Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ (Αναδημοσίευση)

Αναδημοσιεύεται σήμερα 3-1-2016 το παρακάτω κείμενο που έχει γραφεί το 2014. Το κείμενο αυτό καθίσταται επίκαιρο μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις ότι το ΝΑΤΟ μετακινεί με τραίνα τεθωρακισμένα απο τις ευρωπαϊκές χώρες προς ανατολάς αλλά σε άγνωστο κατά τα άλλα προορισμό. Είναι φανερο ότι τα τεθωρακισμένα προορίζονται για τα σύνορα Ρωσίας -Ευρώπης , σε όλο το μήκος τους από την Μολδαβία έως και τις χώρες τις Βαλτικής.Οι μεταφορές αυτές των τεθωρακισμένων λαμβάνουν χώρα από το 2014 οπότε και η Ρωσία ανακατέλαβε την Κριμαία.Ο πόλεμος στην Συρία επισκίασε την ουκρανική κρίση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Πούτιν δεν έπαψε να προετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή
7-4-2014
Greek Spirit
Αναμφίβολα ο κ.Πούτιν επέδειξε στην Ουκρανική κρίση και κατόπιν στην προσάρτηση της Κριμαίας ότι αποτελεί όχι απλά ένα υπολογίσιμο αντίπαλο για την Δύση αλλά και ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας τελικά κατέληξαν σε φάρσα.Η δε Γερμανία ούτε που συζητάει πλέον για οικονομικές κυρώσεις γνωρίζοντας ότι το σπάσιμο των εμπορικών δεσμών με την Ρωσία θα αποτελέσει πυροβολισμό στα πόδια της οικονομίας της. Η Ρωσία κινήθηκε γρήγορα, αποτελεσματικά, μεθοδικά και σε κάθε δεδομένη στιγμή είχε το προβάδισμα.
Ωστόσο ο πόλεμος αρχίζει οπότε νομίζεις ως πιο κατάλληλη στιγμή αλλά δεν μπορείς να τον σταματήσεις παρά μόνο όταν έχεις κατανικήσει τον εχθρό σου. Ενδιάμεσες λύσεις δεν υπάρχουν.


Η Δύση οργανώνεται , αργά αλλά σταθερά . Την περασμένη εβδομάδα (1-4-2014) το hellenic sunrise  είχε γράψει για την συνεννόηση ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας  σχετικά με την μείωση των τιμών πετρελαίου διεθνώς (ΕΔΩ) .Το σχέδιο αυτό συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του Μ. Ομπάμα στην Σ.Αραβία την περασμένη εβδομάδα αμέσως μετά την περιοδεία του στην Ευρώπη.Η μείωση της τιμής του πετρελαίου θα επιτευχθεί με την αύξηση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας και αν κριθεί απαραίτητο θα προστεθεί και η διάθεση πετρελαίου από τα 700 εκ. βαρέλια των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ. 

ΗΠΑ εμπνεύστηκαν το παραπάνω σχέδιο από την παρόμοια πτώση των τιμών του που συνέβη το1986 και οδήγησε στην μείωση των εσόδων από τις εξαγωγές πετρελαίου της τότε Σοβιετικής Ένωσης . ΤΟ 1986 η τιμή του βαρελιού έπεσε από τα 30 δολ στα 10 .Η οικονομία της Σοβιετικής Ένωσης εξαρτιόνταν στον ίδιο βαθμό με την οικονομία της σημερινής Ρωσίας από τα έσοδα των εξαγωγών και η μείωση της τιμής του πετρελαίου την τραυμάτισε θανάσιμα με αποτέλεσμα   μόλις πέντε χρόνια μετά η ΕΣΣΔ να καταρρεύσει.

Η Ουκρανική κρίση και η επίδειξη της στρατιωτικής ισχύος της Ρωσίας εξαναγκάζει το ΝΑΤΟ, δηλαδή τις ΗΠΑ, να επανατοποθετήσει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ευρώπη. Ήδη ανακοινώθηκε η αποστολή μίας ταξιαρχίας του στρατού των ΗΠΑ στην Πολωνία . Βέβαια η σύγκριση με τις 200,000 προσωπικού που διατηρούσε το ΝΑΤΟ το 1991 με τις σημερινές 10,000 ( έστω 13,000 με την άφιξη της νέας Ταξιαρχίας) είναι αστεία , ωστόσο καταδεικνύει την απαρχή της αλλαγής της στάσης του . Οι ΗΠΑ υπό το βάρος των εξελίξεων και των κραυγών αγωνίας και οιμωγών της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής αναγκάζονται να διαθέσουν δυνάμεις τις οποίες προόριζαν για τον έλεγχο της Κίνας, αλλά και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες δυνάμεις που προόριζαν για ενδεχόμενο χτύπημα στο Ιράν.

Είναι ακόμα νωρίς για να διαμορφωθεί η σαφή εικόνα και το τελικό εύρος  των παραπάνω μέτρων της Δύσης. Είναι σίγουρο ότι ο κ.Πούτιν έχει προϋπολογίσει τους παραπάνω κινδύνους. Ειδικά το χτύπημα που θα υποστεί η Ρωσική οικονομία από ενδεχόμενη πτώση των τιμών των υδρογονανθράκων θα είναι μοιραίο.Εκτός από τα έσοδα που θα απολέσει υπάρχει ο κίνδυνος να τιναχθεί το Ευρασιατικό όραμα του Πόυτιν στον αέρα. Η Ευρασιατική Ένωση που θέλει να συστήσει ο Πούτιν έχει ανάγκη την Κίνα. Η Κίνα με την σειρά της έχει ανάγκη από 600 εκ. βαρέλια πετρελαίου τον χρόνο και θα στραφεί προς την πλευρά που θα της τα εξασφαλίσει απρόσκοπτα και φθηνά. Εάν το Αραβο-δυτικό πετρέλαιο καταστεί πιο φθηνό τότε η Κίνα εκ των πραγμάτων θα αμφιταλαντευθεί μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Σε κάθε περίπτωση οι Ρώσοι θα πρέπει να πουλήσουν σε ακόμη χαμηλότερη τιμή από αυτή των Αραβο-δυτικών ανταγωνιστών τους.
Όσο για την συγκέντρωση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη παρόλο που προς το παρών είναι αναιμική διαμορφώνει μια τάση η οποία μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει πρόβλημα για την Ρωσία.

Ο κ.Πούτιν θα πρέπει να δράσει πάλι πρώτος μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις , για να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η μόνη λύση είναι η στρατιωτική εισβολή στην Μ.Ανατολή δια μέσω Γεωργίας-Αρμενίας -Τουρκίας-Συρίας και Ιράν. Έτσι θα εξασφαλίσει τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου, τον έλεγχο της παραγωγής των κοιτασμάτων της Σ.Αραβίας και της Αραβικής χερσονήσου.

Εάν η Ρωσία καθυστερήσει να εισβάλλει στρατιωτικά προς νότο τότε θα γίνει έρμαιο της τεχνητής πτώσης των τιμών υδρογονανθράκων και θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να αναδιοργανωθούν στρατιωτικά στην Ευρώπη και Μ.Ανατολή.

Η Ρωσία έχει συμμάχους την Συρία , το Ιράν και την Αίγυπτο όπου ο στρατηγός Σίσι εδραιώνεται.Παρόλο που το Ιράν φέρεται να έχει αποστοχοποιηθεί από τις ΗΠΑ μετά από την νέα εποχή σχέσεων του που εγκαινίασε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ροχανί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα αποτελεί το κόκκινο πανί για το Ισραήλ και το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι στην Ουάσινγκτον λόγω του πυρηνικού του πογράμματος. 

Ήδη η Σ.Αραβία η οποία μοιράζεται την ίδια φοβία για τον Ιράν με το Ισραήλ έχει δώσει άδεια στο τελευταίο να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της σε Ισραηλινά αεροσκάφη για ενδεχόμενο χτύπημα στο Ιράν. 

Ο πρ. Ομπάμα έχει αποδείξει ότι μόλις και μετά βίας αντιστέκεται στις πιέσεις των Εβραϊκών λόμπι .Στην περυσινή κρίση στην Συρία ( το 2013) η Αμερικάνικη εισβολή αποφεύχθηκε με την βοήθεια του Ρώσου ΥΠΕΞ  Σ.Λαβρόφ  ο οποίος έπεισε τον πρ.Άσαντ να παραδώσει τα χημικά του όπλα.
Είναι θέμα χρόνου το Ισραήλ να χτυπήσει το Ιράν. Η απόφαση του Πούτιν για εισβολή προς νότο είναι ειλημμένη αλλά η έναρξη της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τις εξελίξεις στο Ιράν .
Επίθεση εναντίον του Ιράν από το Ισραήλ με ή χωρίς την κάλυψη των ΗΠΑ θα αποτελέσει την τέλεια αφορμή για την Ρωσική στρατιωτική ανάμειξης.

Όσο για την ανατολική Ευρώπη το hellenic sunrise ήδη έχει αναφέρει την πιθανότητα για την διχοτόμηση της Μολδαβίας και την απόδοση του μεγαλύτερου μέρους του  κομματιού της δυτικής ακτής του Δνείστερου ποταμού (Βεσσαραβία) στην Ρουμανία και την δημιουργία νέου κράτους το οποίο θα περιλαμβάνει την Υπερδνειστερία και το υπόλοιπο της Μολδαβίας.Το νέο αυτό κράτος θα προσαρτηθεί από την Ρωσία με τον ίδιο τρόπο που προσαρτήθηκε η Κριμαία(λεπτομέρειες ΕΔΩ

Πολλές και οι πιθανότητες η Ρωσική εισβολή στην ανατολική Ευρώπη να αρχίσει από την Εσθονία.Η Εσθονία σε σύνολο 1,300.000 κατοίκων έχει 300,000 Ρώσους τους οποίου σύμφωνα με εκθέσεις διεθνών οργανισμών καταπιέζει συστηματικά από το 1991 οπότε και ανεξαρτοποιήθηκε απο την ΕΣΣΔ. Οι Εσθονοί πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανικών wafen SS στο Β'Π.Π και θεωρούν την Γερμανία ως απελευθερωτή τους .Κάθε χρόνο διεξάγονται εκδηλώσεις στις οποίες τιμώνται οι Εσθονοί βετεράνοι των SS .Η Εσθονία αποτελεί τον πιο εύκολο στόχο για τις Ρωσικές τεθωρακισμένες μεραρχίες Περισσότερα ΕΔΩ

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και μάλιστα θα λάβουν χώρα συντομότατα.

Greek Spirit

 

Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr
 Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή (αντιγραφή γίνεται με CTR+A)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων