Όταν ο Πούτιν ακάθεκτος περιορίζει τους εχθρούς του στην τακτική του ''ώριμου φρούτου'' H Δύση περιμένει την Ρωσία να καταρρέυσει οικονομικά .Η Ελλάδα διπλασίασε την έκταση της το 1912-13 αγνοώντας τα ισχνά της οικονομικά μεγέθη

20-12-2014
Το Hellenic Sunrise αναδημοσιεύει άρθρο του από τον  Μάρτιο ττου 2014 όπου μπορείτε να διαβάσετε ότι οι οικονομικές κυρώσεις αλλά και η τεχνητή πτώση των τιμών του πετρελαίου με στόχο την ρωσική οικονομία αποτελούν απλά ένα ακόμα στάδιο στις δυσκολίες που ο Πούτιν και το επιτελείο του είχαν ήδη προϋπολογίσει από τον Ιανουάριο του 2014 .Στο παρακάτω κείμενο θα δείτε να γίνεται αναφορά στην οιονομική ύφεση η οποία είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα της Ρωσίας στο τέλος του 2013 , ύφεση που δεν σταμάτησε την Ρωσία απο το να δείξει στην Γερμανία και ΗΠΑ ποιος είναι το αφεντικό στην Κριμαία κατά την διάρκει του 2014. Σήμερα ο οικονομικός πόλεμος μαίνεται σε πλήρη ένταση και εκατοντάδες αναλυτές προσπαθούν να προβλέψουν την έκβαση του .Άραγε η Κίνα και οι BRICS θα σταματήσουν να αγοράζουν Αμερικανικά ομόλογα ; Με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ πρέπει να τυπώσουν μέσω FEDERAL BANK τα εκατοντάδες δις δολάρια τα οποία λαμβάνουν κάθε χρόνο από την πώληση ομολόγων σε Κίνα και BRICS. Εάν οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πουλήσουν αυτά τα ομόλογα τότε θα πρέπει να τυπώσουν και άλλο πληθωριστικό χρήμα για να καλύψουν το ήδη τερατώδες έλλειμμα τους. Ένα όμως η Κίνα και οι BRICS σταματήσουν να αγοράζουν αμερικανικά ομόλογα τότε τα νομίσματα τους θα ισχυροποιηθούν έναντι του δολαρίου , κάτι πολύ ανεπιθύμητο για εξαγωγικές οικονομίες όπως η Κίνα. Από την άλλη πλευρά, οι BRICS και η Ρωσία οι οποίες τα τελευταία χρόνια δανείζονταν-κυρίως οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα- σε δολάρια πόσο εκτεθειμένες είναι απέναντι στις ΗΠΑ; .Άραγε η Σαουδική Αραβία έχει τόσα πολλά αποθεματικά κεφάλαια για να στηρίξει την τεχνη΄τη πτώση των τιμών πετρελαίου σε βάθος δύο ετών ; Οι ΗΠΑ ;
Πέρα απο τις αναλύσεις , τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε σε εκατοντάδες σελίδες , υπάρχει και κάτι που ξεχνάμε : το όραμα Πούτιν , η πολιτική λύση των ρωσικών προβλημάτων, η επέλαση εμπρός χωρίς τις οικονομοτεχνικές και γραφειοκρατικές θεωρήσεις .

 Όταν ο Πούτιν ακάθεκτος περιορίζει τους εχθρούς του στην τακτική του ''ώριμου φρούτου'' H Δύση περιμένει την Ρωσία να καταρρέυσει οικονομικά. Η Ελλάδα διπλασίασε την έκταση της το 1912-13 αγνοώντας τα ισχνά της οικονομικά μεγέθη

19 Μαρτίου 2014
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Σεργκέι Μπελιάκοφ η Ρωσική οικονομία έχει εισέλθει σε περίοδο ύφεσης και μάλιστα   αρκετά πριν από την Ουκρανική κρίση.Ο ρυθμός ανάπτυξης το 2013 έπεσε στο 1,3 % από το 3,4% το 2012. Το ρούβλι υποχώρησε κατά 9,4 % έναντι του δολαρίου και ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 6%.Η ιδιωτική κατανάλωση έπεσε, το ίδιο και οι δημόσιες επενδύσεις. Οι εκροές κεφαλαίων ήδη  μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2014 έχουν φτάσει το 35 % του συνόλου των εκροών του 2013. Την ύφεση παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Βλ.Πούτιν την 12 Μαρτίου. 


Σύμφωνα με αναλυτές ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2014 μπορεί να είναι ακόμα και μηδενικός. Το έλλειμμα στο τέλος του 2014 προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 400 δις δολάρια εφόσον τα έσοδα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθούν στα 375 δισ δολάρια και τα έξοδα στα 400 δισ δολάρια.
Η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σε ύφεση από το 2013 ,πολύ πριν την επέμβαση της στην Κριμαία.
Η προσάρτηση της Κριμαίας έχει ήδη κοστίσει 400 εκατομμύρια δολάρια τα οποία διέθεσε η Ρωσία ως έκτακτη οικονομική βοήθεια και υπολογίζεται ότι σε δεύτερη φάση θα απαιτηθούν άλλα 3-5 δις δολάρια για έργα υποδομής , κοινωνικών παροχών , εξομοίωση μισθών .
Ο κ.Πούτιν πιέζεται και από επιχειρηματικούς παράγοντες σχετικά με την έκβαση των οικονομικών κυρώσεων που θα επιβληθούν στην Ρωσία και οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο σε συμφωνίες και επενδύσεις ύψους 180 δισ παγκοσμίως . Πίεση δέχεται και για την αποφυγή υπερφορολόγησης των εγχώριων Ρωσικών επιχειρήσεων για την συμπλήρωση του δημοσιονομικού κενού.

Αναλυτές στις ΗΠΑ και Γερμανία είχαν πάντοτε υπ όψιν τους την ύφεση της Ρωσικής οικονομίας και βιάσθηκαν να συμβουλέψουν υπέρ της ανατροπής Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία πιστεύοντας ότι ο Βλ.Πούτιν δεν θα αντιδρούσε. Παρόλο που αποδείχθηκε το πόσο λάθος ήταν οι εκτιμήσεις των Δυτικών για την αντίδραση της Ρωσίας ακόμα και σήμερα που η προσάρτηση της Κριμαίας είναι γεγονός ,επιμένουν ότι σύντομα Ρωσία θα γονατίσει υπό το βάρος της ύφεσης και των εξόδων που θα υποβληθεί για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στον οικονομικό Ρωσικό ιστό. 
Έχει διαμορφωθεί μια θεωρία στην Δύση που παραπέμπει σε αυτή του ''ώριμου φρούτου'' σύμφωνα με την οποία η Κριμαία θα αποδειχθεί σε χρηματοδοτική μαύρη τρύπα η οποία θα προκαλέσει την οικονομική κατάρρευση της Ρωσίας. Μάλιστα δε αναφέρουν ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη για την Ρωσία εάν τελικά προσαρτήσει και την ανατολική Ουκρανία όπου παρόλο που υπάρχει βιομηχανική υποδομή η παραγωγή ήταν ανέκαθεν προβληματική και επιδοτούμενη απο το Ουκρανικό κράτος απλά και μόνο για να μην κλείσουν εργοστάσια και ανθρακορυχεία και χαθούν θέσεις εργασίας. 
Οι αναλυτές αλλά και τα αφεντικά τους χαμένοι σε ηλίθιες λογιστικές θεωρίες , ανάλογες με αυτές που έχουν επιβάλλει στην Ευρώπη με την συνθήκη του Μάαστριχτ , δεν μπορούν να καταλάβουν πως στην ανθρώπινη ιστορία πάντα υπήρχαν εκτός από τους  ανθρωποειδείς σαυρόποδες και οι αληθινοί ηγέτες που έβαζαν την φιλοπατρία πάνω από λιγδερά λογιστικά κιτάπια. 
http://hellenicsunrise.blogspot.gr/ 
Το δείγμα γραφής της πολιτικής του Πούτιν δόθηκε από το 2012 όταν δόθηκαν αυξήσεις στο στρατιωτικό προσωπικό των Ρωσικών Ε.Δ. και σωμάτων ασφαλείας που έφθασαν στο ιλιγγιώδες 200% (περισσότερα εδώ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2013/06/200.html)  αγνοώντας τους οικονομολόγους οι οποίοι -δικαίως - φοβόντουσαν για αύξηση του πληθωρισμού. Αλλά το δίδυμο Πούτιν -Μεντεβεντεφ δεν σταμάτησε εκεί Την 22 Μαΐου 2013 ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μεντβέντεφ και στα πλαίσια της 60ης  επετείου της σύναψης του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας -Collective Security Treaty Organization (CSTO)- κάλεσε την Ρωσική πολεμική βιομηχανία  για παραγωγή οπλικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας που θα είναι ανώτερα αυτών των Δυτικών.

To Συμφώνο Συλλογικής Ασφάλειας -Collective Security Treaty Organization (CSTO) αποτελεί σύμφωνο για στρατιωτική συνεργασία που υπογράφηκε το 1992 με μέλη την Ρωσία, Αρμενία , Λευκορωσία , Καζακστάν , Κυργιστάν  και Τατζικιστάν.
Ο Βλ.Πούτιν είναι γεμάτος εκπλήξεις και εργάζεται μεθοδικά. H Ρωσία ήδη βρίσκεται  σε αγώνα δρόμου για την υλοποίηση κολοσσιαίου εξοπλιστικού προγράμματος με  το οποίο μέχρι το 2020 θα έχει αντικαταστήσει το 70% όλων των οπλικών συστημάτων.
Μόνο για το 2012 οι δαπάνες για εξοπλισμούς ανήλθαν στο ποσό των $30 δισ.Το εξοπλιστικό πρόγραμμα συνοδεύεται και απο την αναδιοργάνωση και αναδιάταξη  των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και την αναβάθμιση των παροχών και των συνθηκών εργασίας του έμψυχου υλικού . Η Ρωσία  θα διαθέσει 166 δισ δολάρια για το πολεμικό ναυτικό , ποσό που αποτελεί το ένα τέταρτο από τις συνολικές προβλεπόμενες δαπάνες για τον εξοπλισμό των  Ε.Δ μέχρι το 2020 και σύμφωνα με δηλώσεις του Ρωσου προέδρου ο επαναεξοπλισμός του ναυτικού αποτελεί την πιο υψηλή προτεραιότητα για την επόμενη δεκαετία . 
Ο Βλ. Πόυτιν , δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την συμπλήρωση ισοσκελισμένων λογιστικών φύλλων αλλά έχει όραμα. Αυτό τον κάνει ηγέτη και τον καταδικάζει σε επιτυχία. Όσο οι δυσκοίλιοι λογιστές της Δύσης θα  επιδεινώνουν την δυσκοιλιότητα τους καθισμένοι στα γραφεία τους ολόκληρα 24ωρα συλλέγοντας στοιχεία και περιμένοντας την καταστροφή της Ρωσίας τόσο η Ρωσία θα προχωράει όλο και πιο κοντά προς την Ευρώπη . Ήδη η Υπερδνειστερία , αυτόνομη Ρωσική περιοχή στην Μολδαβία ζητά την ένωση με την Ρωσία . Η Υπερδνειστερία απέχει από την Κριμαία κάτι λιγότερο από 300 χιλιόμετρα , απόσταση που διασχίζει το θαλάσσιο μέτωπο της Ουκρανίας.

http://hellenicsunrise.blogspot.gr/ 
Εάν στην Ελλάδα των χρόνων πριν τους  βαλκανικούς πολέμους είχαν κυριαρχήσει οι λογιστές και όχι οι ηγέτες τότε τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα βρίσκονταν ακόμα στην Θεσσαλία.Από το 1900 οι Ελληνικές κυβερνήσεις επανίδρυσαν τις Ελληνικές Ε.Δ. οι οποίες είχαν νικηθεί στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897. Η Ελλάδα εκείνης της εποχής ήταν ενα πάμφτωχο κρατίδιο στο οποίο είχε επιβληθεί Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος μετά από τα δάνεια που πήρε από το εξωτερικό για να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Τουρκία και για να χρηματοδοτήσει την καθημαγμένη οικονομία. Βέβαια ακόμα και τότε πίσω από τους επαχθέστατους δανειακούς όρους βρίσκονταν η Γερμανία .
Παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες οι κυβερνήσεις Θεοτόκη και Ράλλη κατάφεραν σε 10 χρόνια να δημιουργήσουν Ε.Δ οι οποίες θριάμβευσαν στους Βαλκανικούς πολέμους στην ξηρά και στην θάλασσα με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της Μακεδονίας και του μεγαλύτερου μέρους του Αιγαίου. Οι κυβερνήσεις της εποχής εκείνης είχαν καταλάβει ότι η Τουρκική κατοχή και των τελευταίων περιοχών των Βαλκανίων  έφτανε στο τέλος της και σύντομα οι Ελλάδα -Σερβία-Βουλγαρία θα έπρεπε να αναμετρηθούν για την κατάληψη των εδαφών που θα άφηνε η συρρικνούμενη Οθωμανική Αυτοκρατορία. 
Το ίδιο έχει καταλάβει και ο Βλ.Πούτιν .Η Ε.Ε διαλύεται εξαιτίας της Γερμανική βλακείας και βουλιμίας .Οι Γερμανοί για τρίτη φορά προσπαθούν να κατακτήσουν την Ευρώπη και για τρίτη φορά κάνουν το ίδιο λάθος ,το λάθος που κάνουν όλοι οι εγκληματίες , δεν ξέρουν που να σταματήσουν  γεγονός που πάντα έχει ως αποτέλεσμα την σύλληψη τους και την καταδίκη τους.Έχει αναφερθεί εκτενώς στο hellenic sunrise ότι η απληστία της Γερμανίας θα  έχει ως αποτέλεσμα την  ανάδειξη των αντι Ε.Ε. κομμάτων στην επόμενη Ευρωβουλή . Η Ευρώπη θα πέσει σε περιδίνηση η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την διάλυση της Ευρωζώνης ίσως ακόμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το όραμα του Βλ. Πούτιν αλλά και του Ρωσικού λαού είναι η δημιουργία της Ευρασιατικής ένωσης με την συμμετοχή  τουλάχιστον των Ρουμανίας -Βουλγαρίας-Ελλάδας-Μολδαβίας σε ότι αφορά τα δυτικά σύνορα της .
Βέβαια τα οικονομικά προβλήματα της Ρωσίας είναι υπαρκτά και πρέπει να αντιμετωπισθούν. Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβριου του 2014, παράγοντες της Ρωσικής κυβέρνησης επικεφαλεις των αρμόδιων υπηρεσιών και ινστιντούτων για τους υδρογονάνθρακες δήλωσαν ότι προσανατολίζονται πλέον στις εξαγωγές προς την Κίνα-Ινδία και Ασία όπου οι τιμές πώλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι υψηλότερες απο τις Ευρωπαικές. Προς το παρόν οι εξαγωγές προς την Ασία αποτελούν κλάσμα αυτών προς την Ε.Ε αλλά σύντομα θα αυξηθούν .( σ.σ.τελικά τα συμβόλαια αερίου έκλεισαν σε τιμές χαμηλότερες απο αυτές της ευρωπαικής αγοράς-το άρθρο γράφηκε τον Οκτώβριο του 2014)
 Η Rosneft  , η Ρωσική κρατική εταιρία πετρελαίου , σχεδιάζει την σταδιακή μείωση της εκμετάλευσης των κοιτασμάτων της ανατολικής Σιβηρίας και την εντατικοποίηση των δυτικών τα οποία είναι εγγύτερα στις Ασιατικές αγορές.Οι υποτιθέμενες οικονομκές κυρώσεις της Δύσης θα έχουν ως αποτέλεσμα την συσπείρωση και σύσφιξη  των χωρών που φιλοδοξούν να αποτελεσουν την Ευρασιατική ένωση γρηγορότερα απο ότι σχεδιάζανε . 
Οι Ρωσία -Κίνα-Ινδία-Ιράν -Καζακστάν -Τουρκμενιστάν αποτελούν μια μια ένωση καρατών η οποία και τεράστια εσωτερική αγορά αποτελεί αλλά και εξασφαλισμένη ενεργειακά είναι. Η Ρωσία θα συνεχίσει να πουλάει φυσικό αέριο στην Γερμανία μέχρι να αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να κλεισει την στρόφιγγα και να την οδηγήσει στο χάος.Η Γερμανία είναι σε απέλπιδα αναζήτηση υδρογονανθράκων και στο στόχαστρο της έχι βάλει την Ελλάδα και Κύπρο αλλά δεν θα προλάβει.Θα καταστραφεί για μια ακόμα φορά . 
http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7650.html 
Greek Spirit

 Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την ομώνυμη σελίδα του Hellenic Sunrise στο Facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων