Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ - Η ΔΙΨΑΣΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΥΡΩΠΗ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ- Ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ

Njord Alpha
10-3-2013(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 16-1-2015)
Greek Spirit
Η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία είναι γνωστό ότι εξαρτώνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το Ρωσικό φυσικό αέριο.Η εξάρτηση αυτή δεν ενοχλεί μόνο τα Βορειοευρωπαικά κράτη αλλά και τα Αραβικά κράτη της Αραβικής χερσονήσου τα οποία πάντα επιθυμούσαν την σύνδεση της Ευρώπης με αγωγούς οι οποίοι θα μεταφέρουν τους υδρογονάνθρακες τους δια μέσω Ιορδανίας -Συρίας με κατάληξη κάποιο λιμάνι της Τουρκίας Με αυτόν τον τρόπο θα απέφευγαν την κοστοβόρα και χρονοβόρα θαλάσσια οδό . 

Πριν από δέκα  χρόνια το Κατάρ πρότεινε στην Συρία να δεχθεί την κατασκευή αγωγού ο οποίος θα μετέφερε φυσικό αέριο από το Κατάρ στις Συριακές ακτές της Μεσογείου .Με τον αγωγό αυτό το Καταριανό αέριο θα βρίσκονταν στην πίσω αυλή της Ευρώπης αποφεύγοντας τον περίπλου της Αραβικής χερσονήσου . 
Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ αρνήθηκε την πρόταση του Κατάρ αφοσιωμένος στο όραμα δημιουργίας Σιϊτικού άξονα με το ομόδοξο Ιράν . 
Το Ιράν και η Συρία είναι οι μόνες Σιϊτκές χώρες σε μια Σουντική Μέση Ανατολή γεγονός που πάντα έκανε τις εκατέρωθεν διπλωματικές σχέσεις προβληματικές . 
Το Σιϊτκό Ισλάμ είναι πολύ πιο ήπιο και κοσμικό από το Σουνιτκό. Η Αλ Κάιντα , οι Ισλαμιστές αυτονομιστές αντάρτες της Τσετσενίας, οι ισλαμοφασίστες στην Συρία, ο νόμος της Σαρία , είναι όλα εκφάνσεις του Σουνιτικού Ισλάμ .
Όταν 3 χρόνια πριν  ξέσπασε πολιτειακή αναταραχή στην Συρία η οποία εξελίχθηκε απο λάθος χειρισμούς του Άσαντ σε λαϊκή εξέγερση το Κατάρ αναμίχθηκε στην κρίση διαθέτοντας χρήμα και εξοπλισμό για την αποστολή Σουνιτών ισλαμιστών ανταρτών οι οποίοι θα πολεμούσαν εναντίον του Σιϊτκού καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Τα πραγματικά αίτια του πολέμου στην Συρία βέβαια δεν είναι θρησκευτικά αλλά πολύ πιο πρακτικά. Ο αγωγός του Κατάρ έπρεπε να περάσει μέσα από την Συρία ακόμα και αν χρειαζόταν να καταστραφεί η χώρα. Τρία χρόνια μετά τα σχέδια του Κατάρ δεν ευοδώθηκαν ακόμα .  

ΠΗΓΗ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5.html
Η πρεμούρα της Ευρώπης για την υποστήριξη των ισλαμοφασιστών που αιματοκύλισαν την Συρία οφείλεται εκτός απο την επιθυμία για απεξάρτηση  από την Ρωσία και στην οικονομική εξάρτηση που έχουν στο Κατάρ το οποίο με τις επενδύσεις του έχει κυριολεκτικά εξαγοράσει τον   οικονομικό ιστό της Βρετανίας 
Ωστόσο οι Ευρωπαίοι (βλέπε Γερμανοί) είναι ακόμα πιο προνοητικοί από τους Άραβες επιχειρηματίες και πάντα έχουν ένα σχέδιο Β'.
Το σχέδιο αυτό είναι η καθυπόταξη και η αποικιοποίηση Ελλάδας και Κύπρου, διαδικασία η οποία τουλάχιστον για την Ελλάδα άρχισε πριν από 30 χρόνια .Τα ενεργειακά κοιτάσματα των δύο Ελληνικών κρατών ήταν διαπιστωμένα εδώ και δεκαετίες και θα έπρεπε προτού εξορυχθούν να εξασφαλισθεί ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν θα είχαν καμία  διαπραγματευτική δυνατότητα και λόγο σχετικά με τα δικαιώματα τους στην νομή των κερδών . 
Όλα αυτά είναι πλέον γνωστά , ακόμα και οι πιο αφελείς Έλληνες έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την πολιτιστική και πολιτική παρακμή είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου. 
Παρόλα αυτά το πρόβλημα όμως της ενεργειακής εξάρτησης των Βρετανογερμανών από τη Ρωσία είναι άλυτο ακόμα  απλά γιατί την στιγμή που η Ελλάδα και η Κύπρος είναι έτοιμες να συναινέσουν στην κλοπή των υδρογονανθράκων τους η εξορυκτική υποδομή δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα. 
Η κρίση στην Ουκρανία και ο κίνδυνος να εκνευριστούν οι Ρώσοι μετά από τους κουτσαβακισμούς των ευρωπαϊκών Ναζιστικών απολιθωμάτων μπορεί  να σημάνει και την διακοπή της τροφοδοσίας της Ευρωπης (λέγε με Γερμανία) με φυσικό αέριο . 
Τα παραπάνω θα επιταχύνουν τις προσπάθειες των ξένων και εντόπιων παραγόντων για την ολοκλήρωση του σχεδίου καταστροφής της χώρας με μνημόνια και ότι άλλο ήθελε προκύψει Ποιος θα τους σταματήσει άλλωστε.
Η ντόπιοι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να εμπνέουν εμπιστοσύνη στους κατακτητές , όπως ακριβώς έχει γίνει μέχρι σήμερα. 
Οι επερχόμενες εκλογές όμως ενέχουν τον κίνδυνο να χαλάσουν την ωραία ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί υπέρ των κατακτητών και να προκαλέσουν πολιτικές ανακατατάξεις. 

Τι θα συμβεί άραγε αν τα κόμματα της σημερινής κυβέρνησης λάβουν συνολικά γύρω στο 15% ; πως θα παραμείνουν στην εξουσία;Ποιος εγγυάται ότι οι ευρωεκλογές δεν θα οδηγήσουν σε βουλευτικές ;(Σ.Σ το άρθρο γράφθηκε τον Μάρτιο του 2014) Τι θα γίνει αν πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ ; Τι θα γίνει εάν οι συνιστώσες του πάρουν υπουργεία και επιδείξουν ανυπακοή ; Βέβαια υπάρχει πάντα η υποψία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί ''αρνάκι'' και υπόδειγμα αστικού κόμματος μετά τις παραινέσεις που έχει δεχθεί η ηγεσία του από διάφορους παράγοντες εντός και εκτός Ελλάδας .Ναι ..αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί 100% ; Και η Χρυσή Αυγή ; εάν εξασφαλίσει το περίφημο 20% που φημολογείται στις κρυφές δημοσκοπήσεις; 
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα σκηνικό ομιχλώδες και έωλο το οποίο δεν ταιριάζει με την μεθοδικότητα των Γερμανών οι οποίοι θα κάνουν ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ για την σταθεροποίηση της χώρας σύμφωνα με τα συμφέροντα τους.
Έχουμε ξαναγράψει για τον κίνδυνο πρόκλησης εξέγερσης και αναταραχών ανάλογων με των Δεκεμβριανών του 2008 όπου γρήγορα η δίκαιη αγανάκτηση της νεολαίας καπελώθηκε από ξένα κέντρα και οδήγησε σε πρωτοφανείς ακρότητες. Τι θα γίνει άραγε αν σε κάθε  παράτυπο μετανάστη δοθεί μεροκάματο 30-50 ευρώ όπως δόθηκε σε ακραία στοιχεία στην Ουκρανια για να συμμετέχει σε ταραχές οι οποίες θα προκαλέσουν την αναβολή των εκλογών ; 
Πιθανό είναι και ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο το οποίο εκτός του ότι θα ανέβαλε τις εκλογές θα αποτελούσε και σανίδα σωτηρίας για το καθεστώς Ερντογάν ο οποίος παραπαίει υπό το βάρος οικονομικών(Σ.Σ τελικά ο Ερντογάν επιβίωσε και έγινε πρόεδρος τον Αύγουστο του 2014-το άρθρο γράφθηκε τον Μάρτιο του 2014). 
Η κατάληψη ενός Ελληνικού νησιού έστω και βραχονησίδας θα συσπείρωνε τον Τουρκικό λαό , θα έδινε συγχωροχάρτι στον Ερντογάν , θα έδινε δικαιώματα και εκτεταμένη ΑΟΖ στην Τουρκία, θα ανάγκαζε την Ελλάδα και Κύπρο να δεχθούν όρους συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο παρακάμπτοντας την χρονοβόρα διπλωματική οδό. Εξάλλου τα σχέδια των Ευρωπαίων προβλέπουν την διάθεση των Κυπριακών κοιτασμάτων δια μέσω της εγγύτερης Τουρκίας.
 Μετά την ήττα της Δύσης στην Ουκρανία-Κριμαία το βάρος θα δοθεί  στην προσπάθεια απορρόφησης του Ιράν στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ .Η Τουρκία είναι η μόνη σταθερή χώρα η οποία συνορεύει με το Ιράν και μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο και σύμμαχο στην προσπάθεια των ΗΠΑ για περαιτέρω προσέγγιση με το Ιράν .Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία συνορεύει με την Συρία όπου ακόμα η κατάσταση είναι ρευστή και οι προσπάθειες της Δύσης για την επικράτηση των ισλαμοφασιστών συνεχείς. 
Η χρησιμότητα της Τουρκίας ως γεωπολιτικού ''πασπαρτού '' ενισχύεται και από τον έλεγχο που έχει στα στενά του Βοσπόρου , θαλάσσια δίοδο υψίστης σημασίας στην Ουκρανική κρίση . Η Τουρκία έχει όλες τις προϋποθέσεις για να της επιτραπεί ως αντάλλαγμα για την χρησιμότητα της να δημιουργήσει ένα θερμό επεισόδιο με την καθημαγμένη Ελλάδα και -γιατί όχι ;_ να αποσπάσει ένα νησί .
Υπάρχει βέβαια  πάντα η πιθανότητα να μην γίνει τίποτα από τα παραπάνω και απλά να δημιουργηθούν νέα πολιτικά κόμματα τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την διάσπαση του εκλογικού σώματος και την διάχυση του σε πολιτικούς σχηματισμούς οι οποίοι θα ανακόψουν την δυναμική ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής . 
Παρόλα αυτά όλα θα κριθούν από τις δημοσκοπήσεις , αν οι κατακτητές μας δεν είναι σίγουροι ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δεν θα απειλήσουν τα σχέδια τους τότε θα πράξουν ανάλογα. Ο θεός μαζί μας

Greek Spirit

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων