Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ- ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ-Το τέλος του Γερμανικού πριγκηπάτου της Ευρώπης


Το τέλος του Γερμανικού πριγκηπάτου της Ευρώπης

15-4-2014  Greek Spirit

 

Η Ουκρανία μετά την ανάμειξη της Γερμανίας στα εσωτερικά της πέφτει στα χέρια της Ρωσίας χωρίς η τελευταία να επέμβει (τουλάχιστον φανερά) Μετά την Κριμαία η Ουκρανία θα χάσει και τις ανατολικές επαρχίες. Βέβαια σε πρώτη φάση οι ανατολικές επαρχίες δεν θα προσαρτηθούν από την Ρωσία αλλά θα αποτελέσουν κομμάτι της νέας Ουκρανικής ομοσπονδίας η οποία θα αποτελείται από τις ανατολικές και δυτικές επαρχίες με την πιθανότητα οι νότιες παραθαλάσσιες όπως η Οδησσός να αποτελέσουν το τρίτο ομόσπονδο κομμάτι. Τουλάχιστον αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο διότι η αναταραχή που σταδιακά κλιμακώνεται στην χώρα μπορεί να βγει εκτός ελέγχου.
Η Γερμανία πλέον δρα και λειτουργεί με γνώμονα την ικανοποίηση των πιστών συμμάχων τους στην Ε.Ε όπως η Πολωνία εγκαινιάζοντας μια πολιτική περιφρόνησης των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών υποβιβάζοντας τα σε ρόλους δουλοπάροικου που δουλεύει για να τροφοδοτεί τους μεγαλοϊδεατισμούς του αφέντη του και των συμμάχων του.

Στις 10 Απριλίου του 2010 το  αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον τότε πρωθυπουργό της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι στο αεροδρόμιο του Σμολένσκ συνετρίβη λίγο πριν τον προορισμό του. Ο Κατσίνσκι μαζί με την σύζυγο του αλλά και και εκπρόσωπους της κοινωνικοπολιτικής ελίτ της Πολωνίας είχαν προορισμό το δάσος Κατίν όπου θα διεξάγονταν εκδηλώσεις μνήμης της σφαγής των 22,000 Πολωνών από τους Ρώσους κατά τον Β' Π.Π.
Ο Λεχ Κατσίνσκι είχε καταφερθεί ανοιχτά κατά της Ρωσίας στο παρελθόν και είχε καταδικάσει την Ρωσική εισβολή στην Γεωργία το 2008 υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία εγκαινίαζε ένα νέο κύκλο επεκτατικών στρατιωτικών επεμβάσεων οι οποίες στο μέλλον θα έθιγαν την εδαφική ακεραιότητα της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής.
Η αλήθεια είναι ότι ο Λεχ Κατσίνσκι δεν χαριζόταν ούτε στην Γερμανία με την οποία είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις  σχέσεις των δύο χωρών τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στις διμερείς σχέσεις τους.
Όλοι νόμισαν πως το αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες του Πούτιν .Οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος ακόμα και σήμερα αποτελούν αντικείμενο αμφισβήτησης.
Οι αντικαταστάτες της κυβέρνησης Κατσίσνσκι, της οποίας τα σημαντικότερα στελέχη σκοτώθηκαν στο αεροπορικό ατύχημα, αποδείχθηκαν πολύ πιο ευέλικτοι στην εξωτερική πολιτική τους αποκαθιστώντας τις σχέσεις τους με την Ρωσία και κυρίως με την Γερμανία. 

Η Πολωνία πλέον αποτελεί σύμμαχο της Γερμανίας με σημασία και βαρύτητα μεγαλύτερη της Γαλλίας.Η Πολωνία έχει ανάλογη έκταση και πληθυσμό με την Γαλλία , δεν διακατέχεται  από σύνδρομα ευρωμεγαλοιδεατισμού, είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Γερμανία και συνορεύει με την Ουκρανία αποτελώντας το εφαλτήριο και την πύλη προς την Ρωσία. 
Πράγματι οι σχέσεις Γερμανίας -Πολωνίας σε όλα τα επίπεδα ισχυροποιούνται αποδεικνύοντας ότι η Γερμανία  προορίζει την κεντρική και νότια Ευρώπη απλά ως ζωτικό έδαφος στο οποίο θα κατοικούν δουλοπάροικοι που θα παράγουν και θα φορολογούνται για να επιτρέπουν στην Γερμανία να επικεντρωθεί για μία ακόμα φορά στην κατάληψη των Ευρασιατικών ανατολικών πεδιάδων. Ποίος είπε ότι η επέκταση προς ανατολάς αποτελούσε αποκλειστικά Χιτλερικό όραμα ;
Οι  αποκαλύψεις σχετικά με την ανάμειξη της Γερμανίας στην χρηματοδότηση του ''Δεξιού Τομέα'' και γενικότερα στην πρόκληση και υποδαύλιση της Ουκρανικής κρίσης αλλά και η φιλογερμανική στροφή της Πολωνίας κάνουν  πολλούς αναλυτές να αμφιβάλλουν για τις φήμες που θέλουν την Ρωσία να έχει προκαλέσει το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο Πολωνός πρωθυπουργός Λεχ Κατσίνσκι μαζί με το υπουργικό συμβούλιο του το 2010. 

Η δυτικές επαρχίες της Ουκρανίας για την Πολωνία αποτελούν την Γαλικία , περιοχή  που ανήκε στην Πολωνία μέχρι τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο  και η οποία αποδόθηκε στην Ουκρανία με την λήξη του.
Η Πολωνία είχε κάθε λόγο να αναμένει ότι θα επωφεληθεί από τη  ανατροπή του φιλορώσου Γιανουκόβιτς και την εγκατάσταση φιλογερμανικής κυβέρνησης στην Ουκρανία. Το σχέδιο ανατροπής Γιανουκοβιτς και η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. και ΝΑΤΟ αποτελούσε για την Πολωνία την αμέσως καλύτερη λύση μετά την κατάκτηση με στρατιωτικά μέσα για την ένωση της Γαλικίας με την Πολωνία.Τα κοινά σύνορα εντός της Ε.Ε.θα αποτελούσαν την προσφορότερη πολιτική λύση για την σύνδεση της Γαλικίας με την Πολωνία. 
Η ενδεχόμενη είσοδος της Ουκρανίας στην Ε.Ε.και το ΝΑΤΟ θα αποτελούσε μια λύση στην οποία όλα τα μέρη (Γερμανία -Πολωνία-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ) θα αποκόμιζαν οφέλη.Η Γερμανία θα αποκτούσε τον έλεγχο της χώρας που συνορεύει με την Ρωσία, η Πολωνία θα αποκτούσε απρόσκοπτη πρόσβαση στην Γαλικία , η Ε.Ε. θα επέκτεινε την ισχύ της και τέλος το ΝΑΤΟ και η αντιπυραυλική ασπίδα του  θα βρίσκονταν πλέον στα σύνορα της Ρωσίας.

Βέβαια το σχέδιο απέτυχε με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο πανικός της Πολωνίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας σχετικά με επικείμενη εισβολή της Ρωσίας αποδεικνύει το βάρος των ενοχών που φέρει η Πολωνική κυβέρνηση για την από κοινού με την Γερμανία πρόκληση αστάθειας στην Ουκρανία. 
Η Πολωνία δεν συνορεύει με την Ρωσία παρά μόνο με τον Ρωσικό θύλακα του Καλίνγκραντ.Συνεπώς η εισβολή των Ρωσικών στρατευμάτων θα πρέπει να θεωρείται απίθανη και μόνο εάν η Ρωσία καταλάβει τις Βαλτικές χώρες ή ολόκληρη την Ουκρανία θα μπορέσει να εισβάλει και στην Πολωνία. 
Παρ όλα αυτά η Πολωνία κάνει συνεχείς εκκλήσεις στο ΝΑΤΟ απαιτώντας την εγκατάσταση τουλάχιστον δύο ΝΑΤΟικών Ταξιαρχιών στο έδαφος της.   
Την ίδια στιγμή ο αντιευρωπαϊσμός και αντιγερμανισμός παίρνει πλέον την μορφή των ακροδεξιών και ευρωσκεπτιστικών κομμάτων τα οποία θα αποτελέσουν το 25-30% του επόμενου ευρωκοινοβουλίου που θα προκύψει από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η οικονομική καταστροφή της Ευρώπης πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί . Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει , το χρέος της είναι στο 170 % του ΑΕΠ, η οικονομία της χώρας δεν βρίσκεται σε ύφεση αλλά έχει καταρρεύσει.
Οι εκατομμύρια άνεργοι ούτε καταναλώνουν αλλά ούτε και πληρώνουν φόρους . Η πρόσφατη περίφημη έξοδος της χώρας στις ΄΄αγορές΄΄ για δανεισμό αποτελεί το τελευταίο κόλπο της Γερμανίας και της Ε.Κ.Τ. . Η άντληση ενός ευτελούς ποσού από την πώληση ομολόγων τα οποία αγόρασαν οι ίδιοι οι δανειστές μας , αποτελεί επικοινωνιακό τρικ με το οποίο ελπίζουν να μετατεθεί στο απώτερο μέλλον η οριστική κατάρρευση της οικονομίας της Ελλάδας
.Η Ελλάδα φορτώνεται με περισσότερο χρέος με την ελπίδα ότι κάποιο θαύμα θα συμβεί στο μέλλον το οποίο θα αποσοβήσει τον κίνδυνο της ολοκληρωτικής κατάρρευσης.
Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι μείωση των εισοδημάτων και της κατανάλωσης , η μείωση της φοροδοτικής ικανότητας, η μείωση της χρηματοδότησης με δανεισμό από δανειακές συμβάσεις με την τρόικα, η αύξηση της ανεργίας σε ποσοστά πάνω από 30% θα οδηγήσουν σύντομα στην ολοκληρωτική κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας η οποία θα συμπαρασύρει η θα επιφέρει τρομερό πλήγμα και στην ευρωζώνη.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες καθημερινά πλέον συγκρούονται σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με την αστυνομία διαδηλώνοντας εναντίον της φτώχειας και της ανεργίας.Ακόμα και σε χώρες που δεν ανήκουν στο ευρωπαϊκό νότο όπως στο Βέλγιο οι πολίτες πλέον συγκρούονται με την αστυνομία σε αιματηρές διαδηλώσεις .

Η Ευρώπη είναι σχεδόν σίγουρο ότι ακόμα και μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι θα αντιμετωπίσει ενεργειακή κρίση . Ο Ρώσος πρόεδρος απέστειλε επιστολή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες τους οποίους προειδοποιούσε ότι εάν δεν διευθετηθούν οι οφειλές της Ουκρανίας προς την Gazprom ύψους 2,2 δις δολ. (το συνολικό χρέος υπερβαίνει τα 16 δις)  θα σταματήσει την παροχή αερίου προς την Ευρώπη. Το σταμάτημα της παροχής φυσικού αερίου θα πλήξει θανάσιμα την βιομηχανική παραγωγή  της Γερμανίας .Ο κ Πούτιν μάλιστα δεν χάνει την ευκαιρία να παίξει με την αγωνία της Ε.Ε.και να πλήξει το κύρος της.Απαίτηση του Ρώσου προέδρου είναι η συνδιάσκεψη σε επίπεδο υπουργών οικονομικών και ενέργειας των χωρών της Ε.Ε. και όχι η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Μέχρι σήμερα η Ε.Ε. δεν έχει αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της. Τολμώντας μια πρόβλεψη θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η Ε.Ε. θα αφήσει το θέμα να εκκρεμεί πιστεύοντας ότι τελικά η Ρωσία δεν θα πραγματοποιήσει τις απειλές της, τακτική που θα αποβεί ολέθρια..

Η Γαλλία είναι έτοιμη να εισέλθει σε καθεστώς επιτήρησης της οικονομίας της ανάλογο με τα βλακώδη ''μνημόνια'' του ευρωπαϊκού νότου.Η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης σε διάλυση.

Η Ρωσία στηρίζει , παρέχει μέσα και χρήμα στα ακροδεξιά κόμματα των ευρωπαϊκών χωρών και εργάζεται στην δημιουργία φιλορωσικής προπαγάνδας μια έτσι κι αλλιώς εύκολη αποστολή στην σημερινή Ευρώπη της οποίας οι πολίτες αποστρέφονται πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο το δύσκολο μέρος θα αποτελέσει η συνεργασία των ακροδεξιών κομμάτων σε μια κοινή αντιευρωπαϊκή ιδεολογική πλατφόρμα.Τα ακροδεξιά κόμματα ( και όχι τα ευρωσκεπτιστικά όπως του Νάιτζελ Φάραντζ και Πέπε Γκρίλο) εκτός από την αντίθεση τους στην ευρωπαϊκή ένωση πρεσβεύουν και εθνικιστικές ιδέες οι οποίες συχνά στρέφονται εναντίον των όμορων χωρών με αποτέλεσμα την αδυναμία προσέγγισης . Πως θα μπορούσε η Χ.Α. να συνεργασθεί με το εθνικιστικό ΑΤΑΚΑ της Βουλγαρίας την στιγμή που το τελευταίο στεγάζει τον Βουλγαρικό αλυτρωτισμό για την Μακεδονία ; 

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία μετά από δέκα χρόνια υποταγής στην Ε.Ε αρχίζουν να καλοβλέπουν την προοπτική ένταξης τους στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας. Οι φτωχές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ βλέπουν ότι πέρα από τις εθνικιστικές εκφάνσεις της προσάρτησης της Κριμαίας οι κάτοικοι της αύξησαν ή θα αυξήσουν τους μισθούς τους και συντάξεις κατά τρεις φορές, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πούτιν, μέχρι να φθάσουν στον Ρωσικό μέσο όρο.Η Ρωσία από δω και πέρα θα παρουσιάζεται ως εναλλακτική λύση κηδεμονίας των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ των οποίων οι προσδοκίες προδόθηκαν από την Ε.Ε.

Η Φινλανδική οικονομία εισέρχεται σε κρίση την στιγμή που η Σουηδία προσπαθεί να συνέλθει από τις ταραχές του περασμένου έτους που προκάλεσαν οι μετανάστες. Και οι δύο χώρες μετά την Ουκρανική κρίση φοβούνται για την εδαφική τους ακεραιότητα.

Η Σκωτία απαιτεί την απόσχιση της από το Ηνωμένο Βασίλειο παίρνοντας μαζί της τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Βόρειας Θάλασσας.Η Καταλονία, Κορσική, Βενετία απαιτούν με την σειρά τους  την απόσχιση τους από τα κράτη των οποίων αποτελούν επαρχίες σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή ήπειρος βρίσκεται σε παρακμή. Θυμίζει λίγο από Οθωμανική αυτοκρατορία της οποίας ο Σουλτάνος και οι τοπικοί άρχοντες δεν ενδιαφέρονταν για την ανάπτυξη και τις τύχες των ραγιάδων αρκεί οι τελευταίοι να υπήρχαν σε ικανούς αριθμούς που να τους επέτρεπαν να πληρώνουν κεφαλικό αλλά και σαρκικό φόρο. Εάν σήμερα στην Ευρώπη λαμβάνεται κάποια απόφαση υπέρ των πολιτών της αυτό οφείλεται σε κάποια απομεινάρια της πολιτικής των ιδρυτών και προαγωγών της ευρωπαϊκής ιδέας τα οποία ξέφυγαν της προσοχής της Γερμανίας. Η επίλυση και εξομάλυνση θεμάτων που άπτονται των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών όπως η ιθαγένεια, η μετανάστευση εντός Ε.Ε. και τα εργασιακά δικαιώματα  έχουν αφεθεί στη κρίση των επί μέρους κρατών και η γερμανοκρατούμενη ελίτ της Ε.Ε. ασχολείται μόνο με ότι έχει σχέση με το κεφάλαιο και τον έλεγχο του όπως π.χ. η δημιουργία της τραπεζικής ένωσης και η άσκηση ελέγχου των τραπεζών από την Ε.Κ.Τ δηλαδή από την Γερμανία. 

Από την άλλη πλευρά η Ρωσία συνάπτει συμμαχίες με την Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα , το Ιράν την Νότιο Αφρική και καταργεί το δολάριο ως νόμισμα των μεταξύ τους συναλλαγών κλονίζει την Αμερικάνικη οικονομία θέτοντας την αιτία για την επερχόμενη παγκόσμια σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και των όποιων συμμάχων εναντίον Ρωσίας ,Ινδίας και Κίνας. 

Η Ευρώπη θα πληγεί πρώτη από αυτή την σύγκρουση και θα είναι εντελώς απροετοίμαστη ευρισκόμενη σε βαθύτατη οικονομική ,πολιτική και πολιτειακή κρίση. Είναι απίστευτο το πως μία ολόκληρη ήπειρος βρίσκεται σε απόλυτη διάλυση υπό το καθεστώς  ενός κράτους το οποίο έχει σφετεριστεί κάθε νόμιμο θεσμό για την κατάληψη της ηγεμονίας και το οποίο έχει θέσει σε καθεστώς σοκ του ευρωπαίους οι οποίοι ανίκανοι να αντιδράσουν συλλογικά αναμένουν την τελική καταστροφή της.Η Γερμανία πλέον με την κοντόφθαλμη γεωπολιτική θεώρηση της και την απόλυτη έλλειψη συναίσθησης του κινδύνου και της ευθύνης έχει ρημάξει την Ευρώπη και τους λαούς της για να διεξάγει ΄΄το κηνύγι της αλεπούς'' στις ανατολικές ευρασιατικές πεδιάδες με τους κολαούζους της και τους αυλοκόλακες.

Το τέλος της Γερμανικής δεσποτείας στην Ευρώπη έρχεται αλλά δυστυχώς στην πτώση του θα συμπαρασύρει και του αθώους Ευρωπαίους οι οποίοι θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο.
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr
 Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή
Greek Spirit


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων