Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΡΩΣΙΑ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ-Ο Β΄ΠΠ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

                                                                    23-10-2014

Από τον Greek Spirit

Η επιχείρηση ''Μπαρμπαρόσα'' των Γερμανών εναντίον της Ρωσίας κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο είχε ανάμεσα σε άλλα ως στόχο την κατάληψη της Γεωργίας και της Κασπίας θάλασσας όπως επίσης και τις δυτικές παρυφές της Σιβηρίας , περιοχές όπου τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων είναι τεράστια. Παράλληλα ο Ρόμελ με το ''Αφρικα Κορπς'' επιχειρούσε στην Β.Αφρική με απώτερο στόχο την κατάληψη της Βρεατανοκρατούμενης Μ.Ανατολής και την απόκτηση των κοιτασμάτων της. Σημαντικότατο ρόλο στην τροφοδότηση των γερμανικών στρατευμάτων με πετρέλαιο έπαιξε η συμμαχική τους Ρουμανία η οποία διέθεσε όλη τη παραγωγή πετρελαίου της στην Γερμανία.
Όλα είναι ενέργεια , κινούνται γύρω από την ενέργεια και έχουν σχέση με την αναζήτηση της και την εξασφάλιση της.

Ο Β'ΠΠ δεν έληξε ποτέ και από το 1945 μέχρι το 2009 η υποτιθέμενη ειρήνη αποτέλεσε μια προπαρασκευαστική περίοδο στην οποίο η Γερμανία με την βοήθεια ή έστω συναίνεση και σιωπηρή παραδοχή των ΗΠΑ οργάνωσε την εξόρμηση του Δ΄ οικονομικού Ράιχ.
Το 2006 και 2009 η Ρωσία διέκοψε για μικρό χρονικό διάστημα την παροχή αερίου στην Ευρώπη λόγω χρεών της Ουκρανίας . Η Ουκρανία λόγω των χρεών της δεν είχε δικαίωμα για περαιτέρω εισαγωγή αερίου από την Ρωσία ωστόσο έκλεβε αέριο από τους αγωγούς που τροφοδοτούσαν την Ευρώπη εφόσον πρόκειται για τους ίδιους αγωγούς που τροφοδοτούν και την Ουκρανία-είναι κοινοί. Έτσι η Ρωσία εξαναγκάσθηκε να διακόψει ολοκληρωτικά την παροχή αερίου.
Η Γερμανία συνειδητοποίησε την εξάρτηση της από το ρωσικό αέριο και έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο ανάλογο με αυτό του Β'ΠΠ για την κατάληψη και πρόσβαση τόσο στην Κασπία όσο και στην Μ.Ανατολή.
Το σχέδιο είχε δύο άξονες , ο ένας είναι η κατάληψη ή τέλος πάντων υποταγή της Ουκρανίας στην Γερμανική σφαίρα πολιτικής και οικονομικής επιρροής  και ο δεύτερος άξονας ήταν  η δημιουργία του 'Νότιο Ενεργειακού Διαδρόμου'' , δηλαδή ένα δίκτυο αγωγών που θα ένωναν την κεντρική Ευρώπη με το Κατάρ και Αραβική χερσόνησο,Αζερμπαϊτζάν και Κασπία, Ιράκ, Κουρδιστάν, Ισραήλ ,Ιράν ΑΛΛΑ και των Ελλαδικών και Κυπριακών κοιτασμάτων.Οι αγωγοί αυτοί θα συγκλίνανε στο τουρκικό έδαφος από όπου μέσω ΤΑΡ θα διοχετεύονταν στην Ευρώπη.
Όσον αφορά την υποταγή της Ουκρανίας στην γερμανικη΄σφαίρα επιρροής το εγχείρημα είχε την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ οι οποίες από το 1990 έχουν διαθέσει δεκάδες δις δολάρια για την ανάδειξη και υπόθαλψη μιας νέας γενιάς πολιτικών απολύτως διεφθαρμένων οι όποιοι θα εγγυούνται την πλήρη και άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας στο ΔΝΤ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. με όρους αποικίας και απώτερο στόχο το σφίξιμο του κλοιού γύρω από την Ρωσία σε στρατιωτικό επίπεδο. Οι ΗΠΑ φιλοδοξούν να φέρουν την ''Πυραυλική Ασπίδα '' κόντα στην Μόσχα και να στραγγαλίσουν την έξοδο της Ρωσίας στην Μαύρη θάλασσα γιαυτό και χρειάζονταν την Ουκρανία . Η επιθυμία της Γερμανίας για συμμετοχή στο εγχείρημα με στόχο την κατάληψη των ακτών της Ουκρανίας στην Μαύρη θάλασσα ακτές που απέχουν μερικές εκατοντάδες μίλια από την Γεωργία και τα κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν - δεν ενόχλησε καθόλου τις ΗΠΑ εφόσον η ενδεχόμενη ενεργειακή απεξάρτηση της Γερμανίας από την Ρωσία θα μείωνε ακόμα περισσότερο την ισχύ της τελευταίας.
Ωστόσο στην Μ.Ανατολή το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο. Ο πρόεδρος Ομπάμα και η Αμερικάνικη διπλωματία βλέπουν με καλό μάτι την δημιουργία του ''Νότιου Ενεργειακού Διδρόμου'' ωστόσο ο Ομπάμα είναι αντίθετος με την ανάφλεξη της περιοχής. Η θέληση Ομπάμα για αποφυγή συγκρούσεων έγινε σαφής με την αποφυγή της χερσαίας εισβολής στην Συρία το 2013 κατόπιν συνεννοήσεων με την Ρωσική διπλωματία.Ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν διοικείται εξ ολοκλήρου από το επιτελείο του Ομπάμα αλλά ελέγχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από την Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση των νεοσυντηριτκών γερουσιαστών και επιχειρηματιών αλλά και Εβραϊκών λόμπι.
Η προσέγγιση Ομπάμα με το Ιράν αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα του οράματος του για την Μ.Ανατολή όπως επίσης και οι λυσσώδεις αντιδράσεις των νεοσυντηριτικών και εβραϊκών λόμπι για στρατιωτικό χτύπημα εναντίον του αποτελούν επίσης ένα καλό παράδειγμα για το όραμα της άλλης πλευράς.
Ο Ομπάμα πιστεύει -καλώς ή κακώς- στην ενεργειακή απεξάρτηση των ΗΠΑ από τους Άραβες με την εκμετάλευση του σχιστολιθικού αερίου της Β. Αμερικής και θέλει να απεμπλακεί από την Μ,Ανατολή
Ενώ στην Ουκρανία τα συμφέροντα και οράματα της επίσημης Αμερικανικής κυβέρνησης , Ρεπουμπλικάνων νεοσυντηριτικών και Γερμανών συμπίπτουν και επιτυγχάνεται αγαστή συνεργασία, στην Μ.Ανατολή τα συμφέροντα και τα οράματα βρίσκονται σε αντίθεση.
 Η επίσημη πολιτική του Ομπάμα βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τα συμφέροντα της Γερμανίας και των νεοσυντηρητικών. 
Το 2009 η Γερμανία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον τς Ελλάδας με τα γνωστά αποτελέσματα.Χαλκευμένα στοιχεία σχετικά με το έλλειμμα μας έβαλαν στην επιτήρηση της Τρόικας με απώτερο στόχο την διάλυση της χώρας και την υφαρπαγή των κοιτασμάτων της . Το ίδιο έγινε και στην Κύπρο.
Παράλληλα το 2009 έγινε πρόταση στον πρόεδρο Άσαντ από Κατάρ και Γερμανία για να επιτρέψει την διέλευση αγωγού Κατάρ-Ιορδανίας -Συρίας-Τουρκίας , ως μέρος της υλοποίησης του ''Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου'' . Ο Άσαντ αρνήθηκε και επειδή δεν ανήκε στην Ε.Ε. έπρεπε να βρεθεί τρόπος να υποταχθεί, κάτι που έγινε με τον εμφύλιο του 2011 που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τους ισλαμιστές μαστουρωμένους μισθοφόρους του Κατάρ.Ο πόλεμος στην Συρία είναι προϊόν της Συριακής εκδοχής της ''Αραβικής άνοιξης'' κίνημα που εντάσσεται στην σειρά ΄πολύχρωμων' ανάλογων επανασ΄τασεων σε όλο τον κόσμο , από την Ταυλάνδη μέχρι την Ουκρανία, και αποτελεί ευγενική χορηγία των Μ.Κ.Ο. του Σόρος και των νεοσυντηριτκών.
Βέβαια και ο Άσαντ έχει μερίδιο ευθύνης εφόσον η ''δημοκρατία '' του καθεστώτος του αποτελούσε το εύφορο έδαφος για αναταραχές λόγω λαϊκής δυσαρέσκειας.
Ο Ομπάμα δεν επιθυμεί την ανάφλεξη στην Μ.Ανατολή ωστόσο είναι αδύναμος απέναντι στην νεοσυντηριτκή αντιπολίτευση του και την οικονομική δύναμη της , όσο και απέναντι στο Κατάρ και τα απεριόριστα κεφάλαια του όπως επίσης και κοιτάσματα του.Από κοντά και η Γερμανία η οποία έχει υποσχεθεί στο Κατάρ την ισλαμοποίηση της ν΄πτιας Ευρώπης μέσω της ηγεμονίας της στην Ε.Ε. , κάτι που ήδη έχει επιτευχθεί με τις ηλίθιες συμβάσεις και νόμους που έχουν επιβληθεί υπέρ της απόλυτα ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών από τον μουσουλμανικό τρίτο κόσμο.Ως αντάλλαγμα η Γερμανία επιθυμεί την απρόσκοπτη τροφοδοσία της με αέριο τόσο από το Κατάρ όσο και μέσω του Νοτιου Ενεργειακού Διαδρόμου , με κόμβο την Τουρκία.
Το φιάσκο της Ουκρανίας και η απόσχιση της Κριμαίας αλλά και η αντίσταση της Συρίας έχουν φέρει σε αδιεξοδο την Γερμανία πρωτίστως , η οποία βλέπει να ΄΄μένει''από αέριο αλλά  τους νεο συντηρητικούς Αμερικάνους οι οποίοι έχουν χρηματοδοτηθεί από το Κατάρ και είναι υποχρεωμένοι να προωθούν τα συμφέροντα του .
Πρώτο δείγμα για το πόσο αδίστακτοι είναι οι νεο συντηρητικοί και η Γερμανία είναι η δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου ,το οποίο δημιουργήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες με την χρηματοδότηση των νεοσυντηριτικών Αμερικάνων και την διάθεση χιλιάδων μισθοφόρων από τος ΗΠΑ , αλλά και από την χρηματοδότηση του Κατάρ .Η Τουρκία αποτελεί μέρος του σχεδίου εφόσον ο Ερντογάν χρηματοδοτείται από το 2003 από το Κατάρ και όχι μόνο ο Ερντογάν αλλά και η τουρκική οικονομία και το τουρκικό''οικονομικό θαύμα'' Η Τουρκία είναι προτεκτοράτο του Κατάρ.

Το ισλαμικό χαλιφάτο δημιουργήθηκε για να υπερκερασθεί η Συρία , για να κλαπούν τα κοιτάσματα του Ιράκ, για να ενωθεί η Αραβική χερσόνησος με την Τουρκία και γενικά για να υλοποιηθεί έστω σε πρωτόγονο επίπεδο ο ''Νότιος Ενεργειακός Άξονας'' 
Σειρά έχουν τα Ελλαδικά και Κυπριακά κοιτάσματα . Η Ελλάδα παρόλο που έχει διαλυθεί οικονομικά και κοινωνικά ακόμα δεν είναι έτοιμη να παραδώσει τον πλούτο της. Η Ελλάδα χωρίς καμία βοήθεια ακόμα αντέχει και δεν έχει κυλίσει σε πολιτειακή αναταραχή ή εμφύλιο , όπως σχεδίαζαν οι Γερμανοί .Η Ελλάδα δεν διαλύθηκε σαν την Συρία διότι οι Ελληνες παρόλο που κατηγορούνται για αδιαφορία και έλλειψη κοινωνικής συνοχής κατάφεραν να διατηρήσουν την ειρήνη σε συνθήκες κάτω από τις οποίες άλλες χώρες διαλύθηκαν μέσα σε εμφύλιο.
Όμως η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει τα κοιτάσματα  της τα οποία πρέπει να ενταχθούν στον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο. 
Το ίδιο και η Κύπρος.
Η Τουρκία Γερμανία και Κατάρ βρίσκονται πίσω από το Ισλαμικό Χαλιφάτο , την πολιορκία στο Κουρδικό Κομπανί, στα εγκλήματα της Μ Ανατολής, μέτωπο που σύντομα θα μεταφερθεί στην Τσετσενία , το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας.
 Η Τουρκία Γερμανία και Κατάρ βρίσκονται από το θράσος της Αλβανίας και τον αλυτρωτισμό της όπως και την αμφισβήτηση της Ελληνικής ΑΟΖ στο Ιόνιο. Από την Αλβανία θα δούμε πολλά ακόμα , μέχρι και αντάρτικο μέσα στην Ελλάδα.
Ο Ομπάμα και η επίσημη κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι αδύναμη να αντιπαρατεθεί με την Τρόικα Νεσυντηρητικών-Κατάρ-Γερμανίας , με κολαούζο την Τουρκία. Από την μια ο Ομπάμα καταδικάζει το Ισλαμικό Χαλιφάτο και απόν την άλλη τα πολεμικά του αεροσκάφη ''αστοχούν '' και αφήνουν τους Ισλαμιστές αλώβητους.
Όσο για την Ε.Ε όλοι πλέον έχουμε καταλάβει ότι ανήκει στην Γερμανία.
Ποιος νομίζεται θα εμποδίσει την Τουρκία να εισβάλλει στην Ελλάδα; Οι ΗΠΑ; ή η γερμανοκρατούμενη Ε.Ε ; Αστεία πράγματα..
Νομίζετε ότι η Γερμανία θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια  να παρακολουθεί την Ρωσία να παίζει με τις βάνες των αγωγών;Μην ξεγελιόμαστε απο τους αγωγούς της Βόρέιας Θάλασσας απο τους οποίους η Γερμανία παίρνει κατευθείαν ρωσικό αέριο, εκτός του δικτυου αγωγού της Ουκρανίας. 
Ο Πούτιν πουλάει μεν αέριο στην Γερμανία αλλά δεν σημαίνει ότι θα αφήσει την Γερμανία και ΗΠΑ να ρίξουν τον Άσαντ στην Συρία και να κατασκευάσουν τον αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας που θα ενώνεται με τον ΤΑΡ και θα καταλήγει στην Γερμανία.  

Εάν ο Πούτιν χάσει το μέτωπο της Συρίας τότε θα χάσει και το μονοπώλιο της ευρωπαικής αγοράς ενέργειας και κατά συνέπεια η Ρωσία θα υποστεί καίριο και βαρύ οικονμικό πλήγμα.
Από την άλλη η Γερμανία βλέποντας την Συρία να αντέχει δεν έχει να χάσει τίποτα εάν διατάξει τον κολαούζο της, την Τουρκία, να εισβάλει το Αιγαίο. 

Αντιθέτως έαν παραμείνει αδρανής θα καταστεί θύμα της επόμενης  ενεργειακής κρίσης, ανάλογης των 2006 και 2009, όταν βέβαια ο κ.Πούτιν  θεωρήσει ότι είναι έτοιμος για να στραγγαλίσει ενεργειακά τους εχθρούς του και τότε η Γερμανία  θα χάσει όχι μόνο την ισχύ της οικονομίας της αλλά και την ηγεμονία της στην Ε.Ε.

Η Ρωσία πεξάγει αέριο στην Ευρωπη και θα το κάνει απρόσκοπτα μέχρι να ολοκληρωσει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα δηλαδή κάπου μέχρι το 2022-24.
 
Στο μεταξύ η Γερμανία ενδέχεται να  διατάξει την Τουρκία- με την οποία έχει συνάψει συμφωνία για την ελεύθερη διέλευση ΌΛΩΝ των Τούρκων υπηκόων στην Ε..Ε από το 2016 - να εισβάλει στο Αιγαίο και Κυπριακή θάλασσα, οπότε και τα κοιτάσματα αποκτά , και την συμφωνία με το Κατάρ διατηρεί.
Εάν παρ ελπίδα κάποια ευρωπαϊκή χώρα αντιδράσει τότε η Γερμανία θα απευθυνθεί στο Κατάρ το οποίο ελέγχει τα εκατομμύρια μεταναστών στην Ευρώπη και τα οποία αποτελούν παράγοντα πίεσης και αποσταθεροποίησης όπως έγινε πέρυσι στην Σουηδία και το 2012 στην Γαλλία.Στην δε Αγγλία το 2013 ισλαμιστές ανάμεσα σε άλλα αποκεφάλισαν μέρα μεσημέρι . στην μέση του δρόμου στρατιωτικό εκτός υπηρεσίας.Η αντίδραση της Βρετανικής κυβέρνησης μηδαμινή και μάλιστα 3 μήνες μετά συμμετείχε σε συνδιάσκεψη ΗΠΑ και ''Δυτικού κόσμου'' στην Σ.Αραβία στην οποία αποφασίστηκε η παροχή βοήθειας και οπλισμούς στους ισλαμιστές που πολεμούν εναντίον του Άσαντ στην Συρία.
Αυτούς περιμένετε να αντιδράσουν ; 
Ας αφήσουμε τις μπουρδολογίες περί ανυπαρξίας πιθανότητας πολεμικής σύραξης με την Τουρκία και ας συνέλθουμε πριν είναι αργά 


 Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την ομώνυμη σελίδα του Hellenic Sunrise στο Facebook 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων