ΤΡΕΜΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ -ΤΡΕΜΕΙ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΩΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ

Η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία σε επικίνδυνο στολάρισμα..

 
Η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία είναι σε απελπιστική κατάσταση λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το Γερμανικό Κράτος με τεράστιες ελλείψεις σε ανταλλακτικά και προσωπικό, σύμφωνα με εντυπωσιακή αποκάλυψη του Γερμανικού Der Spiegel.
ΠΗΓΗ http://amina-politiki.blogspot.gr/2014/08/blog-post_28.html

Αυτά συμβαίνουν την ώρα το ΝΑΤΟ αναπτύσσει μεγάλη αεροπορική δύναμη στην Ανατολική Ευρώπη προσπαθώντας να σφίξει το κλοιό στη Ρωσία με την ανάλυση του Der Spiegel να έχει προκαλέσει προβληματισμό στους αμυντικούς κύκλους στη Γερμανία. Η εμπιστευτική αναφορά που βρέθηκε στη διάθεση του περιοδικού δημοσιεύθηκε στο νέο τεύχος του. Η δημοσίευση της αναφοράς προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με τη στρατηγική της Γερμανίας να θέλει να πάρει μέρος στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στο 2015..


Τα νούμερα που δίνονται από το επίσημο Γερμανικό Κράτος τοποθετούν τη Γερμανική Πολεμική Αεροπορία στη τέταρτη θέση της συμμαχίας. Κάτι που δεν αληθεύει σύμφωνα με το Der Spiegel με την κατάσταση της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι πραγματικά απογοητευτική, με τις τεχνικές υπηρεσίες της Αεροπορίας να αναγκάζονται να παίρνουν ανταλλακτικά από αεροσκάφη που έχουν καταστεί μη επιχειρησιακά για να πετάξουν άλλα..

Την ώρα που το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει μεγαλύτερες δυνάμεις στη Βαλτική οι Γερμανοί έπρεπε να στείλουν έξι Eurofighter την περασμένη βδομάδα. Αλλά η Γερμανία, η δεύτερη ισχυρότερη δύναμη του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να υποστηρίξει τα πλάνα εξάπλωσης των δυνάμεων της συμμαχίας. Κάποιοι βέβαια υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων της Γερμανίας με την Αμερική και όχι λόγω ελλείψεων στη Γερμανική Πολεμική Αεροπορία.

Υπό το πρόσχημα της Ρωσικής απειλής η συμμαχία προσπαθεί να πιέσει για ένα “σχέδιο ετοιμότητας δράσης” που θα φέρει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ποιο κοντά στα Ρωσικά σύνορα από ποτέ, παρά τις αντιρρήσεις μερικών μελών της συμμαχίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάθε μέλος του ΝΑΤΟ πρέπει να ξοδεύει 2% του προϋπολογισμού του σε αμυντικές δαπάνες. Ωστόσο η Γερμανία ξοδεύει μόνο 1.3% του προϋπολογισμού της σε αμυντικές δαπάνες ενώ τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε μεγάλο αριθμό πωλήσεων μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων από το οπλοστάσιο της σε τρίτες χώρες ενώ σκοπεύει το 1.3% να το κατεβάσει και άλλο.


Εκτός από τα πολεμικά αεροσκάφη της Γερμανικής Αεροπορίας πρόβλημα έχουν και τα ελικόπτερα της με μόνο 7 από τα 67 μεταγωγικά CH-53 να είναι σε κατάσταση καλή για πτήση και μέσα σ αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα ελικόπτερα που βρίσκονται στο Αφγανιστάν... Με το πρόβλημα να μην συναντάτε μόνο σε αυτό το τύπο ελικοπτέρων!! Τραγική κατάσταση αν και όχι σε τέτοια χάλια και στο στόλο των μεταγωγικών αεροσκαφών της Γερμανικής Αεροπορίας όπου από τα 56 C 160 πετάνε μόνο τα μισά.. Επιπλέον η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία έχει και ελλείψεις σε προσωπικό με το νούμερο που αναφέρει το περιοδικό να είναι 1400 άτομα!!

Σε αντίδραση - απάντηση του, Γερμανικός Στρατός υποστήριξε ότι το περιοδικό παρερμήνευσε την έκθεση σχετικά με την κατάσταση της Πολεμικής Αεροπορίας και ότι το περιοδικό δεν “κατάλαβε” ότι τα μη επιχειρησιακά αεροσκάφη απλά είναι σε διαδικασία συντήρησης... Με το Υπουργείο Αμύνης να δηλώνει ότι λιτά ότι τα Γερμανικά στρατεύματα είναι καλά εξοπλισμένα..
ΠΗΓΗ http://amina-politiki.blogspot.gr/2014/08/blog-post_28.html

Η 2η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να λειτουργήσει το Eurofighter


Η 2η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να λειτουργήσει το Eurofighter

29-6-2014

ΠΗΓΗ http://www.fox2magazine.net/%CE%B5%CF

Αυστριακή Πολεμική Αεροπορία – μας έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν ως ένα παράδειγμα προς αποφυγή, μετά την απόκτηση του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter. Τώρα, όπως γίνεται γνωστό, η κατάσταση στη χώρα των 9 εκατομμυρίων κατοίκων και μετά το Λουξεμβούργο η δεύτερη πλουσιότερη της ΕΕ, είναι περισσότερο έξαλλη του αναμενόμενου.
Η Αυστρία εξετάζει τον περιορισμό της λειτουργίας των Eurofighter για τις ώρες κατά τις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή 8-16, όπως έχει να κάνει με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζει το υπουργείο Άμυνας της Αυστρίας – γράφει η εφημερίδα kurier.at.
Σύμφωνα με την kurier.at, το υπουργείο Άμυνας της Αυστρίας μπορεί να περιορίσει το χρόνο λειτουργίας των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter για την προστασία του εθνικού εναέριου χώρου, σε εργάσιμες ώρες κατά τις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8-16. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και το υψηλό κόστος λειτουργίας του μαχητικού Eurofighter – 70.000 ευρώ την ώρα, τείνουν να αποτελειώσουν το στράτευμα.
Ο περιορισμός της λειτουργίας των Eurofighter έχει φέρει στην επιφάνεια την ανάγκη να συναφθούν διεθνείς συμφωνίες για την προστασία του εναέριου χώρου, εκτός ωραρίου, από τις δυνάμεις των άλλων χωρών που συνορεύουν με την Αυστρία.
Μια παρόμοια κατάσταση λαμβάνει χώρα στην Ελβετία, όπου ο εναέριος χώρος της, σε περίπτωση απειλής, μπορεί να λάβει προστασία από αεροσκάφη από την Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την ... Αυστρία.
Οι Αυστριακοί αναμένουν τώρα από την Ουγγαρία, μια χώρα των 10 εκατομμυρίων και με ένα κατα κεφαλήν εισόδημα έως και 5 φορές χαμηλότερο από αυτό στην Αυστρία, να προασπίσει τον αυστριακό εναέριο χώρο.
Μια τέτοια λύση, ωστόσο, ενέχει κίνδυνο, ιδίως η περίπτωση μιας κατάστασης κατά την οποία θα ήταν απαραίτητο η κατάρριψη ενός αεροσκάφους το οποίο προορίζεται για μια τρομοκρατική επίθεση. Στην Ελβετία, το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους μαχητικά Mirage 2000 που ανήκουν στη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία συνόδευσαν ένα αεροπλάνο της Αιθιοπίας για το οποίο είχε αναφερθεί ότι ήταν σε χέρια απαγωγέων.
Κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης μετά το περιστατικό διαπιστώθηκε ότι η συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία της Ελβετίας δεν παρέχει το δικαίωμα σε μαχητικό τρίτης χώρας να καταρρίψει αεροσκάφη πάνω από το έδαφος της Ελβετίας, κάτι το οποίο θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα αυτής της μορφής της προστασία του εναέριου χώρου, υπό το πρίσμα της τρομοκρατικής απειλής.
Οι Αυστριακές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με ένα κύμα περικοπών στον προϋπολογισμό τους, το οποίο όχι μόνο επηρεάζει το πάγωμα των αγορών νέου εξοπλισμού, αλλά και τις επισκευές του υπάρχοντος εξοπλισμού. Τώρα, στην Αυστρία απαιτούν την πώληση του μαχητικού, για να επιβιώσουν οι Αυστριακές Ένοπλες Δυνάμεις.
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την ομώνυμη σελίδα του Hellenic Sunrise στο Facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων