Η Τουρκία πληρώνει πλέον την εγκληματική δραστηριότητα της και τις ανίερες συμμαχίες της.

    
17-1-2016
Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο του Ιουνίου 2014.Το κείμενο ακόμα και δύο χρόνια μετά παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο εφόσον η Τουρκία για να προσελκύσει την αμερικάνικη στρατιωτική υποστήριξη δεν θα διστάσει να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, δηλαδή τους μέχρι σήμερα προστατευόμενους της. Η Τουρκία με αυτό τον τρόπο θέλει να αναμιχθούν οι ΗΠΑ στρατιωτικά προς βοήθεια της με πρόσχημα την καταπολέμηση του ISIS-DAESH αλλά στην ουσία θέλει να οι ΗΠΑ να σταθούν ως αντίβαρο εναντίον της Ρωσίας στην περιοχή , η Ρωσία η οποία βοηθά τους Κούρδους να κάνουν το δικό τους κράτος αποσπώντας εδάφη και από την Τουρκία.Τα άρθρα του hellenic sunrise πάντα βρίσκονται χρόνια μπροστά από τις εξελίξεις..

    Η Τουρκία πληρώνει πλέον την εγκληματική δραστηριότητα της και τις ανίερες συμμαχίες της.                                                               

20-6-2014
Greek Spirit
Η σταθερή και μόνιμη πλέον άρνηση των ΗΠΑ να αποστείλει στρατό στο Ιράκ διώχνει πλέον κάθε αμφιβολία σχετικά με την ένδεια και ανικανότητα που έχει περιέλθει η πρώην υπερδύναμη.
Παρόλο τις οιμωγές του πρωθυπουργού του Ιράκ Αλ Μαλίκι, παρ όλη την σκληρή αντιπολίτευση των ρεπουμπλικάνων και του γερουσιαστή Τζών Μακ Κέιν ο Ομπάμα δεν στέλνει παρά 300 άνδρες των ειδικών δυνάμεων ως στρατιωτικούς συμβούλους των Ιρακινών.

Οι ΗΠΑ το 2013 ανακοίνωσαν την απόσυρση τους από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του 2014 , το αργότερο τον Ιανουάριο του 2015.


Το 2013 ο Ομπάμα αρνήθηκε την επέμβαση στην Συρία και προτίμησε την συνεργασία με την Ρωσική διπλωματία και την σύγκληση διασκέψεων .

Με το ξέσπασμα της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία το 2014 ο Ομπάμα και πάλι αρνήθηκε απτή στρατιωτική βοήθεια στους Ουκρανούς και περιορίστηκε μόνο στην αποστολή 300,000 μερίδων ξηράς τροφής για τον Ουκρανικό στρατό.

Ο διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στρατηγός Breedlove δήλωσε τον Μάρτιο ότι ο Ρωσικός στρατός έχει μέσα που τυφλώνουν τα συστήματα παρακολούθησης της Δύσης και είναι αόρατος και υπονόησε ότι το ΝΑΤΟ είναι παντελώς ανέτοιμο να αντιμετωπίσει εισβολή των Ρώσων με συμβατικά μέσα στην ανατολική Ευ'ρωπη ( Ο ανώτατος διοικητής ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στέλνει κρυφό μήνυμα προς  τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης : ΣΩΖΩΝ ΕΥΑΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4482.html)

Μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει μερικές εκατοντάδες στρατιωτικών στην Ρουμανία και Πολωνία, μερικές δεκάδες τεθωρακισμένων από τις σύμμαχες ευρωπαϊκές χώρες και μερικές δεκάδες αεροσκαφών για την επιτήρηση ή μάλλον διαπίστωση της Ρωσικής υπεροχής στον αέρα και τις παραβιάσεις τους .

Τον Φεβρουάριο του 2014 οι ΗΠΑ περήφανα ανακοίνωσαν το μεγαλύτερο πρόγραμμα περικοπών στις ένoπλες δυνλαμεις τους απο τον Β'Π.Π. (ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ - ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/02/250000.html )

Η εισβολή της ISIS στο Ιράκ και η άρνηση των ΗΠΑ να συνδράμουν με ουσιαστική στρατιωτική βοήθεια τους Ιρακινούς πρέπει πλέον να πείσει και όσους έχουν κοιμηθεί στα καφενεία όπου γίνονται ανάλογου επιπέδου αναλύσεις περί ''στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ'' Υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικές δυνατότητες , άτομα που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι ΗΠΑ είναι ένα χρεοκοπημένο κράτος με ανάλογες πλέον στρατιωτικές δυνατότητες.

Ακόμα και ο Πωλ Γούλφοβιτς , ένα από τα ''γεράκια ΄΄ του πολέμου και πρωτεργάτης της εισβολής στο Ιράκ το 2003 έδωσε συνέντευξη τον Μάιο του 2013 στην οποία παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ είναι ανίκανες πλέον για πόλεμο ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ PAUL WOLFOWITZ - Η  ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2013/06/paul-wolfowitz.html )

Οι ΗΠΑ για να καλύψουν την αδυναμία τους για επιχειρήσεις ανάθεσαν την διεξαγωγή τους σε κατά τόπους οργανώσεις όπως οι ισλαμιστές στην Συρία και οι νεοναζιστές στην Ουκρανία.

Επειδή μάλιστα οι ΗΠΑ είναι και χρεοκοπημένες οικονομικά την χρηματοδότηση των ισλαμιστών στην Μ.Ανατολή ανέλαβαν το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία και των νεοναζιστών ου Κιέβου η Ε.Ε.
Ωστόσο οι ισλαμιστές Σαλαφιστές αντάρτες αποδείχθηκαν ανεξέλεγκτοι στο Ιράκ και κάποιος πρέπει να τους αντιμετωπίσει .
Οι ΗΠΑ  η Ε.Ε., το Κατάρ και η Γερμανία σχεδίασαν από κοινού την εισβολή της ISIS στο Ιράκ με στόχο την δημιουργία ισλαμικού χαλιφάτου στις δυτικές επαρχίες της χώρας από όπου θα μπορέσει να περάσει αγωγός αερίου Κατάρ -Τουρκίας . ο οποίος δεν μπορεί να περάσει από την Συρία του πεισματάρη Άσαντ.

Είτε γιατί το σχέδιο απέτυχε είτε γιατί είναι προσχεδιασμένο , οι αντάρτες έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πρέπει να διεξαχθεί επιχείρηση με επίγειες δυνάμεις εναντίον τους.

Οι Κούρδοι του Ιρακινού Κουρδιστάν δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας τους και δεν διακατέχονται από τυχοδιωκτική διάθεση η οποία θα τους οδηγούσε να κινηθούν εναντίον της ISIS απαντώντας στις εκκλήσεις της Δύσης.

Το Ιράν θα προστατέψει μεν τις Ιρακινές ομόδοξες Σιιτικές επαρχίες αλλά δεν πρόκειται να εμπλακεί σε επιχειρήσεις ανακατάληψις των εδαφών του Ιράκ που ήδη κατέχουν.

Η μόνη ικανή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή είναι η Τουρκία η οποία θα κληθεί αργά ή γρήγορα να αντιμετωπίσει τους αντάρτες .

Ωστόσο η Τουρκία είναι η χώρα που μέχρι σήμερα υπέθαλπε τους ισλαμιστές οι οποίοι πηγαινοέρχονται ελεύθερα και ανεξέλεγκτα στα διάτρητα νότια σύνορα της Τουρκιας όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις στις οποίες οι αντάρτες βρίσκουν από νοσοκομειακή περίθαλψη και εκπαίδευση μέχρι και ''χαλάλ'' πόρνες.

Πως θα μπορέσει ξαφνικά η Τουρκία να σφραγίσει τα σύνορα της στους πρώην τροφίμους της και να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον τους ;Πως θα αναστρέψει την κατάσταση αναρχίας στα νότια σύνορα της την οποία η ίδια επέβαλε για την εξυπηρέτηση των Σαλαφιστών ανταρτών;

Ποιος τελικά θα επέμβει στο Ιράκ για να ελέγξει την ISIS ; 

Το πρόβλημα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο λαμβάνοντας υπ όψιν ότι η Τουρκία σχεδιάζει την διεξαγωγή και διεύθυνση τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Κριμαία από ισλαμιστές αντάρτες που θα συνεργασθούν με τους ντόπιους Τάταρους.

Η Τουρκία έχει επενδύσει στους ισλαμιστές αντάρτες για την δημιουργία έντασης στην Μ.Ανατολή και Κριμαία ( αλλά και Ελλάδα )αλλά η κατάσταση στο Ιράκ την φέρνει αντιμέτωπη με τις ίδιες τις επιλογές της. Πως θα μπορέσει ελέγξει τους Σαλαφιστές της ISIS χωρίς να γίνει το κόκκινο πανί για τις υπόλοιπες ισλαμιστικές ανταρτικες ομάδες και οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται;

 Η Τουρκία πληρώνει πλέον την εγκληματική δραστηριότητα της και τις ανίερες συμμαχίες της.
Greek Spirit

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ.
ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΟΦΙΣΕΙ.
ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ?
ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ISIS ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 10 -15 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΕΣ, 50 MALL, KAMMIA
20 ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ, FERRARI, LAMBORGHINI KAI ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΑΛΕΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ=ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΧΑΛΙΦΑΤΑ, ΠΑΣΑΔΕΣ
ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΙΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΒΑΓΔΑΤΗ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ,ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΜΠΡΩΞΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟ,ΑΦΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΙΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ,ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΕΝΩΝ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΥΡΑΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΕΜΠΛΟΚΗ ΡΩΣΙΑΣ, ΒΟΡΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΡΑΣΣΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ. ΕΠΑΡΧΙΑ, ΛΙΓΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΛΙΓΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ,ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΟΝΟΙΑ,ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΤΥΧΗ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ,ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΝΑ ΠΕΣΩ ΕΞΩ Η ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΩ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
H πρώτη τράπεζα στην ευρώπη που φαλίρησε είναι η КТБ Βουλγάρικη ιδιωτική η οποία σήμερα τέθηκε υπο επιτήρηση απ την Βουλγαρική Εθνική Τράπεζα -αντιστοιχη ΤτΕ- και της απαγορευτηκε καθε ειδους συναλλαγή -λειτουργία.Το γεγονός αυτό μας δείχνει ότι ο Αρμαγεδώνας παραμονελυει και στα οικονμικά, ίσως το φαλιμέντο στην Ελλάδα και Ε..Ε συμβει πιο γρήγορα απότ ο χάος στην Μ.Ανατολή , λισως και ταυτόχρονα.Αν βρω το κουράγιο και τον χρόνο θα γράψω κάτι το βράδυ
Ο χρήστης diakos panos είπε…
Δεν αφηνει η Ρωσια αγωγους απο Καταρ παρτε το χαμπαρι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Greek Spirit θέλω να σε συγχαρώ για τη δουλειά που κάνεις.Πριν μερικές μέρες βρήκα το ιστολογιο σου και προσωπικά και συγκρίνοντας το με άλλα πολλά το βρίσκω πολύ καλό .Συνέχισε να τη πολυ καλή δουλεια!!
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Ευχαριστώ .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων