Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ -ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Το Hellenic Sunrise από τον Ιούλιο του 2014 είχε προβλέψει πρώτο ότι οι Πούτιν- Μερκελ εργάζονται μυστικά για την επίτευξη συμφωνίας ειρήνευσης της Ουκρανίας και μάλιστα με τους όρους που θα υπαγορεύσει ο Πούτιν. Σήμερα 22 Ιανουαρίου 2015 δημοσιέυματα στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι πράγματι οι δύο χώρες έχουν έτοιμη την σύναψη συμφωνίας. Συγκεκριμένα μετά απο την διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας-Ρωσίας-Γαλλίας και Γερμανίας και δια στόματος του Γερμανου υπουργού Σταινμάιερ έγινα οι πρώτες δηλώσεις οι οποίες καταδεικνύουν ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για την διχοτόμηση της Ουκρανίας από την Ε.Ε .Διαβάστε παρακάτω την πρόβλεψη του Hellenic Sunrise πριν από έξι μήνες.

 Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ -ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

9 Ιουλίου 2014
 Greek Spirit

Από μια πρώτη θεώρηση των πραγμάτων φαίνεται ότι η Γερμανία υπέστη μια γεωπολιτική ήττα στην υπόθεση της Ουκρανίας . Η Γερμανία με την άδεια ή τέλος πάντων την ανοχή των ΗΠΑ υποκίνησε σειρά αναταραχών στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας το Ταταρικό στοιχείο αλλά πρωτίστως τον ΄Δεξιό Τομέα'', μια νεοναζιστική οργάνωση η οποία δεν αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην ανατολική Ευρώπη. Χώρες όπως η Ουκρανία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Λετονία θεωρούν την ναζιστική Γερμανία του Β'Π.Π. ως απελευθερωτή τους από τον Ρωσο-Σοβιετικό ζυγό.


Η αντίδραση Πούτιν γρήγορα έβγαλε την Γερμανία από τις αυταπάτες της και η προσάρτηση της Κριμαίας παγίωσε την πόλωση μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας . Η Ρωσία και Γερμανία είναι και πάλι θανάσιμοι εχθροί...ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα ;

Η προσάρτηση της Κριμαίας αποτέλεσε ένα αριστούργημα από πλευρά εκτέλεσης και έφερε προ τετελεσμένου όλη την Δύση. Ωστόσο η επανάληψη του ίδιου φαινομένου στην ανατολική Ουκρανία όπου το 50% του πληθυσμού αποτελείται από Ρώσους δεν είναι το ίδιο εύκολο. Δεν είναι ακατόρθωτο, απλά θα απαιτήσει ακόμα πιο καλή προετοιμασία και στρατηγική και ίσως την συνεργασία , ναι την συνεργασία , μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας.
Η Γερμανία εκτός από την ήττα που υπέστη στην Ουκρανία με την προσάρτηση της Κριμαίας πρέπει να συμβιβαστεί και με το γεγονός της έλευσης του ΔΝΤ στην χώρα. Το ΔΝΤ είναι ελεύθερο να αναλάβει την οικονομία της Ουκρανίας , κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνηση της , εφόσον η Ουκρανία δεν είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Το ΔΝΤ είναι ΄΄καπελωμένο από τις ΗΠΑ ενώ η Τρόικα που έχει υποτάξει την Ελλάδα είναι συνδυασμός Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ. Δηλαδή η Γερμανία άνοιξε χωρίς να το θέλει διάπλατα την πόρτα για την έλευση των ΗΠΑ στην Ουκρανία υπό το σχήμα του ΔΝΤ. 

Η Γερμανία πλέον χάνει και την μάχη των οπισθοφυλακών. Εκεί που ήλπιζε ότι θα ασκήσει την οικονομική επιρροή της σε ότι απομείνει από την Ουκρανία ξαφνικά έρχεται το αμερικανόφερτο ΔΝΤ και της παίρνει την μπουκιά από το στόμα. 

Βέβαια η πολιτική του ΔΝΤ θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ουκρανίας.Η αύξηση στο φυσικό αέριο κατά 40% απλά θα σημάνει τον θάνατο των Ουκρανών από το κρύο τον επόμενο χειμώνα .Μειώσεις μισθών -συντάξεων , μειώσεις κρατικών δαπανών για υγεία θα συμπληρώσουν το τοπίο της καταστροφής .Στην Ελλάδα είμαστε έμπειροι πλέον σε αυτά.

Δεν αποκλείεται η Γερμανία να συνεργαστεί με τον Πούτιν με μια συμφωνία η οποία θα προβλέπει την τελική απόδοση της ανατολικής Ουκρανίας στην Ρωσία και της δυτικής στην Γερμανική σφαίρα επιρροής χωρίς τον βραχνά του ΔΝΤ.
Η Γερμανία κάλλιστα θα μπορούσε να υποδαυλίσει άλλη μια φορά αναταραχές στην δυτική -Γερμανόφιλη- Ουκρανία με αιτία τις ανθρωποκτόνες πολιτικές του ΔΝΤ.
Τίποτα πιο εύκολο από το να βγάλεις στους δρόμους κυριολεκτικά απελπισμένους πολίτες που θα διαδηλώνουν για το δικαίωμα της βιολογικής τους επιβίωσης.
Ταυτόχρονα στην Ρωσόφιλη ανατολική Ουκρανία η Ρωσία θα συνεχίσει να  υποκινεί αναταραχές εναντίον της κυβέρνησης  Ποροσένκο η οποία έχει ήδη αναθέσει την καταστολή τους σε μισθοφόρους της BLACKWATER και το Ουκρανικό στρατό οποίος επιχειρεί εναντίον αμάχων με συστοιχίες πυραύλων και βαρέως πυροβολικού

Η Γερμανία από την αρχή της κρίσης  έχει αφήσει την Ουκρανική υπόθεση εν λευκώ στα χέρια της διπλωματίας των ΗΠΑ. Τζόν Κέρι και Λαβρόφ, οι ΥΠΕΞ Αμερικής και Ρωσίας συνδιασκέπτονταν για το μέλλον της Ουκρανίας, ο πρόεδρος Ομπάμα περιόδευσε στην Ευρώπη την στιγμή που οι Γερμανοί προσπαθούσαν με την απουσία τους στην διπλωματική σκηνή να κατευνάσουν τις εντυπώσεις που δημιούργησαν με την παρέμβαση τους στα εσωτερικά της Ουκρανίας.
Οι Γερμανοί θα μπορούσαν να δοκιμάσουν και πάλι την τύχη τους στην Ουκρανία-η τουλάχιστον στην μισή-  προσπαθώντας να εισέλθουν από την πίσω πόρτα με την βοήθεια της Ρωσίας

Η συμφωνία Γερμανίας και Ρωσίας για το μοίρασμα της Ουκρανίας θα αποτελούσε την σοφότερη επιλογή για τους Γερμανούς οι οποίοι από εκεί που είχαν χάσει ολοκληρωτικά την χώρα θα έχουν την ευκαιρία για την δημιουργία προτεκτοράτου στην μισή .Οι δε Ρώσοι θα απέφευγαν την δαπανηρή στρατιωτική εισβολή , θα απέφευγαν την διεθνή κατακραυγή μιας στρατιωτικής επέμβασης και θα εμφανίζονταν ως ελευθερώτες των Ρώσων της ανατολικής Ουκρανίας και ως εγγυητές του δικαιώματος τους στην αυτοδιάθεση. Όλα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.Ο κ.Πούτιν από θέση ισχύος θα μπορούσε να απαιτήσει από τη Γερμανία ως όρο την υποστήριξη της για την  προσάρτηση της Υπερδνειστερίας και ένα διάδρομο ελεύθερης πρόσβασης που θα πέρναγε από τα παράλια της Ουκρανίας στον άξονα Κριμαίας -Οδησσού -Υπερδνειστερίας , διάδρομος που θα ένωνε την Υπερδνειστερία με την Κριμαία.

Συμφωνία τέτοιου τύπου δεν θα ήταν πρωτάκουστη.Έχει συμβεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 1939 με το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης ή Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ. Με αυτό το σύμφωνο ο Χίτλερ εγγυόταν ότι σε ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της Πολωνίας δεν προχωρούσε πέρα από τα μισά της έκτασης της χώρας αφήνοντας τις ανατολικές επαρχίες στην διάθεση της Σοβιετικής Ρωσίας. Το σύμφωνο υπογράφηκε στις 23 Αυγούστου 1939 και την 1η Σεπτεμβρίου η Γερμανία εισέβαλε στην δυτική Πολωνία . Δεκαεφτά μέρες αργότερα η Σοβιετική Ρωσία εισβάλλει στην ανατολική Πολωνία και καταλαμβάνει το τμήμα που είχε συμφωνήσει με το σύμφωνο Μολότωφ.
Ο Στάλιν βέβαια δεν πίστεψε ποτέ ότι ο Χίτλερ θα τηρούσε τα συμφωνημένα και δεν θα επιτίθονταν προς ανατολάς , αλλά κέρδισε  χρόνο μέχρι την Γερμανική εισβολή για την αναδιοργάνωση και εξοπλισμού του κόκκινου στρατού. Πράγματι τον Ιούνιο του 1941 ο Χίτλερ παραβίασε το σύμφωνο και με το σχέδιο ''Μπαρμπαρόσα'' εισέβαλε προς ανατολάς.

Ο κ.Πουτιν σήμερα δεν εμπιστεύεται την Γερμανία της κ. Μέρκελ , ωστόσο η σύναψη συμφωνίας για το μοίρασμα της Ουκρανίας χωρίς στρατιωτική επέμβαση με την μορφή εισβολής αλλά και η δημιουργία σε πρώτη φάση αυτόνομων και αυτοδιοικούμενων ανατολικών Ρωσόφιλων Ουκρανικών επαρχιών θα αποτελέσει μια λύση με μικρότερο οικονομικό και διπλωματικό κόστος. Η προσάρτηση της Κριμαίας του ενάμιση εκατομμυρίου κατοίκων  θα στοιχίσει τρία με τέσσερα δις δολάρια. Η προσάρτηση των δέκα εκατομμυρίων Ρώσων του Ντόνετσκ-Λουγκάνσκ-Χάρκοβου θα στοίχιζε πολλαπλάσια. Η δημιουργία μια αυτόνομης περιοχής σε πρώτη φάση θα έδινε χρόνο στην Ρωσία να συγκεντρώσει  κεφάλαιά από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων στις αγορές της Ασίας, τα οποία είναι απαραίτητα για την τελική προσάρτηση των ανατολικών Ουκρανικών επαρχιών.

Τα εγκλήματα που διαπράττονται κάθε μέρα εναντίον αμάχων στην αν.Ουκρανία αποτελούν μέρος των οδηγιών εθνοκάθαρσης και καταπνιξης του αποσχιστικού κινήματος από ''εμπειρογνώμονες΄΄ των ΗΠΑ . Παρόμοια εγκλήματα είχαν διαπραχθεί και στην Γιουγκοσλαβία αλλά τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η ''δειθνής ' κοινότητα και έτσι κανείς δεν μπορούσε να κατηγορηθεί.Στην περίπτωση της Ουκρανίας η ''διεθνής κοινότητα '' κρύβεται πίσω απο τους μισθοφόρους και τους χρήσιμους ηλίθιους Ουκρανούς ολιγάρχες οι οποίοι και θα αναλάβουν το βάρος των ευθυνών και τις κατηγορίες. Η Ουκρανία είναι Ευρώπη και όχι κάποια απομακρυσμένη Αφρικανική επαρχία για την οποία κανείς δεν ενδιαφέρεται εάν δοκιμάζεται από εθνοκτονία.Ο πρόεδρος Ποροσένκο γνωρίζει ότι οι επιχειρήσεις του στρατού του εναντίον αμάχων που μέχρι 3 μήνες ήταν Ουκρανοί πολίτες δεν μπορεί να συνεχισθεί χωρίς να αποκλεισθεί η πιθανότητα εμπλοκής του σε ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας. Μήπως ο Ποροσένκο θα ήταν καλύτερο να φερθεί πιο έξυπνα αποδεχόμενος την διχοτόμηση της Ουκρανίας σε δυτική και αυτονόμη ανατολική ;

Ο Πούτιν με την αξιοσημείωτη υπομονή του προσπαθεί να δώσει το μήνυμα της συνεργασίας στην Γερμανία γνωρίζοντας ότι εάν υποκύψει στις πιέσεις της ρωσικής κοινής γνώμης για επέμβαση στην χειρότερη περίπτωση θα πυροδοτήσει τον Γ ΠΠ και στην καλύτερη θα νομιμοποιήσει τις ΗΠΑ στο άνοιγμα μετώπων στα στενά του Βοσπόρου  την Γεωργία και την Τσετσενία. 
Το Ευρασιατικό όραμα του Πούτιν πρεσβεύει την ένωση της Ευρώπης με την Ρωσία όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και με όλη την οικονομική υποδομή της. 

Ο Πούτιν πρόσφατα απέπεμψε τον γεωπολιτικό του σύμβουλο και μέντορα καθ.Αλ Ντούγκιν από το πανεπιστήμιο της Μόσχας σε μια κίνηση περισσότερο συμβολικού χαρακτήρα, εφόσον οι δεσμοί Πούτιν-Ντούγκιν είναι άρρηκτοι και πέρα απο κάθε Μέρκελ και κάθε Γερμανό πολιτκό . Η αποπομπή του  Ντούγκιν ο οποίος πρεσβεύει την σκληροπυρηνική και περισσότερο ιμπεριαλιστική  ευρασιατική προοπτική αποτελεί κίνηση του Πούτιν προς την Γερμανία για την αποκλιμάκωση της έντασης  στις σχέσεις τους. 

Σύμμαχος του Πόυτιν αποτελεί η αποκάλυψη ενός ακόμα σκανδάλου κατασκοπίας εις βάρος της Γερμανίας από τις ΗΠΑ το οποίοι προστίθεται στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων ανώτατων Γερμανών κυβερνητικών από τις ΗΠΑ.

Στη Γερμανία αυτή την στιγμή η κοινή γνώμη συνειδητοποιεί ότι οι ΗΠΑ μετά τον Β'ΠΠ χρησιμοποίησαν την Γερμανία ως ''μαξιλάρι '' στην πρώην σοβιετική απειλή αλλά και ότι πέρα από αυτό οι ΗΠΑ ελέγχουν τον γερμανικό τύπο και πολιτική σκηνή σε απόλυτο βαθμό.

Διαμορφώνεται πλέον μια νέα τάση στην Γερμανία , τάση που πρεσβεύει την απεξάρτηση της από δήθεν συμμάχους και την ανάληψη μιας ακόμα πιο ανεξάρτητης παρεμβατικής πολίτικης της χώρας στο παγκόσμια σκηνή με στόχο την εξυπηρέτηση και μόνο των γερμανικών συμφερόντων, παρέμβαση η οποία δεν θα περιορίζεται μόνο στην μέχρι σήμερα γνωστή οικονομική κατοχή αλλά θα επεκταθεί και σε στρατιωτική όπου χρειάζεται. 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανώτατοι Γερμανοί πολιτειακοί παράγοντες εκφράζονται όλο και πιο ανοιχτά για την αναγκαιότητα της αποκήρυξης των ευθυνών για  της Γερμανίας για το μιλιταριστικό παρελθόν της και το ξεπέρασμα της συλλογικής ενοχής . Πλήθος γερμανικών  think tanks και πολιτειακών παραγόντων σφυροκοπούν την γερμανική κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα της χρησιμοποίησης του γερμανικού στρατού στο εξωτερικό για την διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας.

Βέβαια σε καμία περίπτωση η Γερμανία δεν τολμούσε να αντιπαρατεθεί με την Ρωσία σε στρατιωτικό επίπεδο. Η Γερμανία στην όψιμη προσπάθεια για την απεξάρτηση της από τις ΗΠΑ και μεθυσμένη απο την επιτυχία του Δ οικονομικού  Ράιχ στην Ευρώπη θα προτιμούσε επιτέλους να φερθεί με  διπλωματικό τρόπο στην Ουκρανική κρίση  στα πλαίσια μιας ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής η οποία να ξεπερνάει το πρώτυπο του Ούνου τραμπούκου -πρωτοπαλίκαρου  και να συνεργασθεί παρασκηνιακά με την Ρωσία.

Ωστόσο η ιστορία έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι ακόμα και αν επιτευχθεί ο διαμοιρασμός της Ουκρανίας μεταξύ Γερμανίας Ρωσίας , ακόμα και αν οι ΗΠΑ δεχθούν να χάσουν το παιχνίδι στην περιοχή , η τελική έκβαση των πραγμάτων θα καθορισθεί  από την αλαζονεία της Δύσης η οποία αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει  στην έναρξη του Γ ΠΠ .


Greek Spirit  
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων