ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 Επειδή κυκλοφορούν μεταφρασμένα άρθρα του ιστολόγιου του Δρ. Πωλ Γκραίγκ Ρόμπερτς τα οποία μεταδίδουν  ότι ο  Πούτιν ήδη άρχισε να διακόπτει την παροχή αερίου στην Ευρώπη, το hellenic sunrise αναδημοσιεύει άρθρο του στο οποίο προέβλεψε την κίνηση αυτή του Πούτιν (πέφτοντας βεβαίως έξω κατά 4 μήνες). Το πανηγύρι άρχισε..

3-7-2014
Δύο μήνες έμειναν, Ιούλιος και Αύγουστος , μέχρι να νοιώσει η Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη ότι οι παλικαρισμοί και οι ΄΄μαγκιές' πληρώνονται.
Τον επόμενο Σεπτέμβριο η Ευρώπη θα καταλάβει αργά ότι δεν θα έπρεπε να συνταχθεί και να παρασυρθεί στο παιχνίδι Γερμανίας -ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας.
Τον Σεπτέμβριο οι ανάγκες σε φυσικό αέριο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη θα αυξηθούν κατακόρυφα και ο αχηστευμένος ενεργειακός κόμβος της Ουκρανίας δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ευρωπαίων. Η Γερμανία βέβαια έχει ως εναλλακτικό πάροχο φυσικού αερίου τον αγωγό NORTH STREAM κάτι που δεν ισχύει για τις ανατολικές χώρες.

NORTH STREAM
Αλλά ακόμα και έτσι η Ευρώπη δεν θα γλυτώσει την ενεργειακή κρίση. Τι και αν η Γερμανία τροφοδοτείται σχεδόν κανονικά με αέριο , η υπόλοιπη Ευρώπη θα παγώσει .Το ίδιο και η Ουκρανία και μάλιστα ακόμη και οι δυτικές επαρχίες οι οποίες είναι πιστές στο νεοναζιστικό καθεστώς το οποίο σφάζει αμάχους στα ανατολικά. Οι Γερμανοί ελπίζουν και υποστηρίζουν την λύση των εισαγωγών αερίου από τις ΗΠΑ αλλά και εδώ το σχέδιο πάσχει. 
Για να αρχίσουν οι εξαγωγές υδρογονανθράκων από τις ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένουμε ως τον Ιανουάριο του 2015 οπότε και θα αρθεί από το Κογκρέσο ο νόμος που επιβάλλει την απαγόρευση εξαγωγών υδρογονανθράκων ,νόμος που δημιουργήθηκε στο παρελθόν με στόχο την διατήρηση των στρατηγικών αποθεμάτων, περιορισμός που σύμφωνα με τους Αμερικάνους δεν ισχύει πλέον λόγω των υποτιθέμενων σχιστολιθικών κοιτασμάτων. 
Οι Γερμανοί πιστεύουν ότι τα αποθέματα αερίου που έχουν αποθηκεύσει και συνεχίζουν να αποθηκεύουν οι ίδιοι αλλά και όσες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποθηκευτική υποδομή , θα επαρκέσουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.Αλλά και πάλι το σχέδιο έχει κενά διότι βγάζει πάλι απ έξω τις ανατολικές χώρες που δεν έχουν αποθηκευτικές υποδομές και δεν υπολογίζει την ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του αερίου το οποίο μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 θα διατίθεται από αποθέματα και όχι από παραγωγή με κίνδυνο την διάθεση με ΄΄δελτίο'' κάτι που θα ανεβάσει την τιμη στα ύψη και το ξέσπασμα ενεργειακής κρίσης  η οποία θα επηρεάσει και την βιομηχανική παραγωγή .Αλλά ακόμα και αν η Ευρώπη επιβιώσει μέχρι το 2015 τότε θα καταλάβει ότι το Αμερικάνικο αέριο θα είναι κατά πολύ πιο ακριβό λόγω κόστους μεταφοράς.

Γερμανία και ΗΠΑ στην ουσία δεν έχουν εναλλακτικό σχέδιο για την αντικατάσταση του Ρωσικού αερίου. Σημειωτέον ότι η υψηλή τιμη του Αμερικάνικου αερίου θα έχει αντίκτυπο την άυξηση της τιμής του παγκοσμίως αλλά και στις ίδιες τις ΗΠΑ κάτι που θα επιβαρύνει το κόστος της βιομηχανικής παραγωγής τους .Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το ενεργειακό αδιέξοδο στην Ευρώπη θα τις καταστήσει κύριο προμηθευτή ενέργειας και θα αυξήσει την επιρροή της στην γηραιό ήπειρο αλλά τελικά το μόνο που θα καταφέρει θα είναι το σταμάτημα της οικονομικής ανάκαμψης στο εσωτερικό τους.
Όσο για τα μεγαλεπήβολα σχέδια για τον αγωγό ΤΑΡ και τα κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν θα πρέπει να περιμένουμε άλλα 5-6  χρόνια.
Παρόλα αυτά οι Γερμανία-ΗΠΑ συνεχίζουν να προκαλούν την Ρωσία με τις συνεχιζόμενες σφαγές Ρωσόφωνων στην Ουκρανία και ακολουθούν πιστά το σχέδιο επικράτησης των ισλαμιστών στο χαλιφάτο τους που δημιουργήθηκε στα εδάφη της βόρειας Συρίας και Δυτικού Ιράκ, σχέδιο που αποτελεί προϊόν εκβιασμού των Σαουδαράβων και Καταριανών προς τις ΗΠΑ και Γερμανία. 
Η δημιουργία του Islamic State στην Μ.Ανατολή αποτελεί την τελευταία κίνηση απελπισίας των ΗΠΑ-Γερμανίας οι οποίες εγκλωβίστηκαν στην προσπάθεια τους να επιτύχουν την ενεργειακή απεξάρτηση της τελευταίας από την Ρωσία.Ο πόλεμος στην Συρία έγινε για να αναγκασθεί ο Άσαντ να δεχθεί την κατασκευή αγωγού στο έδαφος της ο οποίος θα διέσχιζε την Σαουδική χερσόνησο μέχρι την Τουρκία.Ο Άσαντ αρνήθηκε πιστός σε ανάλογα σχέδια με τον σύμμαχο του Ιράν και μετά από τρία χρόνια πολέμου οι Γερμανοί-ΗΠΑ και Άραβες αναγκάσθηκαν να καταλάβουν το δυτικό Ιράκ με την βοήθεια της ISIS ως εναλλακτική διαδρομή του αγωγού αλλά και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Κιρκούκ τα οποία πέσαν στα χέρια των συνεργάσιμων Κούρδων.

 Οι παραπάνω προσπάθειες είναι εκτός χρονοδιαγράμματος και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επιφερουν μια αξιόπιστη εναλλακτική για την τροφοδοσία της Ευρώπης σε ενέργεια.

Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr
Greek Spirit 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων