ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΗΠΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟ ΖΗΚΟ

 9-6-2014
Greek Spirit
Άραγε γιατί να θέλει η Ρωσία τον πόλεμο με την Δύση; Δεν υπάρχει λόγος. Την Κριμαία την πήρε και εκτός από έδαφος εξασφάλισε και την πολύτιμη υφαλοκρηπίδα της στην Μαύρη Θάλασσα. Πελάτες εξασφαλισμένους για τις εξαγωγές φυσικού αερίου έχει. Η Ευρώπη όσο και να εξεγείρεται, όσο και να κουνάει το μπαϊράκι της απεξάρτησης από το ρωσικό Φ.Α. τόσο πιο πολύ θυμίζει τον Ζήκο τον μπακαλόγατο που δήθεν  τσακωνόταν με τον Νίκο Ρίζο στην παλιά καλή ασπρόμαυρη ταινία.
Τους  Γερμανούς εάν τους πιέσεις να εξηγήσουν πως θα υποκαταστήσουν το ρωσικό φυσικό αέριο καταφεύγουν σε σοφιστείες και θεωρίες υπέρ αιολικών πάρκων της Βαλτικής ή καλύτερα της Βλακικής.Και ύστερα σου λέει ότι οι Γερμανοί είναι ορθολογιστές και άλλα παραμύθια.


Η δε Κίνα όμορφα και ωραία αποδέχτηκε τον γάμο με την Ρωσία γνωρίζοντας ότι το σπίτι τους δεν θα παγώσει ποτέ ,και ότι η βιομηχανία της εξασφαλίσθηκε ενεργειακά για τριάντα χρόνια.
Που είναι λοιπόν η βιασύνη για την Ρωσία ; Γιατί να επιτεθεί πρώτη; 

Ο Πούτιν απολαμβάνει τις σπασμωδικές κινήσεις των Ευρωπαίων να κατασκευάσουν τον αγωγό ΤΑΡ , εγχείρημα το οποίο εξελίσσεται στο ευρωπαϊκό γεφύρι της Άρτας.Ο αγωγός ο οποίος πολυδιαφημίστηκε και που φιλοδοξεί να φέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Γεωργίας-Τουρκίας -Ελλάδας -Αλβανίας και Ιταλίας δεν φαίνεται πλέον ελκυστική επένδυση για τις εταιρίες που αρχικά συμφώνησαν για την χρηματοδότηση του.
Ήδη ο Γαλλικός κολοσσός ΤOTAL αποσύρθηκε προτιμώντας να συνεργασθεί με την GAZPROM σε Σιβηριανά κοιτάσματα .Ποίος εχέφρων θα ασχοληθεί με τους χρεοκοπημένους Ευρωπαίους και τις ψευδαισθήσεις τους.Εκτός αυτού όλο και πληθαίνουν οι φωνές όσων υποστηρίζουν ότι τα κοιτάσματα αεριόυ του Αζερμαπαιτζάν δεν επαρκούν για να καλυψουν την προσδοκόμενη ζήτηση.

Η Δύση συνεχίζει και εντείνει τις σφαγές των αμάχων Ρώσων στην Ουκρανία δημιουργώντας μια νέα Συρία στην αυλή της Ευρώπης .Το έγκλημα είναι διαρκές και είναι θέμα χρόνου να γυρίσει μπούμερανγκ στην δήθεν πολιτισμένη Δύση.

Βέβαια θα ήταν μεγάλο λάθος να ξεχάσουμε ότι Πούτιν -Μέρκελ ακολουθούν υπόγειες και παρασκηνιακές διαδρομές για την επίλυση του Ουκρανικού .Η Γερμανία μετά την πρώτη ψυχρολουσία και την σθεναρή απάντηση της Ρωσίας το 2014, αφησε την διπλωματία ΗΠΑ και Ρωσίας να διευθετήσουν το χάος. Ωστόσο ένα χρόνο μετά η Γερμανία σηκώθηκε απο το καναβάτσο και προσπαθεί για λύση με την Ρωσία στο Ουκρανικό χωρίς την παρέμβαση των ΗΠΑ. Θα ηταν όμως ακόμα ένα μεγάλο λάθος να πιστεύουμε ότι οι ρεπουμπλικάνοι νεοπεοχίτες θα αφήσουν την Ουκρανία σε ησυχία και οτι Μέρκελ Πούτιν ακόμα και αν τελικά συμφωνήσουν ότι θα ειρηνέυσει η Ουκρανία.
Η κυριότερη επίδραση που θα έχει η συνέχιση της κρίσης στην Ουκρανία πάνω στους ευρωπαικούς λαούς δεν θα αφορά στην άμεση τιμωρία των υπευθύνων αλλά στην κατάρρευση των ψευδαισθήσεων των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τις ηγεσίες τους. Οι Ευρωπαίοι σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι οι εγκληματίες δεν είναι οι Ρώσοι και ο Πούτιν αλλά η ευρωπαϊκές ελίτ.
Αυτό θέλει και ο Πούτιν , να εισέλθει στην Ευρωπη όχι ως κατακτητής , αλλά ως λυτρωτής που προσκλήθηκε απο τους ευρωπαίους. Κοντά είμαστε.
Αλήθεια γιατί η Ρωσία να αρχίσει τον πόλεμο την στιγμή που παρακολουθεί τις ευρωπαϊκές τράπεζες να καταρρέουν συμπαρασύροντας τις οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών ;
Μα ποιος αμφιβάλλει σήμερα ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ βρίσκονται λίγο πριν τον οικονομικό θάνατο;
Η ύφεση της Ρωσικής οικονομίας δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της ευρωπαϊκής .

Ισλαμιστές αντάρτες άρτι απολυθέντες από το μέτωπο της Συρίας κατευθύνονται στην Ευρώπη των δεκάδων εκατομμυρίων μουσουλμάνων μεταναστών από τον τρίτο κόσμο.Η Ρωσία ήδη έχει θέσει σε ισχύ νόμο για την απέλαση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών οι οποίοι έχουν διαπράξει εγκλήματα κάθε είδους και βαρύτητας στην Ρωσική επικράτεια. Η Ρωσία καθαρίζει τα μετόπισθεν της , η Ευρώπη τα διαβρώνει.

Η μόνη χωρα στον κόσμο που έχει απόλυτη ανάγκη την έναρξη ενός πολέμου ή κορύφωσης της έντασης είναι η Αμερική. Εάν οι Ρωσία-Κίνα-Ινδία-Βραζιλία-Ιράν-Ν.Αφρική αποκηρύξουν τον δολάριο ως νόμισμα διεθνών συναλλαγών τότε οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος.Η μόνη δικαιολογία των ΗΠΑ να συνεχίσουν να τυπώνουν δολάρια παρά τα κολοσσιαία ελλείμματα τους είναι η διεθνής ζήτηση του ως νόμισμα διακρατικών συναλλαγών.Εάν μειωθεί η ζήτηση του δολαρίου τότε θα εκλείψει και η δικαιολογία για το τύπωμα του και οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν μέτρα ανάλογα με αυτά της Ελλάδας , με άλλα λόγια θα είναι το τέλος τους.
Ήδη στις ΗΠΑ ξεφυτρώνουν κάθε μέρα νέα αποσχιστικά κινήματα από αγανακτισμένους Αμερικάνους οι οποίοι ζητούν την απόσχιση τους από τον ομοσπονδιακό κορμό τόσο σε επίπεδο κομητειών όσο και σε επίπεδο πολιτειών.

Είναι σίγουρο ότι οι ΗΠΑ τροφοδοτούν την ένταση στην Ουκρανία για να αναγκάσουν τον Πούτιν να εισβάλει χρεώνοντας του έτσι την έναρξη του Γ' Π.Π , πολέμου που θα χωρίσει τον κόσμο σε δυο πόλους και θα αποτελέσει την τέλεια δικαιολογία των ΗΠΑ για να συνεχίσει να τυπώνει δολάρια κατά το δοκούν .

Εάν ο Πούτιν δεν τσιμπήσει το δόλωμα στην Ουκρανία τότε οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν το Ιράν , και ας κάνουνε από τον  Νοέμβριο του 2013 επίθεση γοητείας στον πρόεδρο του, αγιατολάχ Ροχανί.

Οι ΗΠΑ απλά δεν έχουν άλλη επιλογή εάν το δολάριο χάσει την αξία του ως διεθνές νόμισμα.
Χτύπημα εναντίον του Ιράν είνα χτύπημα εναντίον των σχεδίων του Πούτιν για την νότια περίμετρο της Ευρασιατικής ένωσης .Η Ρωσία βέβαια θα τους κάνει την χάρη να απαντήσει καταλαμβάνοντας ταυτόχρονα Γεωργία και ανατολική Ουκρανία . Η κατάληψη της Γεωργίας θα αποτελέσει το τέλος των σχεδίων για τον αγωγό ΤΑΡ και μπροστά στον ενεργειακό στραγγαλισμό η ευρώπη θα καλοδεχθεί τον south stream. H ευρώπη θα επιδείξει απροθυμία στην συμμετοχή της στα σχέδια του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της Ρωσίας στην ανατολικά σύνορα της βρισκόμενη μπροστά στην πρόκληση  ενεργειακής κρίσης. 
Βέβαια το παιχνίδι είναι ήδη χαμένο για την δύση .
Η υποτιθέμενη και πολυδιαφημισμένη ενεργειακή αυτονομία των ΗΠΑ από το σχιστολιθικό αέριο δείχνει να αποτελεί μια ακόμα φούσκα.Ωστόσο οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ξαναγυρίσουν στην Μ.Ανατολή όπου αποσύρονται όλο και πιο γρήγορα τα τελευταία τρία χρόνια.Η οικονομική κρίση που μαστίζει τις ΗΠΑ δεν επιτρέπει την ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.
Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ μονοπωλεί η Κίνα και τα επεκτατικά σχέδια της στην ανατολική Ασία αλλά οι ΗΠΑ είναι σε αδυναμία να συντηρήσουν και παρατάξουν ένπλες δυνάμεις ανάλογες του επερχόμενου Κινεζικού και Ρωσικού κινδύνου.
Η Αμερική προκειμένου να χάσει το παιχνίδι σε παγκόσμιο επίπεδο θα προτιμούσε ένα Γ'Π.Π τώρα, πόλεμος που θα την γλύτωνε απο το επερχόμενο κραχ και θα συσπείρωνε όσους συμμάχους της έχουν απομείνει. Γιαυτό και φέρεται σαν τον μπακαλόγατο τον Ζήκο κάνοντας φασαρία και προκαλεί προσπαθώντας να κρύψει την κατάντια της.

Η Ευρωπη θα χρησιμοποιθεί ως ο ξένος αχυρώνας που θα μαλώσουν οι δυό γάιδαροι και όσες χώρες ακολουθήσουν τις καφενειακού επιπέδου αντιλήψεις και πεπερασμένα θέσφατα περί παντοδυναμίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και δεν συμβιβαστούν με την επερχόμενη πραγματικότητα θα μετατραπούν σε σκόνη και θρυψαλα

 Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων