου λόγω των υδρογονανθράκων .Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει με κάθε κόστος να μείνουν υποταγμένες στα μνημόνια και πρέπει να καταπνίγει κάθε πρωτοβουλία απεξαρτοποίησης από την Γερμανία. Ενδεχόμενη ήττα των κυβερνητικών κομμάτων στις Ευρωεκλογές θα προκαλέσουν και βουλευτικές οι οποίες με την σειρά τους θα φέρουν στην εξουσία κόμματα τα οποία τουλάχιστον μέχρι σήμερα έχουν αποκηρύξει την λογική των μνημονίων και της εξάρτησης από το τρίο Στούτζες της Τρόικας. Οι Γερμανοί έχουν επενδύσει χρήμα και χρόνο στην καθυπόταξη της Ελλάδας με στόχο τους υδρογονάνθρακες και δεν πρόκειται να αφήσουν αμαχητί την προσπάθεια.Ως πρώτη αντίδραση έχουν προβεί στην δημιουργία νέων κομμάτων στην Ελλάδα τα οποία θα απορροφήσουν δύναμη από τα υπάρχοντα έτσι ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι μοιρασμένο και έτσι να αποφευχθεί η αμφισβήτηση των κομμάτων της κυβέρνησής.Εάν στις κρυφές δημοσκοπήσεις οι Γερμανοί διαγνώσουν ότι η παραπάνω πρακτική θα αποτύχει τότε δεν αποκλείεται και η δημιουργία μια πολιτειακής ανωμαλίας με την μορφή εξέγερσης ''Ουκρανικού τύπου'' με την συμμετοχή λαθρομεταναστών ή ακόμα και πόλεμο με την Τουρκία.Τα παραπάνω θα έχουν ως αποτέλεσμα είτε την αναβολή των εκλογών είτε την κατάληψη ενός νησιού από την Τουρκία η οποία θα αποκτήσει ΑΟΖ στο Αιγαίο. 
Η Τουρκία αποτελεί το σχέδιο Β' της Τουρκίας σε περίπτωση που διαλυθεί η Ε.Ε. Το τεράστιο φθηνό εργατικό δυναμικό της Τουρκίας αλλά και οι αγωγοί φυσικού αερίου που σχεδιάζονται να περάσουν από την χώρα θα καταστήσουν την Τουρκία ως τον κύριο τροφοδότη της Γερμανίας σε έμψυχο δυναμικό και ενέργεια. (Περισσότερα εδώhttp://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/03/blog-post_10.html ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ).
Η  Ευρώπη μπαίνει σε μία ακόμα πιο δύσκολη εποχή και η κατάληξη των πραγμάτων θα εξαρτηθεί από τον βαθμό της αδιαλλαξίας της Γερμανίας . Εάν η Γερμανία εγκαταλείψει τα σχέδια της για κυριαρχία στην Ευρώπη , αφήσει την Ε,Ε να πάρει την μορφή που επιθυμούν οι λαοί της και δεν συγκρουσθεί περαιτέρω με την Ρωσία σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο , τότε θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα . Εάν όμως η Γερμανία και οι ΗΠΑ δεν καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης και συνεχίσουν να προκαλούν την Ρωσία τότε σε λίγα χρόνια η Ευρώπη στο μεγαλύτερο μέρος της θα αποτελέσει επαρχία της Ρωσίας. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων