ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ

                                                                                                30-4-2014 
πηγηhttp://life.time.com/world-war-ii/nazi-propaganda-and-the-myth-of-aryan-invincibility/#1

Σύμφωνα με το ''μύθο'' η Ε.Ε δημιουργήθηκε για να αποφευχθεί ένας νέος πόλεμος στην Ευρώπη μετά τον Β' Π.Π με την δημιουργία μιας κοινότητας ισότιμων κρατών . 

Μια λιγότερο ρομαντική πιο ρεαλιστική θεώρηση υποστηρίζει ότι η Ε.Ε δημιουργήθηκε για να αναγκασθεί το πιο περιθωριακό κράτος του δυτικού κόσμου, η Γερμανία του Αουσβιτς, να εξαναγκασθεί σε αναμόρφωση αλλά και έλεγχο εντασσόμενη στην υπό σχεδίαση Ευρωπαϊκή κοινότητα.Αλλά ούτε και αυτό είναι αλήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι η Ε.Ε.αποτελεί την συνέχιση του Β΄Π.Π. από την Γερμανία υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ. Η Γερμανία αφέθηκε ελεύθερη να συνεχίςει την προσπάθεια για την καθυπόταξη της Ευρώπης και την δημιουργία ομοσπονδιακής δικτατορίας η οποία θα αποτελούσε το γεωπολιτικό στήριγμα των ΗΠΑ στην Ευρασία.

Η Γερμανία μετά την ήττα της στον Α' ΠΠ εξαναγκάσθηκε σε εξευτελιστικούς όρους και συνθήκες, έχασε εδάφη τόσο στα δυτικά όσο και στα ανατολικά  σύνορα της με την συνθήκη των Βερσαλιών   και βίωσε μια οικονομική κρίση ανάλογη με την κρίση που διάγει η Ελλάδα σήμερα

 Η ιστορική περίοδος αμέσως μετά την λήξη και ήττα του Α' ΠΠ το 1918 έως την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933 ονομάσθηκε ως η εποχή της ''Δημοκρατίας της Βαιμαρης''. Η περίοδος αυτή χαρακτηρίστηκε από την καταστροφή της Γερμανικής οικονομίας συνέπεια του πολεμικού της χρέους η οποία οδήγησε σε κρίση που εξαθλίωσε τους Γερμανούς  σχεδόν όλων των κοινωνικών τάξεων.  Η Γερμανική οικονομία στηρίζονταν σε βοήθεια από το εξωτερικό την οποία μεταξύ άλλων μετέτρεπε και σε λαϊκά συσσίτια , τόσο τραγική ήταν η καθημερινότητα των Γερμανών της εργατικής τάξης , και όχι μόνο.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1920 η Αμερική που μέχρι τότε βοηθούσε οικονομικά την Γερμανία, για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική καταστροφή, σταμάτησε την οικονομική στήριξη της Γερμανίας  εισερχόμενη και αυτή σε οικονομική κρίση που τελικά οδήγησε στο μεγάλο  Αμερικάνικο ''Κραχ''(Crash) του 1929. 

Οι Γερμανοί απελπισμένοι , οργισμένοι ,πεινασμένοι και προδομένοι υπέκυψαν στην γοητεία του Αδόλφου Χίτλερ ο οποίος υποσχόταν την ανόρθωση της χώρας με τον εθνικοσοσιαλισμό.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι με την λήξη του Β' ΠΠ δεν θέλησαν να δημιουργήσουν και πάλι συνθήκες νέας ''Βαιμάρης'' στην Γερμανία όπως και την επανεμφάνιση ψυχοπαθών ηγετών που θα υπόσχονταν ευμάρεια μέσω πολέμου, και αυτή τη φορά δεν τιμώρησαν αλλά υποστήριξαν -σκανδαλωδώς- την ανοικοδόμηση της και την ανόρθωση της οικονομίας της. 

Με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα κράτος δορυφόρο το οποίο αν και δεν αποτέλεσε ποτέ  άβουλο προτεκτοράτο ακόμα και σήμερα εξυπηρετεί τους στόχους της ''υψηλής πολιτκής'' των ΗΠΑ για την Ευρώπη και δυτική Ευρασία ως ''ο χρήσιμος ηλίθιος''. 

Το κράτος αυτό εντάχθηκε στην Ε.Ε και για πολλά χρόνια μαζί με την Γαλλία πράγματι εξυπηρέτησε το όραμα της ''Ευρωπαικής Ολοκλήρωσης''. Ωστόσο η σημερινή κατάντια της Ε.Ε. η οποία έχει μετατραπεί σε οικονομική γερμανική χούντα δείχνει ότι  το όραμα των  Χιτλερικών απλά μεταλλάχθηκε σαν τον υιό και χρησιμοποιώντας ως ξενιστή την Ε.Ε. εκδηλώθηκε και πάλι με όλα τα συμπτώματα

Παρόλο που στην δίκη της Νυρεμβέργης (1945-1946) καταδικάσθηκαν και εκτελέσθηκαν τα ανώτατα στελέχη του ναζιστικού κόμματος και στενοί συνεργάτες του Χίτλερ, οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μην υποκύψουν στην γοητεία της ευκολίας να χρησιμοποιήσουν πλήθος δήθεν μετανοημένων υψηλόβαθμων ναζιστών ως υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στην μεταπολεμική Γερμανία. Εξάλλου ολόκληρη η ελίτ της Γερμανίας ήταν ναζιστές, όλοι ήταν συνένοχοι. Θα έπρεπε να εκτελεσθούν όλα τα μέλη της πολιτικής, επιστημονικής, βιομηχανικής και επιχειρηματικής Γερμανικής ελίτ όπως και όλοι όσοι την υποβοήθησαν  γεγονός που θα άφηνε την Γερμανία μόνο με τους αγράμματους και τους πολίτες κάτω των 17 ετών....

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια ανάρτηση του Olympia στην οποία θα καταλάβετε ότι οι Χιτλερικοί ποτέ δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειες για την κατάκτηση της Ευρώπης .

Greek Spirit        

ΠΗΓΗ  http://olympia.gr/2013/04/29//   29Απριλίου2013

                                                 Οι ιδρυτές και χρηματοδότες της ΕΕ

NAZI EE

Από την αρχή, ένας από τους κύριους χρηματοδότες της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» ήταν η κυβέρνηση της Δυτικής Γερμανίας. Στις 24 Απριλίου 1964, οι βασικοί αρχιτέκτονες της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» – όλοι τους ενεργά μέλη της κοινοπραξίας IG Farben / Ναζί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου – συναντήθηκαν στην έδρα της  «Ε.Ε. των Βρυξελλών»  σχετικά με το μέλλον της ευρωπαϊκής ηπείρου. Οι άνδρες που εμφανίζονται σε αυτή την εικόνα είναι:

 1. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Walter Hallstein – το αφεντικό της «Ε.Ε. των Βρυξελλών»

 2. Ο Γερμανός Καγκελάριος Ludwig Erhard

 3. Ludger Westrick, επικεφαλής της γερμανικής Καγκελαρίας

 4. Karl Carstens, γερμανός υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών

 5. Karl-Günther von Hase, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών της γερμανικής κυβέρνησης

Η παραπάνω εικόνα παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δυστυχώς, οι πληροφορίες που παρέχονται στην ιστοσελίδα της Επιτροπής της ΕΕ σχετικά με τους συμμετέχοντες της συνάντησης αυτής αφήνει έξω βασικές πτυχές για το υπόβαθρό τους.

Ακολουθεί μια πιο ολοκληρωμένη περιγραφή των ανδρών σε αυτή την εικόνα, οι οποίοι συναντήθηκαν τον Απρίλιο του 1964 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, και η σχέση τους με τη σύμπραξη Ναζί / IG Farben:

 1. Ο Walter  Hallstein,  Γερμανός δικηγόρος, είχε διοριστεί ιδρυτικός πρόεδρος της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ανώτατο όργανο στο πλαίσιο της «Ε.Ε. των Βρυξελλών.” Το 1964,όταν πραγματοποιήθηκε η  παραπάνω συνάντηση, ο Hallstein ήταν ήδη ο κύριος αρχιτέκτονας του κατασκευάσματος της ΕΕ  για επτά χρόνια. Ο Hallstein, χωρίς νομιμοποίηση από καμία δημοκρατική ψηφοφορία οπουδήποτε στην Ευρώπη, είχε ήδη δημιουργήσει – με την επικουρία των διαδόχων του καρτέλ  πετρελαίου και φαρμάκων της IG Farben – ένα στρατό  3.000 διοικητικών υπαλλήλων στις Βρυξέλλες και έναν προϋπολογισμό δισεκατομμυρίων ευρώ (σε νόμισμα σήμερα).

Πριν και κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ο  Hallstein είχε υπηρετήσει το ναζιστικό καθεστώς  ως ένθερμος υποστηρικτής της ναζιστικής νομοθεσίας, και στο Πανεπιστήμιο του Rostock, Γερμανίας. Στις 23 Ιανουαρίου του 1939, τρία χρόνια μετά την έκδοση των ρατσιστικών νόμων της Νυρεμβέργης από ναζί συναδέλφούς του – και μόνο λίγους μήνες πριν  την έναρξη της επίθεσης των ΝΑΖΙ στην Πολωνία μίλησε για τη μελλοντική ευρωπαϊκή νομοθεσία υπό γερμανική ηγεσία (“Rechtseinheit Großdeutschlands »). Ο ίδιος δεν άφησε καμία αμφιβολία για την ιδεολογία που υπηρετούσε λέγοντας ότι: «. Ένας από τους πιο σημαντικούς νόμους (στις ναζιστικά κατεχόμενες ευρωπαϊκές χώρες) είναι ο νόμος για την προστασία του γερμανικού αίματος και τιμής”
 1. Ο Ludwig Erhard ήταν  οικονομικός σύμβουλος της σύμπραξης  Ναζί / IG Farben- . Ήταν ιδρυτής και επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου από ΝΑΖΙ “Institut für Industrieforschung» («Ινστιτούτο Έρευνας Βιομηχανίας») από το 1942. Ήταν παντρεμένος με την αδελφή του Δρ Guth, ο οποίος ήταν επικεφαλής του περιβόητου «Reichsguppe Industrie» – επίσημος σύνδεσμος των Ναζί βιομηχάνων του γερμανικού Ράιχ. Το 1944, ο Erhard έγραψε το  “Οικονομικά του Πόλεμου και αναδιάρθρωση του χρέους” (” Kriegsfinanzierung und Schuldenkonsolidierung “), μια μελέτη για την ανασυγκρότηση της οικονομίας σε μια μεταπολεμική Γερμανία.
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο  Erhard έγινε οικονομικός σύμβουλος των συμμαχικών δυνάμεων και μετέπειτα Υπουργός Οικονομικών και  καγκελάριος στη μεταπολεμική Γερμανία. Ήταν τότε μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). Ήταν  υπεύθυνος για την επανένταξη των διοικητικών στελεχών και διαχειριστών της IG Farben, οι οποίοι καταδικάστηκαν στη Νυρεμβέργη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε κορυφαίες εταιρικές θέσεις στη μεταπολεμική Γερμανία.
Ένας από αυτούς ήταν  ο διευθυντής της WWII BAYER Fritz ter Meer. Αυτό το στέλεχος της μεγαλύτερης φαρμακευτικής  εταιρείας στον κόσμο καταδικάστηκε στη δίκη Νο. VI της  Νυρεμβέργης για  εγκλήματα Πολέμου για γενοκτονία σε σχέση με  θανατηφόρα πειράματα σε ανθρώπους με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της φαρμακοβιομηχανίας  Bayer στο στρατόπεδο συγκέντρωσης KZ Auschwitz . Με τη βοήθεια του Erhard – τότε γερμανός υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων -. Ο Ter Meer απελευθερώθηκε από τη φυλακή και επανήλθε  ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της BAYER από το 1956
Ο Erhard υπερασπίστηκε δημοσίως μια τέτοια ανείπωτη πράξη δηλώνοντας ότι η επιλογή αυτών των διευθυντών της μεταπολεμικής βιομηχανίας της Γερμανίας ήταν αναγκαία εξαιτίας της “εμπειρίας τους  στον τομέα της οικονομίας και της χημικής τεχνολογίας.” Προφανώς, δεν ενοχλούσε τον Erhard ότι ο Ter Meer και οι άλλοι φαρμακευτικοί διευθυντές  είχαν δικαστεί  στη Νυρεμβέργη για εγκλήματα πολέμου. Ως μέρος του «δούναι και λαβείν», ο Erhard βραβεύτηκε με το διορισμό του  ως αντικαγκελάριος  της Γερμανίας, μόλις ένα χρόνο αργότερα.
 1. Ο Ludger Westrick ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου,  πρόεδρος  και αργότερα κεντρικός διαχειριστής των κρατικών “Vereinigte Industrie-Unternehmen AG” (VIAG) κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου. Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο Westrick εντάχθηκε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU). Μέχρι το 1964 – κατά το χρόνο της πιο πάνω συνεδρίασης – είχε διοριστεί επικεφαλής της γερμανικής Καγκελαρίας, μία από τις πιο ισχυρές θέσεις στο γερμανικό πολιτικό σύστημα. Σε αυτή τη λειτουργία έλεγχε όλες τις βασικές αποφάσεις της γερμανικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, της εξωτερικής πολιτικής, των μυστικών υπηρεσιών, πολιτικά ταμεία, δημόσιες σχέσεις και την προπαγάνδα της μετα-ΒΠΠ γερμανικής κυβέρνησης
Ο  προκάτοχος του Westrick στην κορυφή της γερμανικής καγκελαρίας – και ο άνθρωπος που είχε συντονίσει τηνν πολιτική και οικονομική στήριξη για τον Hallstein και την κατασκευή της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» από τη γερμανική καγκελαρία για τα 6 πρώτα έτη του νέου ευρωπαϊκού Πολιτικού Γραφείου του καρτέλ στις Βρυξέλλες – ήταν ο Hans Globke . Ο Globke ήταν ένας βασικός παράγοντας  στο Υπουργείο Εσωτερικών του Χίτλερ. Ήταν ο δικηγόρος ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εφαρμογή των ναζιστικών νόμων και κανονισμών, υποβάλλοντας τις κατεχόμενες χώρες στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους όρους της IG Farben / Ναζί σύμπραξης. Επιπλέον, ο  Globke ήταν συν-συγγραφέας του νομικού κώδικα που έκανε τους ρατσιστικούς νόμους της Νυρεμβέργης δεσμευτικούς νόμους στη  ναζιστική Γερμανία. Αυτός ο  κώδικας αποτέλεσε τη νομική βάση για την εξόντωση των Εβραίων, Σλάβων και άλλων εθνικοτήτων στην κατακτημένη από τους Ναζί Ευρώπη. Ο δεύτερος συγγραφέας αυτού του κώδικα, Wilhelm Stuckart ήταν υφυπουργός στο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών και  από τους λίγους επιλεγμένους συμμετέχοντες στην περίφημη ” συμφωνία Wannsee στην οποία αποφάσισαν την  «τελική λύση».
Ο Westrick, ο άνθρωπος στην παραπάνω εικόνα, ήταν ο άμεσος διάδοχος του Globke και είχε ενταχθεί στο γραφείο του από τον ίδιο.
 1. Ο Karl Carstens ήταν ένας ενθουσιώδης οπαδός των Ναζί και εντάχθηκε στο SA το 1934. Ήταν εγγεγραμμένο μέλος του ναζιστικού κόμματος, το NSDAP από το 1940 . Το 1955 έγινε μέλος της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.
Ο  Carstens το 1954 έγινε μέλος της γερμανικής Υπηρεσίας Εξωτερικών και από το 1955 ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Στρασβούργο!
Παράλληλα, προωθήθηκε στη θέση του αντιπροέδρου Υπουργού Εξωτερικών με  καθορισμένο πεδίο της ευθύνης ” Ευρωπαϊκές ερωτήσεις”. Το 1958 έγινε επικεφαλής του τμήματος «Europe West” στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.
 1. Ο Karl-Günther von Hase  προσχώρησε στην Βέρμαχτ , το γερμανικό στρατό του 1936.Συμμετείχε στο ναζιστική γερμανική εισβολή της Πολωνίας το 1939,στη Μάχη της Γαλλίας το 1940 και στην εισβολή της Ρωσίας  κατά το 1941 – 1945 και παντρεύτηκε την κόρη ενός Ναζί Στρατηγού.
Μετά τον πόλεμο, ο von Hase εντάχθηκε σε μια διπλωματική σχολή στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και ξεκίνησε μια ταχεία  καριέρα στη γερμανική πολιτική. Από το 1962 – 1967 – συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου της παραπάνω συνεδρίασης στις Βρυξέλλες –ο  von Hase ήταν επικεφαλής του γραφείου Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης και υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις της.
Μόνο 19 χρόνια  αφότου η σύμπραξη IG Farben / Ναζί είχε προκαλέσει το θάνατο 60 εκατομμυρίων ανθρώπων και κατέστρεψε το ήμισυ της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ,  προσπαθούν  και πάλι. Η  Τρίτη προσπάθεια τους να κατακτήσουν την Ευρώπη δεν θα πραγματοποιηθεί με στρατιωτικές στολές, αλλά στα γκρι κοστούμια των επιχειρήσεων και των πολιτικών φορέων της σύμπραξης.
 • Πώς ήταν δυνατόν ο  Hallstein, δημιουργός των ρατσιστικών νόμων της Νυρεμβέργης , να γίνει ο « πατέρας »της  ΕΕ “;
 • Γιατί οι πολιτικοί της Ευρώπης , στη συνέχεια δεν ενημερώνουν τους πολίτες για αυτά τα λείψανα από το ναζιστικό παρελθόν; Γιατί δεν μποϊκοτάρουν την ΕΕ τότε;
 • Πόσα χρήματα οι διάδοχοι της IG Farben πρέπει να διοχετεύσαν μέσω των τραπεζικών λογαριασμών των ” Βρυξελλών της ΕΕ »για να αγοράσουν τη σιωπή της υπόλοιπης Ευρώπης για περισσότερο από μισό αιώνα;
 • Και, πώς είναι δυνατόν οι πολιτικοί της Ευρώπης σήμερα  να προσπαθούν να παρουσιάζουν στους πολίτες  αυτό το κατασκεύασμα της ΕΕ ως βάση για μια μελλοντική Ευρώπη?

Σχόλια

Ο χρήστης TERRA KRATOR είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων